Lenovo Vibe K5 αποκλειστικό Review + Video

Στην MWC 2016 είδαμε άπειρα smartphones, αλλά μόνο για ελάχιστα είχαμε τον χρόνο να κάνουμε hands-on video. Ένα από αυτά όμως ήταν και το Lenovo Vibe K5 Plus, με αξιόλογα mid-range χαρακτηριστικά που έχουμε είδη κάνει και review. Κυκλοφορεί ήδη στην Ελληνική αγορά με τιμή που αυτή τη στιγμή ξεκινάει από τα 180€, δείτε το review που ακολουθεί και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.


Lenovo Vibe K5 Ελληνικό Review

9 Ιουνίου 2016 – Μάνος Αριστειδόπουλος

[alert-announce]

Καταρχάς, στα χέρια μας έχουμε το απλό Vibe K5, γιατί υπάρχει και Vibe K5 Plus με την διαφορά να βρίσκεται στο chipset, αλλά και στην ανάλυση οθόνης. Το Plus έχει FULL HD οθόνη και φοράει SnapDragon 616, ενώ το απλό που έχουμε για review φοράει SnapDragon 415 με ανάλυση HD. Tο παράδοξο είναι πως τα 2 αυτά chipset δεν έχουν μεγάλες διαφορές οπότε δεν αξίζει να μπούμε στο κόπο να δημιουργήσουμε 2 άρθρα, είναι σχεδόν τα ίδια Android κινητά.

[/alert-announce]

Lenovo Vibe K5 ποιότητα κατασκευής και σχεδίαση

Παρακολουθώντας το review του Lenovo Vibe K5, θα παρατηρήσετε ότι ξεχωρίζει για πολλούς λόγους και τα αρνητικά που έχει σαν mid-range είναι ελάχιστα. Το πίσω καπάκι είναι αφαιρούμενο με ό,τι θετικό συνεπάγεται αυτό, το οποίο έχει μια στρώση λεπτoκομμένου αλουμινίου, που στην αφή είναι πιο ευχάριστο από το πλαστικό.

Δυστυχώς, τα κουμπιά πλοήγησης του Lenovo K5 δεν είναι μέσα στην οθόνη, αλλά είναι capacitive. Οπότε, δεξιά έχουμε το back button, στη μέση το home button και αριστερά το κουμπί ρυθμίσεων της εκάστοτε ανοιχτής εφαρμογής και, με παρατεταμένο κράτημα, βλέπεις όλες τις ανοιχτές εφαρμογές, με τα κουμπιά να μην είναι φωτιζόμενα.

Η θύρα φόρτισης Micro USB βρίσκεται στο πάνω μέρος μαζί με τη θύρα jack για ακουστικά, γιατί στο κάτω μέρος τα 2 μεγάλα και δυνατά ηχεία πιάνουν αρκετό χώρο, αλλά γι’ αυτά θα μιλήσω πιο μετά. Στο εσωτερικό του Lenovo K5, ξεχωρίζει η μεγάλη μπαταρία του, που θα μιλήσω και γι’ αυτήν αργότερα, αλλά και 2 θύρες για SIM που υποστηρίζουν και οι 2 4G δίκτυα, στη μέση η Lenovo τοποθέτησε την MicroSD. Θετικό πως υπάρχουν 3 θύρες και όχι 2 hybrid, όπως έχουμε δει σε πολλά άλλα dual-sim smartphones.

Η κάμερα και το flash έχουν τοποθετηθεί στην επάνω αριστερή γωνία μαζί με το δεύτερο μικρόφωνο, για την βελτίωση της ποιότητας των κλήσεων. Το Lenovo Vibe K5 μετράει 142 x 71 x 8 χιλιοστά και δεν μπορώ να πω ότι με βόλεψε τόσο για χρήση με ένα χέρι. Έχει καλό πάχος, αλλά το πλάτος του είναι λίγο μεγάλο για μια οθόνη 5″, τουλάχιστον όμως υπάρχει λόγος, όπως ανέφερα και πιο πριν. Τέλος, τα κουμπιά έντασης και ενεργοποίησης βρίσκονται στη δεξιά πλευρά, τα οποία έχουν τοποθετηθεί στο σωστό ύψος.

