LG Magna Review Video, unboxing και ενημερώσεις συστήματος

Ήρθε η ώρα να δούμε αναλυτικά το οικονομικό αλλά και ενδιαφέρον LG Magna, το νέο mid-range smartphone της LG που κυκλοφόρησε επίσημα στην Ελληνική αγορά το Μάιο του 2015 . Στα χέρια μου έχω την 3G έκδοση, αλλά βγαίνει και με 4G αλλά όχι για την Ελληνική αγορά. Όσοι δεν είστε fan του διαβάσματος μπορείτε να δείτε την αναλυτική video παρουσίαση παρακάτω και να προσπεράσετε πλήρως το κείμενο που ακολουθεί, παρακάτω όμως ίσως βρείτε και χρήσιμα άρθρα αν είστε κάτοχος του Magna.


LG Magna αναβαθμίζεται σε Android Marshmallow 6.0

18 Ιουνίου 2016

Πάει πάνω από ένας χρόνο από την τελευταία φορά που ασχοληθήκαμε με το LG Magna και πλέον κοστίζει μόλις 100 – 110€ και ακόμα και τώρα θα μπορούσε να είναι μια από τις επιλογές σας. Αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο θα μπορούσατε να επιλέξετε πλέον.

Για όσους όμως έχουν το Magna τα νέα είναι ευχάριστα, αφού πλέον αναβαθμίστηκε σε Android Marshmalow 6.0 μέσω OTA και τα νέα έρχονται από κάτοχο του smartphone στην Ελλάδα. Πλέον μπορείτε και εσείς να εκμεταλλευτείτε όλες τις νέες δυνατότητες του Marshmallow και ειδικά τον έλεγχο των εφαρμογών ώστε να μην κολλάει η συσκευή γιατί πλέον με 1GB RAM σκούρα τα πράγματα!

Ευχαριστώ τον Ανδρέα που μπήκε στο κόπο να μας στείλει τα screenshot!

LG magna android marshmallow 6 update


LG Magna Review – κατασκευή

25 Μαΐου 2015

Στη πάνω μεριά της πρόσοψης υπάρχει η 5.0MP selfie κάμερα, αριστερά είναι ο αισθητήρας φωτός, στη μέση το ακουστικό που είναι ικανοποιητικό και ακόμα πιο αριστερά είναι το notification LED που δε βλέπουμε συχνά σε mid-range smartphones, αρκετά θετικό.

Στα χέρια μου έχω το λευκό μοντέλο, το πίσω καπάκι αποτελείται από οριζόντιες ανάγλυφες γραμμές και δεν είναι έντονη η αίσθηση του πλαστικού. Στο κάτω μέρος βρίσκεται το ηχείο του Magna, που με άφησε αρκετά ικανοποιημένο και θα δοκιμάσουμε στη συνέχεια. Πιο πάνω, όπως μας έχει συνηθίσει η LG, βρίσκονται τα κουμπιά έντασης και στη μέση το κουμπί ενεργοποίησης που με βόλεψαν στη καθημερινή χρήση. Ακόμα πιο πάνω η 8.0MP κάμερα με LED flash που δείγματά της μπορείτε να δείτε στο επίσημο άρθρο της παρουσίασης. Στη πάνω μεριά της συσκευής, ακόμα, βλέπουμε και το δεύτερο μικρόφωνο για βελτίωση της ποιότητας κατά τη διάρκεια κλήσεων.

Κάτω από το πλαστικό λευκό καπάκι βρίσκεται η 2540mAh μπαταρία, που θα τη χαρακτηρίσω σχετικά μεγάλη για τη κατηγορίας τιμής του LG Magna, πιστεύω θα βγάλει άνετα μια ολόκληρη μέρα. Λίγο πιο πάνω είναι η υποδοχή για micro SIM αλλά και microSD για επέκταση του αποθηκευτικού χώρου.

