Η Lenovo ανακαλεί τα Thinkpad X1 Carbon γιατί υπάρχει κίνδυνος φωτιάς

Η Lenovo ανακοίνωσε πως ανακαλεί τα Thinkpad X1 Carbon 5ης γενιάς laptops, γιατί υπάρχει πιθανότητα να υπερθερμανθούν σε επικίνδυνο βαθμό και να πάρουν φωτιά. Η ανακοίνωση όμως δεν αφορά όλα τα Thinkpad X1 Carbon 5th gen, αλλά αυτά που παράχθηκαν μεταξύ Δεκεμβρίου 2016 και Οκτωβρίου 2017 και επηρεάζονται από το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τη Lenovo, πρόκειται για περίπου 78 χιλιάδες κομμάτια, από τα οποία τα 5.5 χιλιάδες πουλήθηκαν στον Καναδά. Η Lenovo υποστηρίζει πως το πρόβλημα προέρχεται από μια βίδα, η οποία κατά την παραγωγή του laptop δεν είχε βιδωθεί όσο έπρεπε. Φυσικά, αν θέλουμε πιστεύουμε πως μια βίδα μπορεί να προκαλέσει φωτιά σε ένα laptop… 

thinkpad πρόβλημα κίνδυνος φωτιάς

Thinkpad πρόβλημα κίνδυνος φωτιάς

Το πρόβλημα έγινε γνωστό όταν 3 κάτοχοι του ακριβού laptop δήλωσαν πως ανέβασε θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά στο laptop. Ευτυχώς, κανένας από αυτούς δεν τραυματίστηκε ή υπήρξε κάποιο ατύχημα με φωτιά ή ζημιά σε περιουσία.

Η Lenovo συμβουλεύει όσους έχουν το Lenovo Thinkpad X1 Carbon να μην το χρησιμοποιήσουν καθόλου μέχρι να υποβληθεί σε έλεγχο από τους τεχνικούς της εταιρείας και να λυθεί το πρόβλημα. Περιττό να αναφέρω πως ο έλεγχος και η επισκευή είναι δωρεάν για όλους όσους έχουν το συγκεκριμένο laptop.

Σε αυτόν τον σύνδεσμο θα βρεις όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεσαι για το ThinkPad, αλλά και μια φόρμα για να επιβεβαιώσεις αν όντως το laptop σου επηρεάζεται και χρειάζεται τεχνικό έλεγχο. Σύμφωνα με την πηγή του άρθρου που είναι το Verge, αναφέρεται πως η Lenovo γνώριζε για το πρόβλημα πριν τα laptops σταλθούν. Τα laptops όμως τελικά στάλθηκαν κανονικά, αφού η έρευνα για να εξακριβωθεί το πρόβλημα πήρε αρκετό χρόνο.

Στη συνέχεια, ενεπλάκη η CPSC (κάτι σαν την προστασία του καταναλωτή) και η Lenovo αναγκάστηκε να ανακαλέσει δημοσίως τα Thinkpad X1 Carbon 5th gen για να επισκευασθούν εντός εγγύησης και να λυθεί το πρόβλημα. Εσείς τι νομίζετε; Θα μπορούσε μια βίδα που δεν έχει βιδωθεί καλά να προκαλέσει υπερθέρμανση και να πάρει φωτιά η μπαταρία;

από

Asus ZenFone 8 Android