ΕΛΤΑ: Στον “αέρα” η μισή χώρα μετά τις 400 απολύσεις [k.m.d athinas 10]

Οι πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτό το άρθρο προήλθαν από το κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ. Γνωστό και ως K.M.D. ATHINAS 10 από τα tracking. Για την απόλυτη εφαρμογή εντοπισμού αντικειμένων διάβασε εδώ.

Οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ προχώρησαν σε απεργία που διήρκεσε σχεδόν 2 βδομάδες και έληξε εχθές. Ο λόγος της απεργίας ήταν οι 400 απολύσεις που έγιναν στους διανομείς των ΕΛΤΑ με αποτέλεσμα σχεδόν οι μισοί τομείς της χώρας να μην εξυπηρετούνται καθόλου με όλη την σημασία της λέξεως.

K.M.D. ATHINAS 10

Γιατί έγιναν οι απολύσεις;

Η δικαιολόγηση των ΕΛΤΑ για τις απολύσεις είναι ότι ο αριθμός των αποστολών έχει μειωθεί και οι διανομείς μπορούν να αναλάβουν 2 τομείς ο καθένας. Παρόλο όμως που η απεργία έχει λήξει οι διανομείς αρνούνται να αναλάβουν και δεύτερο τομέα με αποτέλεσμα σχεδόν η μισή χώρα να μην παραλαμβάνει καμία αποστολή, ούτε καν τα συστημένα…

Στην επαρχία τα πράγματα μπορεί να είναι πιο ήσυχα και να μην έχουν παρατηρηθεί μεγάλες καθυστερήσεις, αλλά στην Αττική επικρατεί κυριολεκτικά ένα χάος. Παραπάνω από 60.000 πακέτα έχουν κολλήσει και καθημερινά γίνονται όλο και πιο πολλά.

Τι πρέπει να γίνει

Ακόμα και τώρα οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ δεν έχουν καταφέρει να έρθουν σε κάποια ενδιάμεση λύση αφού κανένας τους δεν φαίνεται να υποχωρεί. Ήρθε η ώρα να επέμβει η κυβέρνηση να ασκήσει βέτο, πρόστιμα για τις απαράδεκτες καθυστερήσεις, αλλά και μείωση αποδοχών της τάξης του 75% στα “golden boys” των ΕΛΤΑ.

Μην χαρίσεις στα ΕΛΤΑ ούτε ευρώ, διάβασε τον απόλυτο οδηγό για αγορές από Κίνα χωρίς τελωνείο στην Ελλάδα ακόμα και για δέματα.

Asus ZenFone 8 Android