Η Apple χάνει το καράβι, το Android κερδίζει έδαφος και δυνατότητες

Θυμάστε εκείνη την εποχή όπου οι χρήστες iPhone έλεγαν “α τα iPhone είναι smooth δεν κολλάνε!”. Προφανώς και κάποιοι συνεχίζουν να ζουν σε αυτό το όμορφο παραμύθι που εδώ και μήνες είναι παρελθόν. Δυστυχώς για τους φανατικούς iPhone χρήστες το Android εξελίσσεται τόσο γρήγορα που σύντομα ο μόνο λόγος που θα υπάρχει για να έχεις iPhone θα είναι το μήλο στη πλάτη!

Ταχύτητα & ομαλότητα – Android vs iOS = 1- 0

Α Μάνο τα iPhone είναι smooth δεν κολλάνε!

iPhonakias

Με την έλευση του Android 10 και των οθονών με ρυθμό ανανέωσης 90Hz και πάνω η Apple έχασε παντελώς το παιχνίδι της ομαλότητας (smoothness) έτσι απλά. Απαράδεκτη η κίνηση της Apple να αγνοήσει τον ανταγωνισμό και να μην τοποθετήσει οθόνες με τουλάχιστον 90Hz σε τόσο ακριβά κινητά. Πλέον μέχρι και ένα OnePlus 7T που κοστίζει τα μισά λεφτά από ένα iPhone είναι πιο smooth στα πάντα!

SpeedTest!

Δεν έχει τόση σημασία ένα SpeedTest τόσο γρήγορα που είναι τα flagship πλέον, όμως το συμπέρασμα είναι ενδιαφέρον. Καταρχάς σύμφωνα με την Apple και τα benchmarks ο A13 bionic έπρεπε να πατάει κάτω κυριολεκτικά τον SnapDragon 855+, αλλά αυτό δεν συμβαίνει στη πράξη…

Θα έλεγα πως το συνολικό αποτέλεσμα (στο βίντεο από πάνω) είναι ισοβαθμία αφού κάποιες φορές είναι πιο γρήγορο το OnePlus 7T και άλλες φορές το iPhone 11 Pro Max. Όμως σου διέφυγε μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια… Το OnePlus 7T έχει μεγαλύτερο φόρτο εργασίας να σηκώσει λόγο των 90fps ανά δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει πως το 7T έχει μεγαλύτερο φόρτο κατά “33%” και παρόλα αυτά κατάφερε να είναι το ίδιο γρήγορο. Από την άλλη το iPhone δίνει μόλις 60Hz, αλλά έχει να σηκώσει μεγαλύτερη ανάλυση. Και πάλι όμως δεν έχει καμία δικαιολογία η Apple να μην είναι πιο γρήγορη, που τελικά δεν είναι.

Και όλα αυτά την στιγμή που ο SD855+ δεν είναι καν η απάντηση της Qualcomm στον A13 της Apple, αλλά ο SD865 που θα δούμε σε λίγες μέρες!

Android ή iOS
Δεξιά OnePlus 7T έχει φορτώσει ήδη το παιχνίδι ενώ το iPhone 11 Pro ακόμα φορτώνει.

Τι να τα κάνω 400 άλογα λοιπόν Apple αν μπορώ να χρησιμοποιήσω μόνο τα 300 οεο;

TechValue

1 τελευταίο πλεονέκτημα για το μήλο;

Το iOS είναι πιο ασφαλές από το Android Μάνο!

iPhonakias

Ναι φιλαράκι μου, αν το πάρουμε έτσι γενικά και αόριστα η Xiaomi με το Mi Note 10 έχει καλύτερη κάμερα από κάθε iPhone σύμφωνα με το dxomark! Δεν σου άρεσε και τόσο σωστά; Γι’ αυτό ας το πάρουμε λίγο πιο ειδικά για να μην αναφέρω το event ανακοίνωσης της σειράς 11 που η Apple δεν ανέφερε ούτε μία φορά τη λέξη “Privacy” για πρώτη φορά…

