Leeco Le Pro 3 Review, ποιοτικό και ιδανικό για αναπαραγωγή πολυμέσων!

Η Leeco είναι γνωστή και αξιόπιστη εταιρεία για την αγορά της Κίνα με μεγάλη δραστηριότητα σε πολλούς τομείς και με δειλά βήματα βγαίνει προς την Ευρώπη, αλλά κυρίως στις ΗΠΑ. Έχει γίνει γνωστή για τα ανταγωνιστικά smartphones που προσφέρει και όχι μόνο. Σε γενικές είναι αρκετά δυνατή πρόταση για αγορά οικονομικού smartphone χωρίς όμως να απουσιάζουν τα μειονεκτήματα. Προφανώς τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά οπότε ας προχωρήσουμε στην αξιολόγηση του Leeco Le Pro 3 για να δούμε τι ανάγκες και γούστα μπορεί να καλύψει.

Leeco Le Pro 3 Review

Παρελκόμενα: Το κουτί είναι όμορφο και προσεγμένο με τα παρελκόμενα να είναι αυτά που πρέπει. Μέσα υπάρχει ένα καλώδιο Type-C, φορτιστής αλλά και αντάπτορας type-c σε θύρα ακουστικών 3.5 jack. Πολύ όμορφη η unboxing εμπειρία που είχαμε με το Leeco Le Pro 3!

Leeco Le Pro 3 κουτι

Ποιότητα κατασκευής

Η ποιότητα κατασκευής του Leeco είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο δυνατά του σημεία. Όπως και στα προηγούμενα μοντέλα της εταιρείας η κατασκευή είναι μεταλλική και αφήνει καλή αίσθηση στο χέρι με συμπαγή κατασκευή. Για σχεδόν όλο το σώμα του Leeco Le Pro 3 έχει χρησιμοποιηθεί μέταλλο. Για την σχεδίαση δεν υπάρχει κάποιο παράπονο αν εξαιρέσεις τα φωτιζόμενα capacitive κουμπιά, στα οποία δεν μου άρεσε ο σχεδιασμός τους. Η τοποθέτηση του fingerprint αισθητήρα στο πίσω μέρος με βρίσκει σύμφωνο και είναι γρήγορος χωρίς να χρειαστεί δεύτερη προσπάθεια.

Leeco Le Pro 3 ποιότητα

Leeco Le Pro 3 Απόδοση

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι τα ίδια με αυτά που θα βρείτε και στις πιο πολλές σημερινές ναυαρχίδες. Κολλήματα φυσικά δεν υπάρχουν αρκεί να μη βάλετε εφαρμογές που κάνουν κακή διαχείριση των πόρων του συστήματος. Το Multitasking φυσικά είναι απροβλημάτιστο και η εμπειρία ομαλή και γρήγορη όπως θα έπρεπε εξάλλου για ένα κινητό με SnapDragon 821 και 4GB RAM. Ούτε εδώ υπάρχει κάποιο παράπονο και μπορεί να σηκώσει οποιοδήποτε παιχνίδι.

leeco le pro 3 ui

UI και Λογισμικό

Εδώ εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα όπου υπάρχει σε όλα τα κινητά της εταιρείας. Η Leeco δεν αναβαθμίζει σχεδόν ποτέ τα κινητά της και αυτό είναι σημαντικό μειονέκτημα. Επίσης, αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με μερικές εφαρμογές και παιχνίδια που δεν μπορέσαμε καν να τα παίξουμε λόγω του custom EUI που φοράει η συσκευή. Και έρχεται με custom γιατί τα μοντέλα της Leeco φορούν κανονικά αγγλό-κινέζικο software και όχι multilingual. Αλλά και επίσημη multilanguage έκδοση να είχε το Leeco Le Pro 3 δεν θα ήσασταν σε καλύτερη τύχη αφού ούτε minor updates έχουμε δει ποτέ από τη Leeco. Με λίγο τύχη ίσως βρείτε κάποιο πιο αξιόπιστη ROM εάν είστε προχωρημένος χρήστης.

Παρόλα τα ατελείωτα θετικά του σημεία η πρόχειρη δουλειά στο λογισμικό είναι ένας λόγος για να μην το επιλέξετε. Φοράει Android Marshmallow και το πιο πιθανό είναι να μη δει ποτέ Nougat σύμφωνα με το ιστορικό της εταιρείας.

Leeco Le Pro 3

Οθόνη και ήχος

Η οθόνη βέβαια είναι άψογη, είναι μια πολύ καλή IPS με ανάλυση Full HD. Έχει διαγώνιο 5.5 ίντσες και οι γωνίες θέασης φυσικά είναι πολύ καλές και τα χρώματα ζωντανά. Στα πολύ θετικά χαρακτηριστικά είναι και ο ήχος του. Είναι από τα ελάχιστα δυνατά value κινητά που βλέπουμε διπλά ηχεία. Το ακουστικό χρησιμοποιείται και ως ηχείο που βοηθά στα prima. Υπάρχει ακόμα ένα στη κάτω μεριά που δίνει πιο πολύ μπάσο. Το Leeco Le Pro3 είναι ότι πρέπει για αναπαραγωγή πολυμέσων.

Leeco Le Pro 3 οθόνη

Κάμερα

Η κάμερα είναι αυτό ακριβώς που περιμέναμε για τα χρήματα που ζητάει. Την ημέρα το αποτέλεσμα είναι αξιόλογο αλλά το βράδυ τα πράγματα σκουραίνουν για το Leeco. Το Dual Tone LED Flash για κοντινές αποστάσεις είναι καλό και ο συγχρονισμός κάμερας και flash ιδανικός.

Ο αισθητήρας είναι 16MP με διάφραγμα F/2.0 και μέγεθος εικονοστοιχείων 1.12. Φυσικά η κάμερα του δε μπορεί να συγκριθεί με άλλες πιο ακριβές προτάσεις αλλά σε γενικές είναι καλή και αξίζει. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται για κάμερα phone και το μενού της είναι ελλιπές.

Leeco Le Pro 3 Review Camera

Μπαταρία

Η μπαταρία είναι μεγάλη και έχει χωρητικότητα 4.070mAh και είναι σχεδόν σίγουρο πως θα βγάλει μια γεμάτη μέρα με έντονη χρήση. Στις δοκιμές μας το Leeco Le Pro 3 κατάφερε να βγάλει 5 ώρες οθόνης με μεικτή χρήση. Οπότε και η συνολική διαχείριση της μπαταρίας του είναι καλή.

 

Συμπέρασμα

Το τελικό συμπέρασμα είναι πως το Leeco δεν είναι τόσο ολοκληρωμένο σαν σύνολο αλλά αν δεν σας ενοχλεί το μεγάλο μειονέκτημα του λογισμικού τότε ίσως να είναι η ιδανική επιλογή αν ψάχνετε για κάτι από Κίνα. Ειδικά για αναπαραγωγή πολυμέσων αλλά και για μια γρήγορη εμπειρία. Ακόμα, σημαντικό πλεονέκτημα η μεγάλη μπαταρία του αλλά και η καλή διαχείριση που γίνεται από το λογισμικό. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν είχε Android Nougat 7.0 θα ήταν ίσως το καλύτερο smartphone!

Asus ZenFone 8 Android