Διέρρευσαν τα πρώτα render του LG G8 που θα ανακοινωθεί στην MWC 2019

Με την μεγαλύτερη έκθεση κινητής τεχνολογίας, MWC, να πλησιάζει, τόσο θα αυξάνονται και οι διαρροές από συσκευές που θα ανακοινωθούν εκεί. Η τελευταία διαρροή άφορα το LG G8, το οποίο θα μοιάζει πάρα πολύ με το LG G7, και μάλλον θα τα βρει σκούρα απέναντι σε ναυαρχίδες όπως το Samsung Galaxy S10 που θα ανακοινωθεί σύντομα.

LG G7 σε κόκκινο

Ίδιο design με πέρσι το LG G8

Το κύριο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζουμε από αυτό το render είναι η σχεδίαση του G8. Αυτή διατηρεί τα περισσότερα γνώριμα χαρακτηριστικά από την περσινή ναυαρχίδα. Όπως φαίνεται από τις εικόνες το G8 θα συνεχίσει να έχει notch στην οθόνη, ενώ στην πίσω πλευρά θα υπάρχουν δύο κάμερες. Εντός του notch θα υπάρχει διπλή κάμερα για τις selfie. Περιμετρικά της συσκευής θα βρούμε το κουμπί για το Google Assistant, ενώ στο κάτω μέρος υπάρχει η θύρα φόρτισης USB Type-C αλλά και θύρα ακουστικών. Το power button βρίσκεται στην δεξιά πλευρά, μαζί με την θύρα SIM ή/και microSD, ενώ από την άλλη πλευρά, πέρα από το κουμπί του Assistant υπάρχουν επίσης και τα πλήκτρα έντασης. Στο πίσω μέρος, κάτω από τις δύο κάμερες, θα υπάρχει ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Πιθανά τεχνικά χαρακτηριστά του LG G8

Αυτή την στιγμή δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια κάποιο από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του LG G8 αλλά μπορούμε να εικάσουμε κάποια από αυτά. Το G8 θα εξοπλίζεται πιθανότατα με Snapdragon 855 SoC. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και έκδοση του G8 με υποστήριξη 5G δικτύων. Μία ακόμα πηγή θέλει το G8 να διαθέτει “Sound on Display” ηχεία για εξοικονόμηση χώρου και αύξηση της οθόνης στην μπροστινή πλευρά. Από το παραπάνω render δεν προκύπτει κάτι τέτοιο αφού οι εικόνες δείχνουν την συσκευή να έχει κλασικό ηχείο στην κάτω πλευρά.

Πολύ δύσκολα θα ξεχωρίσει το G8

Βάσει των μέχρι τώρα πληροφοριών το LG G8 φαίνεται πως δύσκολα θα ξεχωρίσει έναντι του ανταγωνισμού. Όταν το Samsung S10 φημολογείται πως θα έχει ανανεωμένο σχεδιασμό χωρίς notch, καλύτερη AMOLED οθόνη, καλύτερη κάμερα, και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, τότε το LG G8 μοιάζει πολύ βαρετό μπροστά του. Αν αυτό που βλέπουμε στις εικόνες καταλήξει να είναι όντως το G8, τότε δεν θα ξεχωρίσει σε τίποτα από τον ανταγωνισμό από Samsung και Huawei, εκτός ίσως από το HiFi DAC. Άρα ο μόνος τομέας που απομένει είναι η τιμή. Αν και μάλλον θα κοστολογηθεί ακριβά, η τιμή στις LG ναυαρχίδες πέφτει αρκετά γρήγορα. Αν αυτή πέσει αρκετά, τότε μπορεί το G8 της LG να αποτελέσει μία καλή πρόταση αγοράς.

Sony