LG Magna Review

Οθόνη

Η οθόνη του LG Magna είναι 5 ίντσες με ανάλυση HD 1280 x 720 τεχνολογίας in-cell, δηλαδή η οθόνη έχει ακόμα πιο μικρή απόσταση από το γυαλί αφής. Προστασία Gorilla δεν έχει αναφερθεί, αλλά υποθέτω πως έχει Gorilla Glass 3 όπως ο μικρός αδερφός του LG Spirit. Ακόμα, ξεχωρίζει από κάθε άλλο smartphone της κατηγορίας του αφού η οθόνη είναι ελαφρώς κυρτή. Από την οθόνη είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, παιδιά, πάνω από όλα σκεπτόμενος το κόστος αγοράς. Τα χρώματα είναι έντονα, ζωντανά και δεν πιξελιάζει καθόλου στο μάτι, επίσης κάτω από ηλιοφάνεια δεν είχα πρόβλημα να διακρίνω την οθόνη.

LG Magna Απόδοση

Αυτό που κρατάω για τη Ελληνική παρουσίαση φοράει τετραπύρηνο chipset MediaTek ΜΤ6582 χρονισμένο στο 1.3GHz ανά πυρήνα, αλλά το LG Magna βγαίνει και με Snapdragon 410 για το 4G μοντέλο. Τρέχει τη τελευταία έκδοση Android Lollipop 5.0.1 όπως θα δούμε, με το UI της LG που είναι ελαφρύ και όμορφο κατά τη γνώμη μου. Το 4G μοντέλο με τον Qualocomm Snapdragon 410 θα είναι πιο γρήγορο και αυτό θα έλεγα να προτιμήσετε, αν πάλι δε μπορείτε να περιμένετε προτείνω το LG Spirit 4G. Υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στο άνοιγμα εφαρμογών, αλλά είναι αναμενόμενο μιας και φοράει MT6582. Σε γενικές γραμμές, δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα σε ό,τι έχει να κάνει με την απόδοση του smartphone και θα ικανοποιήσει το μέσο χρήστη.

Double Tap & Quick Launch & Knock Code

Κάτι που πολλοί fans της LG αγαπάνε είναι φυσικά το “Double Tap to wake” που με διπλό άγγιγμα της οθόνης ανοίγει χωρίς να χρειαστεί να πατήσουμε το power button που βρίσκεται στο πίσω μέρος, αρκετά χρήσιμο αν έχουμε ακουμπήσει το smartphone σε κάποια επιφάνεια.

Το Quick Launch είναι ακόμα μια νέα λειτουργία που είδαμε για πρώτη φορά στο LG G Flex 2 και πλέον έχει προστεθεί σχεδόν σε όλα τα καινούργια μοντέλα της LG. Πρακτικά σημαίνει πως με την οθόνη κλειστή και με swipe down μπορείτε άμεσα να δείτε όλες τις ειδοποιήσεις χωρίς να ξοδεύεται μπαταρία.

Το Knock Code το έχουμε ξαναδεί, μας επιτρέπει να κλειδώσουμε το LG Magna ώστε να ανοίγει μόνο με συγκεκριμένα αγγίγματα πάνω στα τέσσερα τεταρτημόρια της οθόνης καθώς είναι κλειστή.

Ήχος

Από τα ακουστικά που ήρθαν μαζί με το LG Magna δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο παράπονο, αλλά θα ήθελα να έχουν πιο πολύ μπάσο, βέβαια από την άλλη είμαι ευχαριστημένος και μόνο από τη παρουσία των ακουστικών μιας και πλέον δε βλέπουμε συχνά σε mid-range smartphones. Το κύριο ηχείο είναι πολύ δυνατό και βγάζει ευχάριστο ήχο, σίγουρα θα απολαύσετε να ακούτε μουσική με αυτό.

Κάμερα

Η μπροστινή selife κάμερα του LG Magna για την κατηγορία τιμής του είναι άρτια και δε θα μπορούσε να έχει κάτι παραπάνω. Ακόμα με άνοιγμα και κλείσιμο της παλάμης βγάζει αυτόματα selfies! Η πίσω βασική κάμερα είναι 8.0MP και με καλό φωτισμό βγάζει ωραίες και καθαρές φωτογραφίες. Οι δυο φωτογραφίες με το λουλούδι είναι από τη βασική πίσω κάμερα και η φωτογραφία με το ασχημόπαπο είναι από τη selfie κάμερα! Οι εικόνες έχουν υποστεί μικρή συμπίεση και αλλαγή μεγέθους για λόγους εξοικονόμησης πόρων, αν θέλετε τις αυθεντικές αφήστε ένα σχόλιο και θα σας τις στείλω. Το UI της κάμερας μπορείτε να το βρείτε στο Video Review πιο πάνω.

