Lenovo YogaBook: Παρουσιάστηκαν επίσημα και στην Ελλάδα

Το νέο επαναστατικό πολυμορφικό laptop/tablet YogaBook παρουσίασε επίσημα και στην Ελλάδα η Lenovo. Ήμασταν στο event της παρουσίασής του και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας. Υπήρχαν πράγματα που μας άρεσαν και πράγματα που δεν μας συγκίνησαν ιδιαίτερα. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως το Lenovo YogaBook είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα συσκευή.

lenovo yogabook official 1


Lenovo YogaBook – Τι μας άρεσε

Ένα από τα αγαπημένα μας στοιχεία του νέου Lenovo YogaBook είναι χωρίς αμφιβολία ο σχεδιασμός του σε συνδυασμό με την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής. Τα νέα YogaBook κρατούν τον φοβερό watch-band μηχανισμό ανοίγματος οθόνης, και το πάχος της συσκευής είναι μόλις 4,55 χιλιοστά όταν είναι ανοιχτή. Η αίσθηση που αφήνει κατά την χρήση του είναι αυτή ενός πολύ premium προϊόντος.

Επίσης, μας άρεσε το πόσο καινοτόμο είναι το νέο Lenovo YogaBook. Η καινοτομία πηγάζει κατ’ αρχήν από το νέο Halo Keyboard. Το νέο πληκτρολόγιο που χρησιμοποιεί η Lenovo δεν έχει κουμπιά μιας και αυτά είναι πλήρως εικονικά και αφής. Υπάρχει ανάδραση αλλά η διαφορά είναι τεράστια με ένα κανονικό πληκτρολόγια. Ακόμα, το νέο πενάκι μπορεί να γράψει τόσο σε κάποιο τετράδιο όσο και στην επιφάνεια του πληκτρολογίου, και ότι σχεδιάσετε ή γράψετε θα μεταφερθεί στην οθόνη.

Τέλος, μας άρεσε που η Android έκδοση έχει εξοπλιστεί με multi-window δυνατότητες για μέχρι και 3 παράθυρα, κάτι που δεν συναντάμε σε tablet του ανταγωνισμού για παράδειγμα.

lenovo yogabook official 3

Lenovo YogaBook – Τι δεν μας άρεσε

Παρότι λατρεύουμε να βλέπουμε καινοτόμα προϊόντα δεν μπορούμε παρά να σκεφτούμε πως αυτά μπορούν να ενταχθούν και να μας βοηθήσουν στην καθημερινότητά μας. Στην περίπτωση του YogaBook το Halo Keyboard μας βάζει σε σκέψεις για το πόσο χρηστικό μπορεί να φανεί στην πληκτρολόγηση. Σίγουρα θα περάσει κάποιος καιρός για να το συνηθίσετε.

Η Lenovo έχει εμπλουτίσει το software του πληκτρολογίου έτσι ώστε αυτό να μαθαίνει από τα λάθη σας, αλλά ακόμα κι έτσι, αν είστε ένας χρήστης που γράφει αρκετά νομίζω πως το Lenovo YogaBook δεν κάνει για εσάς,

Επίσης, να αναφέρουμε πως το Android μοντέλο θα έρθει στην αγορά με την έκδοση Android 6 Marshmallow, η οποία έχει πάρα πολλές τροποποιήσεις για να εκμεταλλευθεί τα μοναδικά χαρακτηριστικά του YogaBook, αυτό όμως μας κάνει λίγο απαισιόδοξους για το πότε το Lenovo YogaBook θα λάβει την αναβάθμιση σε Nougat. Η Lenovo δεν έχει ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο σχετικά με την αναβάθμιση σε Android 7.0.

Ακατανόητη βρήκα επίσης και την απουσία θύρας USB Type-C από τη στιγμή που μιλάμε για ένα σχετικά premium μοντέλο από τη Lenovo που έρχεται προς το τέλος του 2016.

lenovo yogabook official 2

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Τα νέα Lenovo YogaBook θα εξοπλίζονται με Intel Atom x5 επεξεργαστή και 4GB RAM. Επίσης, θα διαθέτουν και 64GB εσωτερικής μνήμης. Η οθόνη της συσκευής είναι 10,1″ και ανάλυσης FullHD ενώ ο ήχος θα είναι Dolby Atmos.

Θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ δύο λειτουργικών συστημάτων, Android και Windows 10. Και τα δύο μοντέλα θα περιλαμβάνουν προτάσεις WiFi, αλλά και LTE εκδόσεων.

Τιμή και κυκλοφορία

Η κυκλοφορία των νέων Lenovo YogaBook έχει ξεκινήσει ήδη σε επιλεγμένη αλυσίδα καταστημάτων, με άλλες αλυσίδες να ακολουθούν αργότερα.

Οι τιμές για όλα τα μοντέλα διαμορφώνονται ως εξής:

  • Lenovo YogaBook Android WiFi  – €599
  • Lenovo YogaBook Android WiFi/LTE – €699
  • Lenovo YogaBook Windows 10 WiFi – €699
  • Lenovo YogaBook Windows 10 WiFi/LTE – €799

Για πείτε μας λοιπόν πως σας φάνηκαν τα νέα YogaBook; Προσωπικά τα βρίσκω πάρα πολύ ενδιαφέροντα αλλά δεν βλέπω πως θα ταίριαζαν στην καθημερινότητά μου.

Sony