Η Apple αυξάνει το κόστος αντικατάστασης μπαταρίας για iPhone 13 και παλαιότερα

Η Apple ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αύξησε το κόστος αντικατάστασης της μπαταρίας για το iPhone 13 ή παλαιότερα μοντέλα κατά 20 δολάρια, με ισχύ από την 1η Μαρτίου. Αυτό σημαίνει ότι η αντικατάσταση της μπαταρίας για όλα τα τηλέφωνα των σειρών iPhone 13, iPhone 12, iPhone 11 και iPhone X θα κοστίζει πλέον 89 δολάρια.

Οι συνδρομητές του AppleCare+, μπορούν να αντικαταστήσουν τις μπαταρίες των iPhone τους χωρίς επιπλέον κόστος, εάν η μπαταρία έχει λιγότερο από το 80% της αρχικής της χωρητικότητας. Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για όσους έχουν κάλυψη AppleCare+ και αντιμετωπίζουν προβλήματα αυτονομίας.

iphone μπαταρία κόστος

Ωστόσο, για τους πελάτες που δεν είναι πελάτες του AppleCare+, το κόστος αντικατάστασης μπαταρίας για τα μοντέλα iPhone των iPhone SE, iPhone 8 και άλλων παλαιότερων σειρών iPhone ανέρχεται πλέον στα 69 δολάρια, από 49 δολάρια. Πρόκειται για σημαντική αύξηση της τιμής, αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Apple εξακολουθεί να υποστηρίζει την αντικατάσταση μπαταρίας για το iPhone 5 του 2012.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι το κόστος αντικατάστασης της μπαταρίας για το iPhone 14 θα είναι 99 δολάρια, δηλαδή 10 δολάρια πιο πάνω από την τρέχουσα τιμή για το iPhone 13 ή παλαιότερα μοντέλα. Αυτή η αύξηση της τιμής είναι πιθανό να οφείλεται στις νέες τεχνολογίες και τα χαρακτηριστικά που κάνουν ίσως πιο δύσκολη την αντικατάσταση της μπαταρίας.

Εν κατακλείδι, η αύξηση του κόστους αντικατάστασης της μπαταρίας για το iPhone 13 ή παλαιότερα μοντέλα είναι κάτι που οι πελάτες πρέπει να γνωρίζουν, ειδικά όσοι δεν έχουν κάλυψη AppleCare+. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι μια πολύτιμη υπηρεσία που παρέχει η Apple, ειδικά για όσους έχουν παλαιότερα μοντέλα iPhone που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα μπαταρίας.

Σε άλλα νέα, η Apple κυκλοφόρησε πρόσφατα το iOS 16.4 Beta 2 για προγραμματιστές με βελτιωμένα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των συνεργασιών με την Docomo και την JCOM για τους χρήστες στην Ιαπωνία για τη μετατροπή μιας φυσικής κάρτας SIM σε eSIM. Αυτή η ενημέρωση αναμένεται να διευκολύνει τους χρήστες iPhone στην Ιαπωνία να αλλάζουν πάροχο χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν νέα κάρτα SIM.

Huawei Mate 40