VR, τα 6 καλύτερα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή

Η εικονική πραγματικότητα δεν είναι κάτι άγνωστο για τις εταιρίες και τους gamers. Στο παρελθόν είχαμε δει αρκετές προσπάθειες για τη κατασκευή εξοπλισμού εικονικής πραγματικότητας. Αλλά είτε λόγο της υπάρχουσας τότε τεχνολογίας, αλλά είτε η επιθυμία να φέρουμε το μέλλον ακόμα πιο γρήγορα, αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετές προσπάθειες να πέσουν στο κενό. Τα δεδομένα είναι διαφορετικά σήμερα, η τεχνολογία κάνει τεράστια βήματα προόδου. Η εικονική πραγματικότητα είναι εφικτή όσο ποτέ.

Αν ψάξει κανείς θα μπορέσει να βρει διαφορά 3D γυαλιά, τα οποία προσφέρουν μοναδικές στιγμές. Οι δυνατότητες τους δεν μένουν μόνο στο χώρο των video games. Μπορούμε να απολαμβάνουμε ταινίες, όπως δεν της έχουμε βιώσει μέχρι τώρα. Γινόμαστε μέρος της ταινίας προσπαθώντας να γλυτώσουμε για παράδειγμα από το δάγκωμα ενός ζόμπι. Επίσης δεν λείπουν και εφαρμογές που σίγουρα συναρπάζουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η μάσκα εικονικής πραγματικότητας αποτελεί μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να σας κάνουμε την ζωή πιο εύκολη μέσα από την παρουσίαση των 6 καλύτερα VR του 2017 που κυκλοφορούν και σας περιμένουν να τα γνωρίσετε.

 VR μασκα εικονικης πραγματικοτηας γυαλια 3d


VR, τα 6 καλύτερα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή

1) Oculus Rift, ένας βασιλιάς στον θρόνο του.

Είναι για την ώρα ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα αυτή την στιγμή στην κατηγορία των VR και για κάποιους όχι άδικα. Το Oculus Rift ξεκίνησε το ταξίδι του μέσα από το Kickstarter και αμέσως τράβηξε την προσοχή όντας ένα από τα πρώτα που θα έφερε την επανάσταση στο VR. Αυτό που το έκανε να ξεχωρίζει ήταν η εντυπωσιακή τεχνολογία, αναγκάζοντάς την εξαγορά του Facebook. Ο δημιουργός του, Palmer Luckey, έγινε πρωτοσέλιδο και σίγουρα διαμόρφωσε το περιβάλλον γύρω από το VR. Το Oculus Rift προσφέρει συμβατότητα με αρκετά παιχνίδια και εφαρμογές του PC και διαθέτει δύο οθόνες. Έρχεται μαζί με τα χειριστήρια Oculus Touch.

Oculus Rift Τιμή: £499.00

 VR μασκα εικονικης πραγματικοτηας

Θετικά: 

•  Καλύπτει όλο το πρόσωπο

•  Συμβατό με αρκετά παιχνίδια και εφαρμογές

Αρνητικά: 

•  Σε κάποια σημεία υστερεί τεχνικά από το HTC Vive 

 2) PlayStation VR, gaming εμπειρία όπως δεν την έχετε ξαναζήσει.

Είναι από τις πλέον gaming επιλογές στην κατηγορία των VR. Φανταστείτε τίτλους όπως το Resident Evil 7, πόσο μπορούν να μεγαλώσουν την αγωνία και την ένταση όταν προσπαθείς να γλυτώσεις από μια δύσκολη κατάσταση. Ή να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα και να πιλοτάρετε ένα μαχητικό αεροσκάφος. Οι προγραμματιστές έχουν αρχίσει και επενδύουν πάνω στο PlayStation VR της Sony, με περισσότερα παιχνίδια να γίνονται διαθέσιμα μέσα στο επόμενο διάστημα.

PlayStation VR Τιμή: £319.99

 VR γυαλια 3d

Θετικά: 

• Εύκολο στην εγκατάσταση

• Υποστηρίζει επιλεγμένα παιχνίδια της κονσόλας

Αρνητικά:

•  Δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όσο τα άλλα VR

3) HTC Vive, ένας ισάξιος αντίπαλος για το Oculus Rift

Το HTC Vive είναι η πιο ακριβή μάσκα εικονικής πραγματικότητα που κυκλοφορεί και συγκριτικά ίσως λίγο καλύτερη από το Oculus Rift σε κάποια σημεία. Το HTC Vive μπορούσε να καταγράψει την κίνηση όπως γινόταν και στην κονσόλα της Nintendo το Wii U. Κάτι που το Oculus Rift υστερούσε σε αυτό λόγω του ότι στηρίζονταν για την κίνηση σε ένα χειριστήριο του Xbox. Ενώ είχε και την κατάλληλη 3D τεχνοτροπία. 

