Το iPhone SE μπορεί να ικανοποιήσει μόνο μια κατηγορία χρηστών

Πριν λίγες ημέρες η Apple παρουσίασε ένα νέο φθηνό iPhone, χρησιμοποιόντας την γνωστή πλέον ονομασία iPhone SE. Η συσκευή προσφέρεται σε χαμηλή, για τα στάνταρ της εταιρίας, τιμή, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι ελκυστική για τους περισσότερους.

TechValue

Η συσκευή έρχεται με την αναχρονιστική εμφάνιση του iPhone 8, σε μία εποχή που τα smartphones έχουν όλο και πιο απλό σχεδιασμό. Τεράστια bezel σε όλες τις πλευρές, πράγμα που δεν συνδέεται καθόλου με τις σημερινές τάσεις στο τομέα της εμφάνισης των συσκευών. Ταυτόχρονα, η εταιρία επέλεξε να κρατήσει και την μπαταρία του iPhone 8, μία μπαταρία χωρητικότητας μόλις 1821mAh. Παράλληλα, παρότι η συσκευή κοστίζει €479 στην χώρα μας, η Apple αποφάσισε να την συνοδεύσει με έναν αργό φορτιστή, κάνοντας την αγορά ενός πιο γρήγορου σχεδόν απαραίτητη.

Συνολικά η συσκευή θα λέγαμε πως είναι μία τεράστια χαμένη ευκαιρία. Ένα φθηνό iPhone με το A13 chipset που συναντάμε σε ακριβότερα μοντέλα θα ήταν αρκετά πιο ελκυστικό. Φυσικά θα έπρεπε η συσκευή να είναι σύγχρονη σε τομείς όπως η οθόνη και σχεδίαση, καθώς στα ίδια χρήματα βρίσκει κανείς Android συσκευές σίγουρα είναι καλύτερες σαν σύνολο.

Σε αυτή την μορφή του, το iPhone SE απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό. Φίλους της Apple που δεν αλλάζουν συχνά συσκευές, δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα, τους ενδιαφέρουν οι ενημερώσεις του λειτουργικού της, αλλά είναι διατεθιμένοι να κάνουν σημαντικές υποχωρήσεις σε χαρακτηριστικά. Ακόμη και στην εμφάνιση, ένας από τους τομείς που παίζει καθοριστικό ρόλο για ένα μεγάλο ποσοστό των αγοραστών της εταιρίας.

Μένει να δούμε αν τελικά το καταναλωτικό κοινό θα τιμήσει την συσκευή, παρά τα πολλά και σημαντικά μειονεκτήματά της. Κάτι τέτοιο, σίγουρα θα επιβεβαίωνε την πολιτική της Apple και θα της έδινε περισσότερο θάρος για τέτοιες, μη τίμιες, κυκλοφορίες.

OnePlus Nord Android