Γιατί το iPhone SE 2020 απογοητεύει με την απόδοση του;

Μπορεί το iPhone SE 2020 να κυκλοφορεί στις 24 Απριλίου, όμως οι περισσότερες ιστοσελίδες το έχουν ήδη στα χέρια τους έχοντα δημοσιοποιήσει reviews για αυτό. Έτσι έχουμε και τα πρώτα αποτελέσματα από benchmarks της συσκευής.

iPhone SE πρόβλημα

Σύμφωνα, με πληροφορίες από το Antutu Benchmark η συσκευή κατάφερε να φτάσει το σκορ των 492.166. Αυτό, έπειτα διαιρείται στα επιμέρους σκορ για CPU (149295), GPU (186079), μνήμη (77968) και UX (78824). Τα παραπάνω είναι λογικά αποτελέσματα, αφού η συσκευή θυμίζουμε πως έρχεται με τον A13, τον ίδιο επεξεργαστή που βρίσκουμε στα iPhone 11. Ωστόσο, οι επιδόσεις του iPhone SE δεν μπορούν να φτάσουν αυτές των υπόλοιπον συσκευών, λόγω τον εκπτώσεων που έχουν γίνει στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά.

iPhone SE πρόβλημα

Η συσκευή έχει 3GB μνήμη RAM, έναντι 4GB στα ακριβά μοντέλα, μικρότερο μέγεθος και σημαντικά μικρότερη μπαταρία. Τα παραπάνω μάλλον οδήγησαν την Apple στο να ρυθμίσει αρκετά πιο συντηρητικά τον A13, για να μην υπάρξουν θέματα με την θερμοκρασία και την αυτονομία της συσκευής. Έτσι υπάρχει αρκετή διαφορά ανάμεσα στο σκορ του iPhone SE σε σχέση με αυτό των “κανονικών” iPhone, παρά την χρήση του ίδιου chipset.

Μέχρι και η μητρική είναι του 2017!

Περισσότερο φως στην περίπτωση της συσκευής έριξε ένας Κινέζος YouTuber ο οποίος την έκανε βίδες δίπλα σε ένα iPhone 8 για να εντοπίσει τις διαφορές τους. Προς έκπληξη όλων (;) το εσωτερικό της συσκευής είναι σε ένα τεράστιο ποσοστό ίδιο με αυτό του iPhone 8. Η συσκευή ανοίγει με τον ίδιο τρόπο, ενώ η οθόνη χρησιμοποιεί τα ίδια καλώδια με αυτήν του iPhone 8. Από ότι φαίνεται, η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει και με τις δύο οθόνες, κάνοντας εύκολη την εύρεση ανταλλακτικών, ενώ αφού αφαιρεθεί, είναι δύσκολη ακόμη και η αναγνώρισή των δύο συσκευών.

iPhone SE πρόβλημα

Οι ομοιότητες συνεχίζουν και στα υπόλοιπα κομμάτια της συσκευής, ακόμη και στην μητρική, όπου έχει το ίδιο ακριβώς layout. Ο YouTuber προσπάθησε να αντικαταστήσει την μπαταρία της νέας συσκευής με αυτή του iPhone 8, παρόλο που αυτή είχε το σύστημα σύνδεσης που συναντάμε στο iPhone 11. Αυτή συνδέθηκε και η συσκευή άνοιξε κανονικά, με λειτουργική οθόνη, ηχείο και selfie κάμερα, χωρίς όμως να λειτουργήσει η κύρια κάμερα της.

Τα παραπάνω κάνουν ακόμη περισσότερο φανερό πως πρόκειται για μία απλή κατασκευή, η οποία προέκυψε από ανακύκλωση παλιών κομματιών που είχε η Apple. Τα περισσότερα κομμάτια του iPhone SE είναι στην πραγματικότητα κομμάτια του iPhone 8, μιας συσκευής που κυκλοφόρησε το 2017 και τα οποία η Apple μπορεί να παράξει με ελάχιστο κόστος, ωστόσο τα κοστολογεί σε ιδιαίτερα τσουχτερή τιμή.

OnePlus Nord Android