LG G7 ThinQ χαρακτηριστά: Έμφαση σε AI, οθόνη και notch

Ένας από τους λίγους κατασκευαστές που δεν μας είχαν παρουσιάσει κάποια ναυαρχίδα για το 2018 ήταν η LG. Έφτασε όμως η ώρα και για το LG G7 ThinQ να αποκαλυφθεί επισήμως. Όπως ίσως προδίδει και το ThinQ στο όνομα της συσκευής, το G7 έχει δώσει έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η τεχνητή νοημοσύνη βέβαια συνδυάζεται και με δυνατά χαρακτηριστικά.

LG G7 ThinQ – Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ας ξεκινήσουμε από το εσωτερικό του G7, όπου βρίσκουμε τον Qualcomm Snapdragon 845. Ο επεξεργαστής θα συνοδεύεται από 4 ή 6GB RAM ανάλογα την έκδοση. Υπάρχουν δύο εκδόσεις με 64 και 128GB ROM αντίστοιχα. Εντός του σώματος του LG G7 ThinQ βρίσκουμε και την μπαταρία των 3.000mAh η οποία για τα σημερινά δεδομένα μοιάζει λίγο μικρή. Όλα τα εσωτερικά μέρη έχουν προστασία IP68 ενώ το μπροστά και πίσω γυαλί είναι Gorilla Glass 5.

LG G7 ThinQ Grey

Η οθόνη που προστατεύεται από το Gorilla Glass 5 έχει διαγώνιο 6,1″ και ανάλυση QHD+ 1440×3120. Η αναλογία των πλευρών ανέρχεται σε 19,5:9 με εγκοπή όμως στην κορυφή. Το notch δυστυχώς δεν το αποφύγαμε ούτε εδώ. Η LG τουλάχιστον ήταν αρκετά έξυπνη στην προσέγγισή της και δίνει την επιλογή να κάνετε την κορυφή τελείως μαύρη, όπως στα νέα Huawei P20. Αν εξαιρέσουμε το notch η οθόνη του LG G7 ThinQ είναι εξαιρετικής ποιότητας. Είναι τεχνολογίας LCD και διαθέτει 100% κάλυψη του φάσματος DCI-P3 για καταπληκτική πιστότητα χρωμάτων. Διαθέτει ακόμα και μία λειτουργία “υπέρ-φωτεινότητας” για ανάγνωση σε ηλιοφάνεια που φτάνει την μέγιστη φωτεινότητα στα 1.000 nits.

LG G7 ThinQ – Κάμερα

Περνώντας στην πίσω πλευρά τώρα βρίσκουμε την διπλή κάμερα της συσκευής. Σε αντίθεση όμως με τους περισσότερους κατασκευαστές η LG συνεχίζει να επιλέγει για τη σειρά G ο δεύτερος φακός να είναι ευρυγώνιος και όχι zoom. Οι δύο κάμερες έχουν ακριβώς τον ίδιο αισθητήρα, τον Sony IMX351. Η ανάλυση των φωτογραφιών θα είναι στα 16MP. Οι διαφορές όμως είναι πως ο βασικός αισθητήρας έχει f/1.6 διάφραγμα ενώ ο ευρυγώνιος f/1.9. Ακόμα ο στάνταρ αισθητήρας έχει OIS κάτι που απουσιάζει από των ευρυγώνιο. Και οι δύο κάμερες πάντως εκμεταλλεύονται το laser focus αλλά και PDAF.

LG G7 ThinQ Red

Ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής οι κάμερες του LG G7 ThinQ θα προσφέρουν και πορτραίτα με ρηχό βάθος πεδίου, χωρίς να γίνεται καθόλου ζουμ μάλιστα. Ακόμα, ένα σημαντικό μειονέκτημα προηγούμενων G συσκευών διορθώθηκε από την LG, και μιλάω φυσικά για την selfie κάμερα. Αυτή έχει πλέον ανάλυση 8MP και ικανοποιητικό διάφραγμα f/1.9.

LG G7 ThinQ – Τεχνητή νοημοσύνη

Στην κάμερα βρίσκουμε και κάποιες από τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης του LG G7 ThinQ. Ο αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης της συσκευής θα μπορεί να αναγνωρίσει τι είναι αυτό που τραβάτε και να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις ανάλογα. Η AI κάμερα προσφέρει 19 modes φωτογράφησης για να διαλέξετε, 11 παραπάνω από τα 8 modes του V30S ThinQ.

Επιπλέον, όπως είχαν δείξει και τα leaks, το LG G7 ThinQ διαθέτει και αποκλειστικό πλήκτρο για την Google Assistant. Αυτό θα μπορεί με ένα πάτημα να ανοίξει τον Assistant και με διπλό πάτημα να ανοίξει το Google Lens.Το πλήκτρο αυτό βρίσκεται στην αριστερή πλευρά και δεν μπορεί να προγραμματιστεί για κάποια άλλη λειτουργία.

LG G7 ThinQ Black 2
LG G7 ThinQ – Ήχος και άλλες λεπτομέρειες

Σε μία εποχή που μέχρι και η Samsung πήγε σε διπλά στερεοφωνικά ηχεία, η LG αποφάσισε να πρωτοτυπήσει με το ηχείο του G7 ThinQ. Το ηχείο θα είναι μονό και στην κάτω πλευρά, αυτό είναι το συνηθισμένο. Τοποθετώντας όμως την συσκευή σε οποιαδήποτε επιφάνεια μπορείς να αυξήσεις σημαντικά την ένταση που θα φτάσει στα αυτιά σου. Πως θα γίνει αυτό; Η LG χρησιμοποιεί το σώμα του G7 για να στείλει δονήσεις σε αυτό οι οποίες θα δημιουργήσουν ήχο αυξημένης έντασης. Αυτό το χαρακτηριστικό η LG το ονόμασε δικαίως Boombox.

Σε άλλες λεπτομέρειες, το LG G7 ThinQ διαθέτει χαρακτηριστικά όπως θύρα φόρτισης με USB Type-C και υποστήριξη QuickCharge 3.0. Με μεγάλη ευχαρίστηση είδαμε πως δίπλα στην θύρα φόρτισης παραμένει και η θύρα ακουστικών. Στα θετικά της συσκευής είναι πως διαθέτει και ασύρματη φόρτιση αλλά και ένα πολύ αξιόλογο HiFi Quad DAC.

Αν ενδιαφέρεστε για την απόκτησή του τότε θα πρέπει να μεταβείτε στην Νότια Κορέα, αυτό γιατί εκεί θα ξεκινήσει η διάθεση της συσκευής. Το LG G7 ThinQ θα έρθει φυσικά και στην Ευρώπη, αλλά ακόμα δεν ξέρουμε ούτε ημερομηνία διάθεσης αλλά ούτε και τιμή.

Sony