Όπως καταλάβετε για να μπορέσετε να κουνηθείτε χωρίς τον φόβο κάποιου ατυχήματος πιο άνετα θα έπρεπε να έχετε και τον αντίστοιχο χώρο. Όσο περνά ο καιρός, το συγκεκριμένο πρόβλημα άρχισε να βελτιώνετε. Το Oculus Rift διαθέτει καλύτερα controllers, αλλά ακόμα παιδεύει κάπως τους κατόχους του.

Σε ότι έχει να κάνει με τα παιχνίδια, δεν υπάρχει μεγάλη υποστήριξη. Ο μοναδικός μεγάλος τίτλος το Star Wars: Trials on Tatooine. Από πλευρά τεχνολογίας, το HTC Vive είναι λίγο καλύτερο, αλλά για την ώρα η ρεαλιστική υποστήριξη που προσφέρει περιορίζεται στις εφαρμογές του Facebook. Η τιμή των 3D γυαλιών της Valve είναι η υψηλότερη της κατηγορίας. 

HTC Vive Τιμή: €994.59

 VR μασκα εικονικης πραγματικοτηας γυαλια 3d

Θετικά:

•  Τεχνικά πολύ καλύτερο από το VR

•  Ελευθερία κινήσεων μαζί με το headset

Αρνητικά:

•  Απαιτείται μεγάλος χώρος για να κινηθείτε ελεύθερα

•  H τιμή

4) Daydream View, άνεση και εμφάνισή από ένα καλό VR

Tο Daydream View είναι μια ακόμα επιλογή. Είναι το πio άνετο VR με τους δύο φακούς που διαθέτει να λειτουργούν στο 100%. Εκεί που υστερεί και παρουσιάζει ένα θεματάκι είναι με τους φακούς, τη σκόνη που μαζεύει και την αντοχή τους στον χρόνο. Ωστόσο τα 3D γυαλιά της Daydream είναι ένα αρκετά ελκυστικό προϊόν λόγο της τιμής του. Φυσικά σημαντικό ρόλο παίζει και το smartphone που έχετε στην κατοχή σας.

Daydream View Τιμή: €89.99

 VR μασκα εικονικης πραγματικοτηας γυαλια 3d

Θετικά:

•  Άνετο και ευχάριστο

•  Καλή VR εμπειρία

Αρνητικά: 

•  Η αντοχή στους φακούς

5) Google Cardboard, όταν η VR εμπειρία δεν χρειάζεται να κοστίζει μια περιουσία

Στην 5η θέση βλέπουμε και την πιο οικονομική πρόταση που μας έρχεται από την Google, μέσα από το Google Cardboard. Για πολλούς η επένδυση πάνω σε VR είναι σημαντική, αλλά τα οικονομικά τους δεν τους επιτρέπει μια τέτοια αγορά. Μια τέτοια φτηνή πρόταση με βάση κατασκευής από χαρτόνι είναι αυτή που θα σας δείξουμε. Είναι σίγουρα περίεργο αν το σκεφτούμε. Αλλά σκεφτείτε ότι είναι ένα VR που μπορείτε να το έχετε παντού μαζί σας. Τα 3D γυαλιά της Google μπορούν να μπουν στην τσάντα με τους δύο φακούς και να στεγάσει το smartphone σας. Μέχρι στιγμής το Google Cardboard έχει πουλήσει πέντε εκατομμύρια κομμάτια.

Google Cardboard Τιμή: €7.99

 google cardboard εικονικη πραγματικότητα

Θετικά:

•  Η χαμηλή τιμή του

•  Δεν έχετε φόβο να σας σπάσει

Αρνητικά:

•  Πρέπει να το φτιάξετε εσείς

•  Τεχνικά δεν είναι δυνατό

6) Samsung Gear VR, για τους fans της Samsung

Μια από τις κορυφαίες εταιρίες στο χώρο των smartphone και όχι μόνο, η Samsung, είναι έτοιμη να μπει στην μάχη της εικονικής πραγματικότητας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το Samsung Gear VR και ένα Galaxy smartphone. Από τις έξι επιλογές, μετά το Google Cardboard, το Samsung Gear VR είναι το πιο φθηνό. Βεβαία η τιμή του ανταποκρίνεται στο γεγονός ότι υποστηρίζει μόνο Galaxy smartphones. Μπορείτε να παίξετε παιχνίδια όπως το Eve Gunjack ή να αφιερώσετε χρόνο στο Netflix.

Samsung Gear VR Τιμή: €49.00

VR

Θετικά:

•  Λειτουργεί με όλα τα Galaxy smartphones

•  Απλό στη χρήση του

Αρνητικά: 

• Τo headset δεν είναι τόσο εντυπωσιακό

•  Όχι τόσο φθηνό όσο το Google Cardboard

Πηγή