Κινέζικα κινητά Vol2 | Έχουν Ελληνικό μενού; Αν όχι, πώς θα βάλω;

Δυνατά και ταυτόχρονα οικονομικά Κινέζικα κινητά για αγορά από Κίνα υπάρχουν πολλά. Το θέμα όμως για πολλούς από εσάς είναι αν τελικά θα έχουν Ελληνικό μενού. Η απάντηση είναι απλή: Ναι, έχουν Ελληνικό μενού, αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, οπότε ας τα πάρουμε με τη σειρά. Εννοείται πως μιλάμε για κινητά με λειτουργικό σύστημα Android.

Κατά 99.9% αν παραγγείλετε Κινέζικο κινητό απευθείας από κάποιο Κινέζικο site, θα έρθει με Ελληνικό μενού και πολλές άλλες γλώσσες. Συνήθως η διαδικασία αυτή γίνεται από το ίδιο το κατάστημα που τα πουλάει. Το κατάστημα θα παραλάβει το κινητό με την αυθεντική κινέζικη ROM, που μέσα θα έχει Κινέζικα και Αγγλικά μόνο ως γλώσσα συστήματος. Στη συνέχεια θα κάνουν flash ( εγκατάσταση ) κάποια δική τους πειραγμένη ROM. Εδώ ξεκινάνε όλα τα προβλήματα που ευτυχώς είναι επιλύσιμα, ώστε να αποκτήσουμε το Ελληνικό μενού με τον σωστό τρόπο.

Κινητα κινεζικα με Ελληνικο μενου

Το πρόβλημα είναι ότι οι ROM που χρησιμοποιούν τα καταστήματα είναι προβληματικές. Το αποτέλεσμα είναι τα κινητά να μην μπορούν να πάρουν μελλοντικές αναβαθμίσεις, να κολλάνε και πολύ πιθανό να υπάρχει κάποιο ιός που στέλνει τα προσωπικά σας δεδομένα σε servers της Κίνας. Γι’ αυτό ακριβώς μόλις παραλάβετε ένα κινητό από τη Κίνα, έχετε σίγουρα γλιτώσει πολλά χρήματα, αλλά θα πρέπει να ελέγξετε αν τελικά φοράει επίσημη ROM.

Κινητά Κινέζικα με Ελληνικό μενού

Όλοι οι αξιόπιστοι κατασκευαστές κινητών από Κίνα που προτείνουμε εμείς, βγάζουν 2 ROM ( εκδόσεις λειτουργικού Android ). Μια Κινέζικη και μια Global ή Multi language ROM όπως τις ονομάζουν. Εσείς, εφόσον θέλετε Ελληνικά στο Κινέζικο smartphone σας, θα πρέπει να βρείτε την επίσημη Global ROM ή την Multi language για το μοντέλο του κινητού σας.

κινητα κινεζικα Ελληνικα

Επίσης, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που το Ελληνικό μενού -ας το πω απλά- αργεί κάποιους μήνες να βγει. Για παράδειγμα, στο ZUK Z2, που είναι ένα πολύ καλό κινητό για αγορά από Κίνα, η ROM του με το Ελληνικό μενού άργησε να βγει 2 μήνες από την ανακοίνωσή του. Επίσης, όταν βγήκε, είχε μερικά προβλήματα, αλλά πλέον τα έχουν φτιάξει όλα. Έτσι και αλλιώς, ποτέ δε προτείνουμε κινητά αμέσως μόλις κυκλοφορούν, για πολλούς λόγους.

Άρα, όπως καταλάβατε, θα χρειαστείτε κάποιες βασικές γνώσεις χειρισμού Η/Υ για να καταφέρετε να περάσετε την σωστή ROM στο Κινέζικο κινητό σας. Ανάλογα το κινητό που έχετε, μπορείτε να βρείτε και τις αντίστοιχες οδηγίες βήμα προς βήμα. Τα κινητά είναι πολλά και δεν μπορούμε να φτιάξουμε οδηγούς για το καθένα ξεχωριστά. Είναι πολύ πιθανό κάποιος από το κύκλο σας να ξέρει να κάνει flash τη σωστή ROM για εσάς, αν δεν θέλετε να “λερώσετε” τα χέρια σας.

Ελληνικό μενού