Ναι σε γενικές γραμμές ισχύει ότι το iOS είναι πιο ασφαλές από το Android, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί οι χρήστες του πρώτου είναι κυριολεκτικά κλειδωμένοι απέξω. Οι μόνοι χρήστες στο Android που κινδυνεύουν να πέσουν θύματα “κενών ασφαλείας” είναι οι αρχάριοι (πιο μεγάλης ηλικίας ή πιτσιρίκια) που θα κάνουν κλικ σε οποιαδήποτε διαφήμιση ή θα κατεβάσουν οποιαδήποτε εφαρμογή από το Play Store. Αν γνωρίζεις 2 βασικά πράγματα και ακολουθείς μία απλή συμβουλή να κατεβάζεις εφαρμογές μόνο από γνωστές εταιρίες τότε το Android είναι το ίδιο ασφαλές με το iOS. Εν τέλει αυτό είναι που έχει σημασία.

Ε ναι ρε Μάνο αφού στο Android έχετε ένα σωρό σκουπίδια εφαρμογές!

iPhonakias

Δεν σε ανάγκασε κανείς να κατεβάσεις σκουπίδια εφαρμογές! Γι’αυτό υπάρχουν οι αξιολογήσεις στις εφαρμογές του Play Store. Τέλος, μην ξεχνάς πως το Play Store κάθε χρόνο γίνεται και πιο ασφαλές!

Ποιο είναι το συμπέρασμα;

Το τελικό συμπέρασμα είναι πως η εποχή που ο καθένας αράδιαζε ένα “η Apple παράγει τα καλύτερα κινητά” έχει τελειώσει. Εκεί έξω υπάρχει ανταγωνισμός και το Android εξελίσσεται πιο γρήγορα από το iOS δίνοντας μεγαλύτερη ελευθερία στον χρήστη. Εταιρίες όπως Samsung και OnePlus ήδη έχουν ξεπεράσει την Apple σε πολλούς τομείς.

Να αγοράσω iPhone ή Android;

Αν δεν έχεις budget για πέταμα το Android είναι μονόδρομος, αλλά και η έξυπνη λύση. Με τα iPhone θα είσαι περιορισμένος σε 3-4 συσκευής της Apple με υψηλές τιμές και αδιάφορη σχεδίαση, ενώ με το Android θα έχεις μεγάλη γκάμα να διαλέξεις ότι σου αρέσει χωρίς να χάσεις δυνατότητες και ποιότητα. Προτείνω iPhone μόνο σε όσους είναι δεμένοι με το οικοσύστημα της Apple που σε κρατάει κάπως “εγκλωβισμένο”. Βρες εδώ μόνο τα καλύτερα κινητά!

Μία ερώτηση για σένα “iPhonakia” με φιλική διάθεση πάντα! Πως θα σχολιάζεις την κίνηση της Apple να τοποθετήσει φτηνό φορτιστή 5V στο iPhone 11 με κόστος 800€; Όταν την ίδια ώρα υπάρχουν κινητά με 200€ που δίνουν στο κουτί τον κατάλληλο ποιοτικό γρήγορο φορτιστή;


Σχόλια από χρήστες στο Facebook σχετικά με το άρθρο.

Πόσο καιρό περίμενα να διαβάσω κάτι τέτοιο.. Και εγω συγκεκριμένα δεν τα βαζω με την εταιρεία που ξερει τι βγάζει και σε ποιους απευθύνεται..τα βαζω με τους ανθρώπους που δεν έχουν τα λεφτά να πάρουν μια τέτοια συσκευή, ξέρουν να χρησιμοποιήσουν μόνο το 20% των δυνατοτήτων των τηλεφώνων και παρ’ολα αυτά τα υποστηρίζουν τόσο παθιασμένα που λες ότι παίρνουν ποσοστά από την εταιρεία….το χασταγκ όλα τα λεφτά!

Από ΠινΠεν ΠινΠεν


Το λειτουργικό σύστημα όπως επίσης και οι συσκευές πλέον είναι μικρής σημασίας. Η μάχη δίνεται στα cloud services και στην computational photography. Η συσκευή καθεαυτή όπως και το λειτουργικό είναι κυρίως θέμα αισθητικής και προτίμησης.

