Lenovo Phab2 Pro φέρνει πρώτο το Project Tango!

Το πρώτο κινητό στο κόσμο που υποστηρίζει το Project Tango ανακοινώθηκε επίσημα και πρόκειται για το Lenovo Phab2 Pro! Για όσους δεν γνωρίζουν, το νόημα του Project είναι να δημιουργήσει μια επαυξημένη εικονική πραγματικότητα παρόμοια με αυτή της Microsoft με τα Hololens. Το phab2 pro δεν είναι ακόμα μια παντόφλα, είναι στα σκαριά πάνω από 1 χρόνο ώστε σήμερα να υπάρχει αυτό που βλέπετε και η Google αναπτύσσει το συγκεκριμένο από το 2014.

Lenovo phab2 pro


Lenovo Phab2 Pro Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Ας δούμε όμως το Lenovo Phab2 Pro από πιο κοντά. Έχει τεράστια οθόνη 6.4″ με ανάλυση QHD, τεχνολογίας IPS και συνολικά το smartphone έχει 4 κάμερες! Η selfie είναι 8MP και η κύρια πίσω κάμερα είναι 16MP, στην πίσω μεριά υπάρχει ξεχωριστή για την ανίχνευση κίνησης ή, στα αγγλικά, motion tracker. Για να κλείσουμε με τις κάμερές του, υπάρχει και μια που αναλύει το “βάθος” ή, στα αγγλικά, depth.

Φυσικά, τρέχει Android Marshmallow 6.0 και, όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τις εικόνες, στην πίσω μεριά υπάρχει και fingerprint αισθητήρας. Η μπαταρία είναι 4.050mAh και, για μια οθόνη QHD 6.4″, θα την χαρακτηρίσω απλώς φυσιολογική. Το παράδοξο είναι πως το Lenovo Phab2 Pro δεν φοράει το SD820, αλλά SnapDragon 852, εξίσου δυνατό, αλλά όχι και το πιο δυνατό που θα μπορούσε να επιλέξει. Τέλος πάντων.

Η RAM ανέρχεται στα 4GB και ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος στα 64GB, με δυνατότητα επέκτασης μέσω MicroSD. Όπως πρόσφατα είδαμε και στο Lenovo Vibe K5 διπλά dolby ηχεία, έτσι και το Lenovo Phab2 Pro υποστηρίζει Dolby Surround 5.1 με την βοήθεια του Dolby Atmos.

Lenovo Phab2 Pro

Τι κάνει το Project Tango;

Οι τέσσερις κάμερες του Lenovo Phab2 Pro μπορούν να κάνουν πολλά νέα πράγματα που δεν έχεις ξαναδεί. Μπορούν να αναλύουν εσωτερικούς χώρους, να αναγνωρίζουν αντικείμενα και να προβάλλουν από διάφορες πληροφορίες μέχρι και 3D κινούμενα γραφικά. Μπορεί να μετρήσει αποστάσεις, μόνο με το δάκτυλό σου να επιλέγει τα σημεία, να τοποθετείς διάφορα νέα εικονικά αντικείμενα όπου θέλεις εσύ, όπως για παράδειγμα ένα ψυγείο στον χώρο για να δεις αν θα ταίριαζε.

Out-of-the-box, το Lenovo Phab2 Pro θα έχει 25 εφαρμογές που θα εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του Project Tango και ο στόχος είναι να φτάσουν τις 100 έως το τέλος του έτους. Το νέο κινητό της Lenovo θα κυκλοφορήσει κατά τον Αύγουστο και θα κοστίζει 499$.

11_Phab2_Pro_Hero_Shot

από

Asus ZenFone 8 Android