Lenovo P2 με SnapDragon 625 και μεγάλη μπαταρία 5.100mAh

Τον Σεπτέμβρη του 2016, η εταιρεία ανακοίνωσε ένα νέο κινητό, το Lenovo P2. Αποτελεί ένα οικονομικό κινητό της μεσαίας κατηγορίας και αυτό που το χαρακτηρίζει κυρίως είναι η μεγάλη αυτονομία που προσφέρει. Η μεγάλη μπαταρία των 5100mAh που κουβαλάει, θεωρητικά θα βγάζει μέχρι και δυο μέρες με ορθή χρήση. Οπότε, αν είστε χρήστης που επικεντρώνεται στο κομμάτι της αυτονομίας, το Lenovo P2 θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται σίγουρα στην λίστα με τις επιλογές σας.

lenovo p2


Lenovo P2 Χαρακτηριστικά

Η mid-range οικονομική πρόταση από την Lenovo, το Lenovo P2, μπορεί να ξεχωρίζει για την μεγάλη μπαταρία που προσφέρει. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερεί στον τομέα των υπολοίπων τεχνικών χαρακτηριστικών, βέβαια. Φοράει τον δυνατό SnapDragon 625, κατασκευασμένο στα 14nm που μόνο θετικό μπορεί να είναι. Έχει αποδείξει άλλωστε κατά καιρούς τι μπορεί να κάνει σε όποιο κινητό και αν τοποθετήθηκε, ειδικά στο θέμα της αυτονομίας.

lenovo p2 χαρακτηριστικα

3GB μνήμης RAM του Lenovo P2 είναι υπέρ αρκετά για μια ομαλή εμπειρία χρήσης για ένα κινητό χωρίς κολλήματα. Διατίθεται και σε έκδοση με 4GB RAM, δυστυχώς μόνο για την αγορά της Κίνας. Ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης καθορίζεται στα 32GB και αφορά την έκδοση με τα 3GB RAM και στα 64GB αντίστοιχα, για την έκδοση με τα 4GB RAM. Ο fingerprint sensor έχει τοποθετηθεί στο home button στην μπροστινή όψη του smartphone.

lenovo p2

Lenovo P2, Οθόνη & Σχεδιασμός

Το Lenovo P2 διαθέτει μεγάλη οθόνη FHD (1920x1080p) Super AMOLED με διαγώνιο 5.5 ιντσών. Ιδανική για να απολαμβάνετε βίντεο και παιχνίδια, ενώ προστατεύεται από Corning Gorilla Glass 3. Ο μεταλλικός unibody σχεδιασμός του κινητού προδίδει τον premium σχεδιαστικό χαρακτήρα, που φαίνεται να έχουν προσέξει οι Κινέζοι. Σχεδιαστικά μπορώ να πω ότι μου αρέσει πολύ, ενώ o συνδυασμός με τις στρογγυλεμένες γωνίες του θυμίζουν αρκετά κάτι μεταξύ Huawei Mate 9 με Samsung Galaxy A5 (2017). Μετράει διαστάσεις 153 x 76 x 8.3 χιλιοστά και είναι αρκετά βαρύ, αφού ζυγίζει 177 γραμμάρια.

lenovo p2

Φωτογραφικές Δυνατότητες

Στον τομέα της φωτογραφίας, το Lenovo P2 δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να αναφερθεί. Εξοπλίζεται με φακό 13MP με διάφραγμα f/2.0, phase detection autofocus (PDA) & dual-LED flash. Η εμπρόσθια κάμερα είναι 5MP με διάφραγμα f/2.2. Στα χαρτιά φαίνεται είναι καλές αλλά δυστυχώς θα πρέπει να το δοκιμάσουμε για μπορούμε να πούμε με σιγουριά. Παρόλα αυτά οι κάμερες φαίνεται να είναι πιο καλές από αυτές του Redmi Note 4X.

lenovo p2

Τέλος, τo Lenovo P2 θα διατίθεται σε χρωματικές επιλογές όπως Champagne gold, Graphite gray. Θα τρέχει την έκδοση του λειτουργικού Android Marshmallow 6.0.1. Μην ανησυχείτε όμως, θα πάρει αναβάθμιση σε Android Nougat! Στην Ελλάδα δεν επίσημα διαθέσιμο αλλά μπορείτε να το βρείτε για αγορά από Κίνα.
Lenovo P2

image source

iPhone