Lenovo S5 Pro Χαρακτηριστικά | Με 6GB RAM η βασική έκδοση και αρχική 160€!

Η Lenovo φαίνεται να πιάνει το νόημα σίγα σιγά και προσπαθεί να μείνει στην αγορά με νύχια και με δόντια. Το Lenovo S5 Pro που ανακοίνωσε πρόκειται για ένα άκρως ανταγωνιστικό κινητό για τα χρήματα που ζητάει και με αξιόλογα τεχνικά χαρακτηριστικά, στα χαρτιά τουλάχιστον!

Lenovo S5 Pro ανακοίνωσή

Lenovo S5 Pro Χαρακτηριστικά

Η οθόνη του Lenovo S5 Pro έχει διαγώνιο 6.2″ με ανάλυση FHD+, έχει notch, αλλά και όμορφη unibody σχεδίαση από μέταλλο επεξεργασμένο με την μέθοδο της αμμοβολής. Στο notch περιλαμβάνονται 2 κάμερες, αλλά και 3D αισθητήρας υπερύθρων για αναγνώριση προσώπου ο οποίος χρησιμεύει και για selfies φωτογραφίες. Ακόμα, ο 3D αισθητήρας χρησιμεύει στη λειτουργία καλλωπισμού, αλλά και για πιο φωτεινές φωτογραφίες. Ο αισθητήρας του είναι της Sony ο IMX 476 ο οποίος έχει τη δυνατότητα να συνδυάζει 4 pixel σε 1.

Lenovo S5 Pro ανακοίνωσή

Στο εσωτερικό του Lenovo S5 Pro βρίσκεται ο αξιόλογος Qualcomm SnapDragon 636 όπου στη βασική και πιο οικονομική έκδοση έχει 6GB RAM και 64GB ROM. Φοράει Android Oreo 8.1 με το “θέμα” (skin) της ZUK, το ZUI το οποίο πλέον έχει δικό του AI. Το ZUI προσφέρει μέχρι 4 διαφορετικούς λογαριασμούς για κάθε εφαρμογή ακόμα και αν αυτή υποστηρίζει μόνο έναν.

Lenovo S5 Pro

Παρόλο που υπάρχει αισθητήρας αναγνώρισης προσώπου στο notch του Lenovo S5 Pro, στη πλάτη υπάρχει και κλασικός αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Στα χαρακτηριστικά του βλέπουμε 2 κάμερες στη πλάτη. Η βασική έχει αισθητήρα 12MP με διάφραγμα f/1.8 και η δεύτερη 20MP με οπτική εστίαση 2x. Η μέγιστη ανάλυση καταγραφής βίντεο είναι τα 30fps σε ανάλυση 4K.

Ακόμα, στα χαρακτηριστικά του Lenovo S5 Pro βλέπουμε και ικανοποιητική μπαταρία με χωρητικότητα 3500mAh η οποία δέχεται τάση έως και 15W για γρήγορη φόρτιση. Τέλος, Υποστηρίζει και αντίστροφη φόρτιση οπότε το κινητό θα μπορεί να φορτίσει και άλλες συσκευές όπως ένα Bluetooth ακουστικό.

Lenovo S5 Pro ανακοίνωσή

Lenovo S5 pro τιμή

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν η τιμή του Lenovo S5 Pro για την αγορά της Κίνας θα ξεκινήσει από το 160€ (6/64). Θα υπάρχει επιλογή και για 6/128, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες ακόμα γι’ αυτό. Παρόλο που πρόκειται για ένα καλό TechValue κινητό, φαίνεται να υπάρχουν κάποιες ελλείψεις όπως η απουσία του GLONASS/BDS ώστε να μπορεί να πραγματοποίηση πλοήγηση, αλλά και προστασία gorilla glass. Θα είναι καλύτερα να περιμένουμε λίγο ακόμα για να μάθουμε πιο πολλά γι’ αυτό.

Asus ZenFone 8 Android