Ακόμη πιο ακριβό το iPhone 13!

Πριν λίγες ημέρες υπήρξε μία φήμη πως η TSMC, αναμένεται να αυξήσει την τιμή των chipset. Φυσικά, η παραπάνω εξέλιξη θα επηρεάσει όλες τις εταιρίες που προμηθεύονται chipset από αυτή. Το κόστος αναμένεται να αυξηθεί κατά 20% και η αύξηση αφορά παραγγελίες που παραδίδονται από τον Δεκέμβρη του 2021 και έπειτα.

Ένας από τους καλύτερους πελάτες της TSMC είναι φυσικά η Apple. Η εταιρία αγοράζει το 20% της παραγωγής της TSMC. Όπως θα καταλάβατε η ζημιά για την Apple είναι μεγάλη και το Digitimes έχει ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του, η Apple είναι έτοιμη να μετακυλήσει το κόστος στους καταναλωτές. Έτσι όσοι αγοράσουν iPhone 13 θα κληθούν να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη. Ευτυχώς, για τους φίλους των iPhone, οι βελτιώσεις του iPhone 13 θα εστιάζουν περισσότερο στον τομέα του software, κάτι που κάνει την -έτσι και αλλιώς ασύμφορη- αναβάθμιση, λιγότερο θελκτική.

Φυσικά η Apple και η αγορά των smartphone δεν είναι η μόνη. Η αύξηση των τιμών στα chip και η έλλειψή τους έχει επηρεάσει πάρα πολλές εταιρίες, ακόμη και αυτοκινητοβιομηχανίες. Μάλιστα κάποιες πήραν και σημαντικά μέτρα, όπως η Toyota, αφού ανακοίνωσε πως η παραγωγή της για φέτος μειώνεται κατά 50%.