Vibe K5 σχεδιαση

Lenovo Vibe K5 οθόνη

Η οθόνη του Lenovo K5 είναι ό,τι καλύτερο έχω δει σε αυτή την ανάλυση, μαζί με το Xperia XA, και έχει καλές γωνίες θέασης με έντονα και ζωηρά χρώματα. Η φωτεινότητα ανεβαίνει αρκετά για τις όμορφες και ηλιόλουστες μέρες και αντίστοιχα πέφτει όσο χρειαστεί, για να μην γίνει κουραστική στα μάτια σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Δεν έχω να πω κάτι άλλο για την οθόνη, είναι απλώς τέλεια, αλλά προστασία Gorilla Glass δεν υπάρχει, οπότε με προσοχή.

lenovo vibe k5

Lenovo Vibe K5 αυτονομία

Η μπαταρία του Vibe K5 έχει χωρητικότητα 2750mAh και είναι μεγαλύτερη από τον μέσο όρο των mid-range smartphones με οθόνη 5″. Το Android Lollipop 5.1.1 σε συνδυασμό με τις λειτουργίες του Vibe UI κάνουν καλή διαχείριση της μπαταρίας και μια γεμάτη μέρα χωρίς gaming θα τη βγάλει σίγουρα.

Lenovo K5 μπαταρια

Lenovo Vibe K5 Κάμερα

Η κύρια κάμερα του android smartphone έχει αισθητήρα 13MP και δεν πρόκειται να απογοητεύσει εύκολα. Μπορεί να έχει σχετικά μεγάλο διάφραγμα F/2.2, αλλά δε τα πηγαίνει άσχημα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή με τεχνητό φωτισμό. Ας δούμε, όμως, μερικά δείγματα και να το συγκρίνουμε με το ZTE Blade S6 που είναι πιο παλιό, αλλά στην ίδια κατηγορία. Τα δείγματα μπορείτε να τα δείτε μέσα στο video, θα παρατηρήσετε πως υστερεί λίγο στη κάμερα το Lenovo Vibe K5.

Από την κάμερα έχω μείνει ικανοποιημένος για ένα κινητό που κοστίζει περίπου 200€ και σύντομα θα πέσει η τιμή του, αφού αυτή είναι μόνο η αρχική.

lenovo vibe k5 κάμερα

Lenovo Vibe K5 Απόδοση και UI

Το πιο σημαντικό το άφησα για το τέλος, δηλαδή την απόδοση. Δεν είμαι fan του Vibe UI, αλλά πρέπει να παραδεκτώ πως είναι γοργό, με άμεση ανταπόκριση στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως θα έπρεπε για ένα κινητό της κατηγορίας. Παρότι φοράει Lollipop, η Lenovo έχει προσθέσει Marshmallow features, όπως την διαχείριση δικαιωμάτων των εφαρμογών. Στη καλή διαχείριση της μπαταρίας βοηθάει και το background app manager, στο όποιο μπορεί ο χρήστης να ελέγξει ποιες εφαρμογές θα τρέχουν κατά την εκκίνηση του κινητού ή ακόμα και στο background.

Είναι το πρώτο κινητό με SnapDragon 415 που περνάει για review από το TechValue και μπορώ να πω ότι έχω ενθουσιαστεί. Έχει 8 πυρήνες Cortex-A53 και GPU Adreno 405, όπως ακριβώς και ο λίγο πιο παλιός αλλά δυνατός SnapDragon 615. Ο 415 μπορεί να σηκώσει βαριά παιχνίδια στη περίπτωση του K5, αλλά όχι και τα πιο βαριά του Play Store. Εντύπωση μου έκανε όταν έπαιζα για περίπου 10 λεπτά ένα σχετικά βαρύ παιχνίδι και η συσκευή δεν ανέβασε σχεδόν καθόλου θερμοκρασία, σε αντίθεση με την πλειονότητα των κινητών. Να σημειώσω πως η εξωτερική θερμοκρασία όταν έγινε αυτή η δοκιμή ήταν περίπου 28 βαθμούς.

lenovo vibe k5 gaming

Lenovo Vibe K5 ήχος

Αν δεν το έχετε ήδη καταλάβει, το Vibe Κ5 κάνει focus στον τομέα του ήχου, με 2 διπλά ηχεία αλλά και υποστήριξη Dolby Atmos. Αρκετοί από εσάς ψάχνετε κάτι οικονομικό με καλό ήχο και, δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν είχα απάντηση να σας δώσω. Πλέον όμως, το K5 ήρθε για να γεμίσει το κενό αυτό και είναι σχεδόν η μοναδική οικονομική επιλογή με ποιοτικό ήχο.

Lenovo Vibe K5 REVIEW

Μπορώ να πω ότι δεν το περίμενα, αλλά τελικά το K5 είναι μια πολύ καλή mid-range επιλογή με ταβάνι τα 200€, μιλώντας για την Ελληνική αγορά. Δυνατά του σημεία είναι τα διπλά ηχεία, η καλή κάμερα, η ανταγωνιστική μπαταρία του, οι αξιόλογες επιδόσεις και η φωτεινή οθόνη με ζωηρά χρώματα. Τα μόνο αρνητικά που κατάφερα να εντοπίσω είναι οι μεγάλες του διαστάσεις για μια οθόνη 5″, αλλά και η απουσία Gorilla Glass. Το μόνο που θα ήθελα είναι ελαφρώς πιο χαμηλή τιμή. Η απόφαση είναι δική σου.


