Φόρτιση iPhone: Έτσι το φορτίζουμε για καλύτερη υγεία μπαταρίας

Αν πιστεύετε πως γνωρίζετε πως να φορτίσετε σωστά το αγαπημένο σας iPhone πιθανότατα αυτό δεν ισχύει… έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει-με βίντεο- ένας χρήστης του TikTok… όπως φαίνεται ο τύπος κατάφερε να διατηρήσει την υγεία της μπαταρίας του στο απόλυτο, δηλαδή στο 100%! Θεωρητικά αλλά και πρακτικά δεν θα χάναμε απολύτως τίποτα αν ακολουθούσαμε τα λεγόμενα του.

Πάμε να δούμε όμως πιο αναλυτικά πως ακριβώς το κατάφερε αυτό. Ο Shoandtech που λέτε, έτσι είναι το όνομα του στην δημοφιλή πλατφόρμα στο tiktok αποκάλυψε ότι το iPhone 12 Pro που έχει στη κατοχή του εξακολουθεί να διατηρεί το 100% της αρχικής υγείας της μπαταρίας του μετά από δύο χρόνια χρήσης και όλο το “μυστικό” είναι στον τρόπο που το φορτίζει.

Πως να φορτίσουμε σωστά το iPhone μας

Θα πρέπει να παραδεχθούμε πως οι περισσότεροι από εμάς φορτίζουμε το κινητό μας κατά την διάρκεια της νύχτας, είτε με τον παραδοσιακό φορτιστή είτε με βάση MagSafe, κυρίως γιατί θέλουμε  όταν ξυπνήσουμε να έχουμε ένα πλήρως φορτισμένο κινητό.

φόρτιση iphone

Σύμφωνα με τον Shoandtech, αυτός δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος. Στο βίντεο που δημοσίευσε δείχνει τον Shomes με ένα iPhone 13 Pro που είχε στην κατοχή του από τον Σεπτέμβριο του 2021 με μέγιστη υγεία μπαταρίας 100% όπως επίσης και ένα iPhone 12 Pro που και αυτό όπως αναφέραμε είναι ακόμα στο 100%!!!

Ο Shoandtech λοιπόν συνιστά να φορτίζετε το iPhone σας με τον ακόλουθο τρόπο: Αν πάτε για ύπνο και το καινούργιο ή μεταχειρισμένο iPhone σας έχει μπαταρία 40% με 50% ΜΗΝ το φορτίσετε, αλλά κάντε το για λίγη ώρα κατά τη διάρκεια της επόμενης ημέρας όταν η μπαταρία σας πάει στο κόκκινο. Με αυτόν τον τρόπο, η υγεία της μπαταρίας δεν θα πέφτει τόσο εύκολα και θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από ό,τι αν το φορτίζατε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Φυσικά, αυτό το φαινομενικά απλό tip δεν είναι πολύ ευκολo να εφαρμοστεί απ’ όλους καθώς πολλοί ίσως να μην έχουν πρόσβαση σε φορτιστή κατά την διάρκεια της ημέρας και σίγουρα δεν θα ήθελαν να μείνουν με χαμηλή μπαταρία μέσα στην μέρα.

Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας

Εάν χρειάζεται όμως να φορτίσετε το κινητό σας κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Apple εφαρμόζει βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας σε όλες τις συσκευές της μετά το iOS13. Όταν είναι ενεργοποιημένη αυτή η δυνατότητα, το iPhone καθυστερεί τη φόρτιση πάνω από το 80% σε συγκεκριμένες περιστάσεις. Το iOS χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση η οποία είναι ενσωματωμένη στη συσκευή, για να μάθει τις καθημερινές σας συνήθειες, έτσι ώστε η βελτιστοποιημένη φόρτιση να ενεργοποιείται μόνο όταν το iPhone προβλέπει ότι θα παραμείνει συνδεδεμένο σε φορτιστή για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Ο σκοπός του αλγόριθμου είναι να διασφαλίσει ότι το iPhone θα είναι πλήρως φορτισμένο όταν βγει από την πρίζα.

Η Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας είναι ενεργή από προεπιλογή όταν διαμορφώνετε το iPhone ή μετά από την ενημέρωση στην έκδοση iOS 13 ή σε νεότερη. Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Υγεία μπαταρίας > Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας.

Να τονίσουμε πως η υγεία της μπαταρίας μας συμβάλει στην αύξηση της διάρκειας ζωής της αλλά αυξάνει και την αξία μεταπώλησης του iPhone κινητού μας. Αν σκέφτεσαι να αγοράσεις νέα συσκευή μη ξεχάσεις να δοκιμάσεις την μηχανή σύγκρισης κινητών του TechValue!

Apple iPhone 13 Pro Max