Letv Le One Pro Review: Εξαιρετικό smartphone σε εξαιρετική τιμή

Συνεχίζουμε τα review εδώ στο TechValue με μία κορυφαία ναυαρχίδα που μπορεί να γίνει δική σας σε πολύ προνομιακή τιμή. Το κινητό που θα σας παρουσιάσουμε είναι το εξαιρετικό Letv Le One Pro που πραγματικά μας εντυπωσίασε με τις δυνατότητές του, διαβάστε αναλυτικά γιατί.

Ποιότητα κατασκευής & Design

Το Letv Le One Pro είναι μια από τις καλύτερες συσκευές που έχω πιάσει στα χέρια μου τον τελευταίο καιρό, τόσο από πλευράς ποιότητας κατασκευής όσο και από σχεδιασμού. Το σώμα της συσκευής είναι μεταλλικό, και εκπέμπει ποιότητα. Επίσης το γεγονός ότι η Letv έχει περιορίσει αρκετά τα bezel το κάνει πολύ όμορφο.

Η βασική θύρα σύνδεσης της συσκευής είναι USB Type-C και βρίσκεται στο κάτω μέρος, και δίπλα της υπάρχει το μονό ηχείο το οποίο βρίσκεται μόνο από τα δεξιά, στα αριστερά υπάρχει μόνο μικρόφωνο. Στην δεξιά πλευρά υπάρχει το power button μαζί με το συρτάρι για τις δύο κάρτες SIM, μία micro SIM και μία nano SIM. Στα αριστερά υπάρχει το volume rocker και ένα κουμπί σίγασης όλων των ειδοποιήσεων. Στην πάνω πλευρά θα βρούμε την θύρα 3,5 χιλιοστών για ακουστικά αλλά και ένα IR Blaster για χρήση του κινητού σαν τηλεκοντρόλ. Τέλος, στο πίσω καπάκι έχουμε μόνο την κάμερα των 13MP με διπλό dual tone LED φλας.

Letv Le One Pro – Οθόνη

Letv-Le-One-Pro-Screen

Η οθόνη του Letv είναι πραγματικά κορυφαία. Είναι μεγέθους 5,5 ιντσών και έχει ανάλυση 2560×1440 pixel (QHD). Οι γωνίες θέασης είναι εξαιρετικές, όπως επίσης και η απόδοση των χρωμάτων. Επίσης στις ρυθμίσεις υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της απεικόνισης της οθόνης αν για παράδειγμα προτιμάτε πιο ζεστά η ψυχρά χρώματα. Προσωπικά θα επέλεγα το “Natural” προφίλ καθώς θεωρώ πως είναι και αυτό που αποδίδει ακριβέστερα το περιεχόμενο που προβάλλεται στην οθόνη.

Letv Le One Pro – Software & Απόδοση

Letv-Le-One-Pro-EUI

Βλέποντας τον Snapdragon 810 στα χαρακτηριστικά πολλοί ίσως ανησυχήσουν λόγω των θεμάτων που είχαν παρουσιαστεί. Στην περίπτωση του Letv Le One Pro πάντως ο επεξεργαστής δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα καθώς και η απόδοση της συσκευής σε ότι και αν χρειάζεται είναι εξαιρετική αλλά και θερμοκρασία δεν παρατηρήσαμε να ανεβάζει. Ο επεξεργαστής συνοδεύεται από 4GB LPDDR4 RAM, και 32GB αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος δυστυχώς δεν είναι επεκτάσιμος.

Στα του λογισμικού τώρα το Letv Le One Pro έρχεται με Android Lollipop 5.0 το οποίο έχει τροποποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την Letv Που έχει δημιουργήσει το δικό της περιβάλλον εργασίας με όνομα EUI. Το EUI έχει ξεκάθαρα επηρεαστεί από το iOS της Apple, καθώς πολλά στοιχεία του, όπως για παράδειγμα τα Quick Toggles, τα Recent Apps αλλά και οι ρυθμίσεις φέρνουν ξεκάθαρα στο λογισμικό της Apple. Πάντως το “πρόβλημα” είναι μόνο αισθητικό καθώς το κινητό δουλεύει απροβλημάτιστα και χωρίς κολλήματα.

