Η LG αναπτύσσει microLED οθόνες για χρήση σε έξυπνες συσκευές

Μέχρι σήμερα η LG είναι ο κυρίαρχος στις οθόνες OLED μεγάλων διαστάσεων (τηλεοράσεις), με την Samsung να κυριαρχεί στα smartphone. Πρόσφατα η LG μπήκε ξανά στο παιχνίδι των OLED πάνελ για smartphones χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Γι’ αυτό και όπως δείχνουν κάποια trademark που αιτήθηκε στην Ευρώπη, οι Κορεάτες εργάζονται ήδη στην επόμενη γενιά οθονών. Τα πάνελ που θα διαδεχθούν τα OLED θα είναι τα microLED.

LG microLED OLED

Οι microLED οθόνες είναι η εξέλιξη των OLED

Η πρώτη υλοποίηση της νέας τεχνολογίας που είδαμε ποτέ ήταν η τεράστια τηλεόραση “The Wall”. Η συγκεκριμένη τηλεόραση δεν πήρε το όνομά της τυχαία, αφού είναι διαγωνίου 146 ιντσών. Παρουσιάστηκε στην CES 2018 από την Samsung και από τότε δεν είχαμε κάτι νεότερο από άλλη εταιρία. Και αυτό γιατί είναι αρκετά δύσκολο να μεταφερθεί η τεχνολογία αυτή σε μικρότερες ίντσες, για να χωρέσει έτσι στα smartphone τα επόμενα χρόνια.

Η LG όμως σίγουρα δουλεύει προς αυτό τον σκοπό. Τα trademark τα οποία ζήτησε η LG να της κατοχυρωθούν είναι τα εξής: XµLED, SµLED, και XLµLED. Το ελληνικό γράμμα “μ” δείχνει ξεκάθαρα πως τα νέα ονόματα που έδωσε η LG αφορούν  πάνελ microLED. Το γράμματα που προπορεύονται πιθανώς να αφορούν τα διάφορα μεγέθη στα οποία θα κυκλοφορήσουν τα microLED πάνελ. Άλλωστε, αν δούμε και την κατηγορία στην οποία ανήκουν τα trademark αυτά, θα δούμε πως αφορούν όχι μόνο smartphone αλλά πιθανώς και tablet, smartwatch ή ακόμα και laptop.

Το LG V30S ThinQ με OLED οθόνη

Παρότι η αίτηση για trademark κατατέθηκε πρόσφατα, θεωρώ απίθανο το ενδεχόμενο τα επόμενα smartphone της LG, όπως το G7 ή το V40 να φορούν microLED πάνελ. Η τεχνολογία αυτή είναι ακόμα αρκετά πρώιμη και λογικά δεν θα είναι έτοιμη τόσο σύντομα. Φήμες θέλουν ακόμα και την Apple να εργάζεται σε αντίστοιχη τεχνολογία οθονών, οπότε οι παλιότεροι κατασκευαστές στο χώρο θα πρέπει ίσως να βιαστούν.

Sony