Από Alexandros Tsirigotis


Θα συμφωνήσω μόνο στο ότι το Android 9 και 10 πλέον ξεπέρασαν το ios κι αυτό είναι τεράστια ήττα αν σκεδτεις πως το ios είναι κλειστό και “άδειο” ενώ απευθύνεται σε λίγες συσκευές, ντροπή. . Ο Α13 δυστυχώς δεν θα ξεπεραστεί ούτε απ τον επερχόμενο sd865+. Το iPhone είναι αρκετά ανώτερο από το. Mi note 10 φωτογραφικά όσον αφορά χρώματα και dynamic range όμως χάνει σε λεπτομέρεια και ζουμ. Αυτά από έναν φανατικό Android user.

Από Manolis Papavales Vassalos


Θα συμφωνήσω ότι “δεν θα ξεπεραστεί”, αλλά τότε γιατί άλλα συμβαίνουν στη πράξη και άλλα στη θεωρία; Μήπως θα έπρεπε να δίνουμε βάση στο τι γίνεται πραγματικά και όχι στα νούμερα τελικά;
Για τις φωτογραφικές δεν ξέρω δεν τα έχω πιάσει, αλλά το dxomark στις μεμονωμένες βαθμολογίες ανά τομέα που βάζει είναι αξιόπιστο και αυτό βγάζει το φακό του Mi Note 10 να αποδίδει καλύτερα τα χρώματα από το iPhone 11 Pro Max όπως και τραγικά καλύτερο είναι το Xiaomi και στο auto focus που για ακόμα μία φορά δεν δικαιολογείται για τον A13 bionic που θεωρητικά πάντα, όλοι θαυμάζουμε.
Πιο πολύ για προκαταλήψεις πρόκειται, ξέραμε ότι πάντα τα iPhone ήταν τα καλύτερα και τώρα που ο τρόχος γύρισε δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε.

Από TechValue.gr

Με βάση την πραγματικότητα μιλάω πάντα, για εφαρμογές που χρησιμοποιούν μεγάλο τμήμα του επεξεργαστή, όπως επεξεργασία εικόνας-βίντεο. Το άνοιγμα εφαρμογών είναι ένας συνδυασμός λειτουργικού, μνήμης, file system και CPU. Υπάρχουν video στο YouTube με πραγματικά speed test που καλύπτουν όλο το φάσμα.

Από Manolis Papavales Vassalos


Κανείς δυστυχώς δεν έχει αναφερθεί στο μελανό στοιχείο του Android. Αναβαθμίσεις κι ενημερώσεις ασφαλείας. Αγοράζοντας iPhone ξέρεις οτι θα είσαι ήσυχος για μια 5ετια, που σημαίνει ότι μπορείς να κρατήσεις το ίδιο κινητό για 5 χρόνια τουλάχιστον. Δυστυχώς στο Android ακόμα ψάχνουμε ποιο κινητό θα αναβαθμιστεί και ποτέ θα πάρει ενημέρωση! Για αυτόν που τον ενδιαφέρει η ασφάλεια και η αναβάθμιση στο Android θα πρέπει ανά 2 χρόνια να αγοράζει άλλο κινητό. Κάντε τα μαθηματικά λοιπόν πόσα θα πληρώσει αναλόγως την συσκευή που θα αγοράσει. Όταν η Google θα καταφέρει να λύσει αυτό το θέμα με τους κατασκευαστές, τότε θα μιλήσουμε για το τέλειο. Hater Apple και iOS…

Από Vasilis Pedaris

Κοίτα για να μιλήσουμε για υποστήριξη θα πρέπει να συγκρίνουμε με την σειρά Pixel η οποία έχει υποστήριξη για 3 χρόνια όπως έγινε με την πρώτη σειρά Pixel και επίσης μην ξεχνάμε πως πολλές φορές η Google σε περίπτωση ανάγκης έδωσε update και εκτός υποστήριξης. Επίσης μπορούμε να συγκρίνουμε άνετα και με το MIUI το οποίο παίρνει ενημερώσεις για παραπάνω από 3 χρόνια οι οποίες συμπεριλαμβάνουν και τα δικά τους patch ασφαλείας. Απλά το Android είναι ελεύθερο και το βάζει όποιος κατασκευαστείς θέλει…
Το πότε θα πάρει ενημέρωση το ψάχνουμε γιατί ξέρουμε ότι θα έχει νέες δυνατότητες και δεν μπορούμε να περιμένουμε… Σε αντίθεση με τα iPhone update που τις πιο πολλές φορές δεν θα δεις καμία ουσιαστική διαφορά, οπότε και δεν τους νοιάζει ουσιαστικά.
Τέλος και φιλικά πάντα έτσι ? αν όντως πίστευες σε αυτό το σκεπτικό θα είχες iPhone, αλλά οι εξελίξεις στο Android δεν σε αφήνουν αδιάφορο και φυσικά δεν θα μπορούσες να κρατήσεις ένα κινητό για 5 χρόνια, πόσο μάλλον ένα “βαρετό” iPhone.