Vibe K5 Plus ήρθε Ελλάδα

Lenovo K5 ήρθε επίσημα και στην Ελληνική αγορά

24 Απριλίου 2016 – Μάνος Αριστειδόπουλος

Το Lenovo K5 το περιμέναμε πως και πως, κυρίως γιατί στην Ινδία κυκλοφόρησε με αρχική τιμή 126$ και αξιόλογα τεχνικά χαρακτηριστικά. Αλλά εδώ στην Ελλάδα, φαίνεται πως η τιμολόγηση δεν έγινε όπως θα έπρεπε και κοστίζει 199€, και δεν πρόκειται καν για το K5 Plus που κυκλοφόρησε στην Ινδία αλλά για το K5 το απλό.

Η μόνη διαφορά που έχουμε εντοπίσει μέχρι στιγμής βρίσκεται στο chipset και στην οθόνη. Το Lenovo K5 φοράει το νέο SnapDragon 415 με 8 πυρήνες χρονισμένους στο 1.5GHz και 1.2GHz ενώ το K5 Plus φοράει τον SnapDragon 616 πάλι με 8 πυρήνες Cortex-A53. Τέλος η οθόνη του απλού K5 έχει ανάλυση HD ενώ το K5 Plus έχει Full HD οθόνη.

Το Lenovo K5 είναι πολύ καλή επιλογή και θα περιμένω να πέσει κάτω από 150€ για να σας το προτείνω, πάνω από 150€ δεν αξίζει. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε το hand-on από πάνω ή και να διαβάσετε τα άρθρα από κάτω.Lenovo smartphones


Κυκλοφόρησε στην Ινδία μόλις 126$

Μόλις 126$ στην Ινδία το Lenovo Vibe K5 Plus

15 Μαρτίου 2016 – Μάνος Αριστειδόπουλος

Ξεχάστε ότι αρνητικό έχετε διαβάσει για το Lenovo Vibe K5 Plus! Το συγκεκριμένο android smartphone είναι διαθέσιμο για την αγορά της Ινδίας και κοστίζει μόλις 126$! Μη ξεχνάμε πως φοράει Qualcomm SnapDragon 616, έχει όμορφη κατασκευή και οθόνη με ιδανική διάμετρο 5″ και ανάλυση Full HD.

Όταν έρθει Ελλάδα το Lenovo Vibe K5 Plus εκτιμώ πως θα κοστίζει 150€ και θα μπει χωρίς δεύτερη σκέψη στη λίστα με τα top οικονομικά κινητά του 2016. Για πιο πολλές λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε το hands-on video από πάνω ή και τα αναλυτικά του χαρακτηριστικά από κάτω.

lenovo vibe k5 plus

από


Ανακοίνωση και MWC16 Hands-on Video

Lenovo Vibe K5 Plus

Έχει οθόνη 5″ με ανάλυση Full HD 1080p 441ppi, που κάποιες βαριές εφαρμογές ενδέχεται να ζοριστεί να σηκώσει ο SnapDragon 616 V2 σε συνδυασμό με τον Adreno 405. Ο Snapdragon 616 που φοράει έχει 8 πυρήνες Cortex-A53, με τους μισούς να είναι χρονισμένοι στο 1.5GHz και στο 1.2GHz οι υπόλοιποι 4. Έχει 2GB RAM με 16GB ROM αποθηκευτικό χώρο και τρέχει Android Lollipop 5.1.1, όπως είδαμε και στο hands-on video.

Lenovo Vibe K5 Plus κατασκευή

Η κατασκευή του Lenovo Vibe K5 Plus φαίνεται να είναι μεταλλική με μια πρώτη ματιά, αλλά ακόμα δεν είμαστε σίγουροι. Μετράει 142 x 71 x 8 χιλιοστά, που δεν είναι ικανοποιητικές διαστάσεις για ένα smartphone με οθόνη 5″, παρόλα αυτά το πάχος είναι ικανοποιητικό. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 2.750mAh και ζυγίζει 142 γραμμάρια.

Lenovo Vibe K5 Plus Κάμερες – misc

Η κύρια κάμερα είναι 13.0MP με LED flash και μπορεί να καταγράψει έως 1080p 30fps video, και η μπροστινή selfie είναι στα 5.0MP. Κάποια από τα έξτρα χαρακτηριστικά είναι η ύπαρξη Bluetooth 4.1 και USB one the go και, δυστυχώς, ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα έχει GLONASS ή BDS για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως navigation. Τέλος, θα βγαίνει σε ασημί και χρυσό, αναμένουμε για νεότερα.

Lenovo Vibe K5 Plus

Asus ZenFone 8 Android