Η LG ετοιμάζεται να ξαναμπεί στην αγορά των tablet με το LG G Pad 5

LG G Pad 5 - featured

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα νέα συσκευή περιμένουμε να ανακοινώσει στο άμεσο μέλλον η LG. Θα είναι όμως ενδιαφέρουσα για όλους τους λάθος λόγους. Με το LG G Pad 5 η κορεάτικη εταιρία θα επιστρέψει στην αγορά των tablet. Πάμε όμως να δούμε που κρύβεται το αρνητικό ενδιαφέρον. 

Το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει, είναι η ίδια η απόφαση της LG να δημιουργήσει νέο tablet. Η αγορά των Android tablet είναι, σε μεγάλο βαθμό, εξαρτημένη από φθηνές συσκευές χαμηλής ποιότητας, χωρίς να εξασφαλίζει μεγάλα έσοδα σε όσους ασχολούνται με αυτή την κατηγορία. Είναι επίσης και μία αρκετά στάσιμη αγορά, χωρίς ενδιαφέρουσες συσκευές, πέρα από τα flagship Samsung tablet. Η LG όμως, με το LG G Pad 5, δεν στοχεύει στο κομμάτι της αγοράς που στοχεύουν και τα Galaxy Tab S. 

LG G Pad 5: Νέο tablet, αρχαίο chipset

Ερχόμαστε λοιπόν στο δεύτερο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του LG G Pad 5. Η νέα ταμπλέτα της LG φαίνεται πως θα εξοπλίζεται με τον Snapdragon 821! Ναι, καλά διάβασες, η “μεγάλη” επιστροφή της LG θα γίνει με chipset 3ετίας. Που λοιπόν απευθύνεται αυτή η συσκευή; High-end δεν είναι σίγουρα, αλλά και στο mid-range κομμάτι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί εύκολα με τόσο παλιό SoC. Πιθανότατα, αν η τιμολόγηση είναι σωστή, να μπορεί να σταθεί στη μεσαία κατηγορία, αλλά και πάλι η επιλογή της LG δημιουργεί πολλά ερωτήματα. Γιατί να χρησιμοποιηθεί ένα τόσο παλιό flagship chipset και όχι ένα νεότερο midrange; Παρόμοια απόδοση θα έδινε και θα είχε και καλύτερη διαχείριση ενέργειας.

LG G Pad 5 - Leaks1

Άκρη σίγουρα δεν θα βγάλουμε για την στρατηγική πίσω από αυτή την κίνηση, οπότε, ας προχωρήσουμε στις υπόλοιπες πληροφορίες που γνωρίζουμε. Το LG G Pad 5 θα έχει οθόνη 10,1″ με ανάλυση 1920×1200. Θα υπάρχουν ακόμα 4GB RAM, 32GB ROM, υποστήριξη LTE και αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Το λογισμικό της συσκευής θα είναι το Android 9.0 Pie το οποίο θα έχει από πάνω και το LG UX skin φυσικά. 

Ακόμα δεν γνωρίζουμε πότε μπορούμε να περιμένουμε τη συσκευή στην αγορά, ούτε και σε ποιες χώρες θα κυκλοφορήσει. Όταν φτάσει στα καταστήματα πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως όλα θα εξαρτηθούν από την τιμή. Αν μπορεί αυτή η ταμπλέτα να προσφέρει μια αξιόλογη εμπειρία χρήσης τότε ίσως να αξίζει να την επιλέξει κάποιος. Έτσι κι αλλιώς, και νεότερο επεξεργαστή να είχε, πάλι 0 update θα έπαιρνε. 

Η κίνηση αυτή της LG πάντως μας δείχνει ξεκάθαρα την πραγματικότητα των Android tablet. Αδιάφορες συσκευές και μηδενικό innovation, όπου όλα βασίζονται στην τιμή για να πουλήσουν ότι πουλήσουν. Το LG G Pad 5 δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.

Sony