Το μόνο που δεν ξέρουμε ακόμα είναι πόσο αξιόπιστη θα αποδειχθεί η Letv στο θέμα των αναβαθμίσεων. Θα είναι πραγματικά μία τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Letv να εδραιωθεί ως σημαντικός παίκτης στην αγορά smartphone αν για κάποιο λόγο δεν αναβαθμίσει το Letv Le One Pro (όπως και τις άλλες πολύ δυνατές συσκευές της). Πάντως αυτό το σενάριο μοιάζει λογικά απίθανο καθώς θα έδινε μία πολύ κακή φήμη στην εταιρία αν παράταγε τόσο νωρίς ένα κινητό με Snapdragon 810 και 4GB RAM.

Letv Le One Pro – Κάμερα

Άλλος ένας τομέας που το Letv Le One Pro πραγματικά είναι κορυφαίο, η κάμερά του. Ο βασικός αισθητήρας είναι ο Sony IMX214 στα 13MP, και οι φωτογραφίες που παράγει είναι εξαιρετικές. Σε καλό φωτισμό έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα, όπως και σε φωτογραφίες με λιγότερο φως, αν και εκεί υπάρχει κάποιος θόρυβος όπως είναι λογικό. Σε θέματα με λίγο φωτισμό όμως το φλας κάνει πολύ καλή δουλειά φωτίζοντας τη σκηνή με πολύ σωστό τρόπο. Η μπροστινή κάμερα επίσης είναι πολύ καλή καθώς, μπορεί να είναι μόλις 4MP σε ανάλυση, αλλά είναι τεχνολογίας UltraPixel. Στα του βίντεο τώρα, το Letv Le One Pro, μπορεί να καταγράψει 4K στα 30fps.

Letv Le One Pro – Μπαταρία

Το Letv Le One Pro είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 3000mAh που σίγουρα δημιουργεί μια κάποια ανησυχία λόγω της QHD οθόνης. Η αυτονομία όμως είναι πολύ καλή και θα έλεγα πως είναι εφάμιλλη με αυτή άλλων smartphone με QHD οθόνες. Σε μία πλήρη μέρα με μικτή χρήση θα έχετε γύρω στις 4 με 5 ώρες οθόνης.

Letv-Le-One-Pro-Back

Ήχος και ποιότητα κλήσεων

Όπως αναφέραμε και παραπάνω το ηχεία της συσκευής είναι μονό και βρίσκεται στο κάτω μέρος. Δεν είναι και το πιο δυνατό που έχουμε δοκιμάσει αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι και χαμηλόφωνο. Θα το χαρακτήριζα μέτριο τόσο σε ποιότητα όσο και σε ένταση. Αυτό όμως που μας εντυπωσίασε στο Letv Le One Pro είναι η ποιότητα των κλήσεων. Στις κλήσεις μας οι συνομιλητές μας μας άκουγαν πεντακάθαρα και δυνατά και το ίδιο συνέβαινε και σε εμάς.

Συμπεράσματα

Το Letv Le One Pro είναι πραγματικά μία εξαιρετική ναυαρχίδα που στέκεται επάξια απέναντι σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή μεγάλου Android κατασκευαστή. Αν σκεφτεί κανείς μάλιστα ότι κοστίζει μόλις $300 τότε καταλαβαίνετε πως μιλάμε για πραγματική ευκαιρία! Η Letv σίγουρα με εντυπωσίασε μας την πρώτη γενιά smartphone της και ανυπομονώ να δω τι μας επιφυλάσσει για το μέλλον, με τον μόνο μου ενδοιασμό να αφορά τις ενημερώσεις λογισμικού.

Sony