LG_Magna_camera_sample_flower_1

LG_Magna_camera_sample_flower

LG Magna Review – συμπέρασμα

Το γενικό συμπέρασμα για το LG Magna είναι πως έχουμε ένα οικονομικό mid-range smartphone που κάνει αυτά που υπόσχεται. Η τιμή έχει ήδη πέσει αρκετά και αξίζει να είναι μια από τις επιλογές σας, αν είστε σε αναζήτηση οικονομικής συσκευής. Συνοπτικά έχουμε και λέμε: η σχεδίαση είναι όμορφη, η συσκευή είναι ελαφρώς κυρτή, η αίσθηση του πλαστικού δεν είναι έντονη, η μπαταρία έχει ικανοποιητικό μέγεθος και θα βγάλει μια μέρα, έχουμε δυνατή selfie κάμερα στη κατηγορία του, οθόνη in-cell HD, δυνατό ηχείο, ακουστικά στο κουτί, τρέχει τη τελευταία έκδοση του Android, δηλαδή Lollipop, έχει Double Tap to Wake, Quick Launch, notification LED και πολλές λειτουργίες που έχει προσθέσει η LG! Θα το προτιμήσετε;


LG Magna αποκλειστικό unboxing video

LG Magna αποκλειστικό unboxing video

22 Μαΐου 2015

Μόλις εχτές παραλάβαμε από την LG Hellas το LG Magna και το περιεργαζόμαστε ώστε να πραγματοποιήσουμε την αναλυτική παρουσίαση μέσα στις επόμενες ημέρες. Για την ώρα όμως θα συμβιβαστούμε με το πρώτο Ελληνικό video unboxing που ετοιμάσαμε, για να γνωρίζουμε με τι παρελκόμενα έρχεται, μιας και μόλις πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε επίσημα στην Ελληνική αγορά.

Όπως φαίνεται, παρόλο το mid-range χαρακτήρα του LG Magna, μέσα υπάρχουν και ακουστικά για τα οποία θα μιλήσω στο review. Δε θα εμβαθύνω ακόμα μιας και αυτό είναι μόνο το unboxing. Αν θέλετε να λάβετε άμεσα ειδοποίηση για την παρουσίαση δεν έχετε παρά να κάνετε subscribe στο κανάλι του TechValue στο youtube!

Στην Ελληνική αγορά για την ώρα κυκλοφορεί μόνο το LG Magna 3G με τον MT6582 και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κυκλοφορήσει και το 4G μοντέλο με τον Snapdragon 410, όπως ακριβώς δηλαδή έγινε και με το LG Spirit.

LG Magna Unboxing video


LG Magna Hands-on φωτογραφίες με τη λευκή ομορφιά

21 Μαΐου 2015

Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφω για το LG Magna. Έχει καταφέρει να τραβήξει τη προσοχή και όχι άδικα, αφού στοχεύει στις ανάγκες του μέσου χρήστη, με χαρακτηριστικά mid-range smartphone και τετραπύρηνο επεξεργαστή, οθόνη 5″ ανάλυσης HD 1280 x 720 τεχνολογίας in-cell και όχι μόνο.

LG Magna featured

Τα δυνατά του σημεία θα έλεγα, είναι ο όμορφος και ταυτόχρονα κυρτός σχεδιασμός για την κατηγορία τιμής του, η μεγάλη μπαταρία 2540mAh, το δυνατό ηχείο που βρίσκεται στο πίσω μέρος και τέλος οι κάμερές του. Η μπροστινή selfie κάμερα είναι 5.0MP, που δε θα βρείτε εύκολα στην κατηγορία αυτή, και η πίσω βασική κάμερα του είναι 8.0MP με LED flash. Οι κάμερες του LG Magna θα δοκιμαστούν σε ξεχωριστό άρθρο!

Στα χέρια μας έχουμε το λευκό μοντέλο με το πίσω καπάκι να αποτελείται από οριζόντιες γραμμές. Ας ρίξουμε μια πρώτη ματιά στο LG Magna και μέσα στις επόμενες ημέρες, θα εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο με αναλυτικό hands-on video review αλλά και unboxing όπως κάνουμε πάντα.