Από TechValue.gr

για αυτό μίλησα για κατασκευαστές. Ξέρουμε ότι το Pixel κυκλοφορεί μόνο εξωτερικό. Πολύς κόσμος δεν το ξέρει καν. Ξέρουμε ότι Android δεν είναι μόνο Pixel ή Xiaomi. Κι εντελώς φιλικά επίσης, δεν είναι θέμα σκεπτικου, είναι θέμα παραπόνου. Χρησιμοποιώ Android λόγω ευχρηστίας. Θα χρησιμοποιουσα ωστόσο ios για devepoling λόγους. Όλοι ξέρουμε ότι είναι πολύ πιο καθαρογραμμενες οι εφαρμογές. Ωστόσο συνεχίζω να πιστεύω στο Android λόγω αντιπάθειας στην Apple για συγκεκριμένους λόγους.

Από Vasilis Pedaris

θα κρατάς το ίδιο κινητό που η ίδια η εταιρία με αναβαθμίσεις προοδευτικά το κάνει όλο και πιο αργό για να πάρεις το επόμενο;;

Από Kostas Symeonoglou

Εξαρτάται το κινητό. Galaxy S7 σχεδόν 4 χρόνια τώρα με τελευταία ενημέρωση ασφαλείας Σεπτέμβρη 2019. Καθόλου αργο. Πιο γρήγορο και από άλλα κινητά του σήμερα πιθανώς. Απλά μείναμε στο Android 8

Από Vasilis Pedaris


Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, πόσοι είναι αυτοί οι μέσοι χρήστες που χρησιμποιούν το κινητό 100%?
Οι περισσότεροι που γνωρίζω και έχουν iPhone, το έχουν για μόστρα.
Πόσοι είναι οι μέσοι χρήστες που θα χρησιμοποιήσουν το iPhone για να κάνουν την πραγματική διαφορά από το Android? Κανένας!!! Ακόμα και να υπήρχε, δεν μπορείς να κάνεις καμιά διαφορά αφού μιλάμε επί ίσοις όροις στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Και ποιος είναι αυτός που πραγματικά θέλει τα τεχνικά χαρακτηριστικά μιας ναυαρχίδας;;;
Μιλάω πάντα για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Μιλάω γι’ αυτούς που έχουν μετρημένα τα χρήματά τους και θέλουν απλά να κάνουν τη δουλειά τους και όχι να κάνουν αναπάντητη γιατί δεν έχουν κάρτα ενώ έχουν iPhone.
Δεν υπάρχουν διαφορές στα κινητά πλέον. Αυτά είναι ελάχιστα και πραγματικά δεν βλέπει καμιά διαφορά ο Νίκος, ο Σάκης, ο Γιώργος κτλ.
Η μόνη διαφορά είναι στην τιμή. Και η Apple το εκμεταλλεύεται στο έπακρο γιατί έχει πολλά προβατάκια που την ακολουθούν με κλειστά μάτια.
Εγώ να φανταστείς, αγόρασα μεταχειρισμένο mac book pro, έτσι για την φάση και να δω πως είναι. Πολύ καλό, γαμάτο, αλλά και με τα windows, με 600 ευρώ κάτω στην τιμή του λάπτοπ συγκριτικά με το Mac, κάνω την δουλειά που θέλω και είμαι υπερ-ευχαριστημένος με ένα Dell των 400 ευρώ.
Apple – εκμετάλλευση

Από Kiriakos Economides


Asus ZenFone 8 Android