Τα ενεργά iPhone περισσότερα από τα Android στις ΗΠΑ

Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο που έφερε στην επιφάνεια η εφημερίδα των FInancial Times. Σύμφωνα με έρευνα της Counterpoint Research, ο κόσμος των smartphone στις ΗΠΑ άλλαξε και για πρώτη φορά τα σκήπτρα του κρατάει η Apple.

κινητό

Η Apple κατάφερε το ακατόρθωτο και με μόλις μία συσκευή (και 2-3 διαφορετικές εκδόσεις της) ξεπέρασε τα ποσοστά του Android στην αγορά των ΗΠΑ. Έτσι τα ενεργά iPhone αποτελούν πλέον ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των συνολικών smartphone στις ΗΠΑ. Φυσικά αυτό είναι εντυπωσιακό αφού η Apple, μόνη της, κατάφερε να ξεπεράσει όλους τους υπόλοιπους μαζί, προσμετρώντας όλες τις συσκευές τους και όχι μόνο ναυαρχίδες.

Το παραπάνω μαρτυρά ότι δεν είναι λίγοι οι χρήστες που αφήνουν το Android για να μεταπηδήσουν σε ένα Apple Κινητό. Η Apple τα έχει πάει περίφημα και η σειρά iPhone 13 έχει συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτό. Από την άλλη πλευρά, στο στρατόπεδο του Android θα πρέπει να υπάρξει προβληματισμός. Ίσως η Google θα πρέπει να φέρει στο ίδιο τραπέζι όλους τους κατασκευαστές ώστε όλοι μαζί να δουν πως μπορεί να αναπτυχθεί σωστά το λειτουργικό σύστημα και να χαράξουν μία «κοινή» πορεία. Δύσκολο, αλλά ίσως αναγκαίο.