LG Magna Hands-On φωτογραφίες

LG_Magna_screen_on

LG_Magna_screen_protector_new

LG_Magna_side

LG_Magna_white_battery_cover

LG Magna, ντεμπούτο στην Ελληνική αγορά με οθόνη in-cell

LG Magna, ντεμπούτο στην Ελληνική αγορά με 5″ in-cell

14 Μαΐου 2015

Στο LG Magna έχουμε αναφερθεί με αρκετά άρθρα, ανακοινώθηκε στην MWC 2015 και η πρώτη αγορά που έκανε την εμφάνισή του είναι της Ινδίας, μόλις πριν δυο βδομάδες. Πλέον όμως θα κυκλοφορήσει επίσημα και στην Ελληνική αγορά -γρήγορα ήρθε μπορώ να πω, συνήθως είμαστε από τους τελευταίους.

Τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του LG Magna μπορείτε να τα βρείτε στο link. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου της LG που μας έστειλε πριν μερικά λεπτά. Αξίζει ακόμα να σημειώσω πως στην ανακοίνωση αναφέρεται πως μόνο η 3G έκδοση θα κυκλοφορήσει στην Ελληνική αγορά, πράγμα που σημαίνει πως θα φοράει το παλιό και ξεπερασμένο MediaTek MT6582 αντί του Qualcomm SnapDragon 410 στα 64-bit που φοράει το 4G μοντέλο, αναμένουμε για περισσότερες λεπτομέρειες.

Μέχρι στιγμής πωλείται στην αλυσίδα Mediamarkt στα 249 ευρώ για την 3G έκδοση με τον MT6582. Είναι πολλά όμως, δεν αξίζει.

LG Magna με οθόνη HD in-cell, ξεκίνησε τη καριέρα του

LG Magna 5″ HD in-cell, ξεκίνησε τη καριέρα του

27 Απριλίου 2015

Ένα ακόμα μοντέλο της mid-range σειράς της LG, LG Magna, είναι διαθέσιμο στην αγορά της Ινδίας, σύμφωνα με την Mahesh Telecom, που εδρεύει στην Μουμπάι. Η οικονομική σειρά της LG παρουσιάστηκε στην Βαρκελώνη και ήδη το LG Spirit και Leo είναι μέρος και της Ελληνικής αγοράς.

Το LG Magna είναι ένα οικονομικό mid-range smartphone με 5 ιντσών οθόνη HD ανάλυσης, τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 1.3GHz που μάλλον θα είναι ο Mediatek MT6582 και ενδέχεται να κυκλοφορήσει και με snapdragon 410, 8.0MP βασική κάμερα με LED flash, 5.0MP μπροστινή, Android Lollipop 5.0 out of the box, μεγάλη μπαταρία των 2540mAh και, φυσικά αυτή την ελάχιστα κυρτή μορφή που δίνει ωραία αίσθηση στην αφή. Ας δούμε πιο συγκεκριμένα:

[alert-success]

LG Magna χαρακτηριστικά

  • Οθόνη 5 ιντσών HD ανάλυσης με in-cell touch
  • Τετραπύρηνος επεξεργαστής στα 1.3GHz MediaTek MT6582 ή S410
  • 1GB RAM, 8GB εσωτερική μνήμη, επεκτάσιμη μέσω microSD
  • Android 5.0 (Lollipop)
  • Πίσω βασική κάμερα: 8.0MP με LED flash
  • Μπροστινή κάμερα: 5.0MP
  • Dual micro-SIM
  • Διαστάσεις: 139.7 x 69.9 x 10.2 χιλιοστά
  • Συνδεσιμότητα: 3G (HSPA+21Mbps), Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS
  • Μπαταρία 2,540mAh, αφαιρούμενη

LG Magna

[/alert-success]

Το LG Magna έρχεται σε χρωματισμούς Titan Black και χρυσό και στην Ινδία πωλείται στις 16500 ρουπίες (περίπου 240€) και ελπίζουμε σιγά-σιγά να βρει και τον δρόμο προς τις υπόλοιπες χώρες.

πηγή

Asus ZenFone 8 Android