Δοκίμασε να βελτιώσεις την απόδοση του δικτύου, εύκολα, σε Windows 10

Το ξέρατε πως τα Windows 10 έχουν ειδική DNS cache; Αν όχι είστε στο σωστό σημείο. Όπως κάθε μνήμη cache, μετά από λίγο καιρό αυτή γεμίζει με πληροφορίες. Κάποιες από αυτές ενδέχεται να είναι εσφαλμένες και να κρατάνε άδικα χώρο στη μνήμη του υπολογιστή μας.

καθαρισμός DNS cache για windows 10

Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να τη καθαρίσουμε και να κερδίσουμε το κάτι παραπάνω σε απόδοση. Η απόδοση αυτή μεταφράζεται σε λιγότερο χρόνο, κάθε φορά που ο υπολογιστής μας κάνει αίτημα σε κάποιο DNS server.

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και απαιτεί να ανοίξουμε τη γραμμή εντολών του υπολογιστή μας (Windows key + R και έπειτα πληκτρολογούμε CMD). Καλό θα ήταν να ανοίξουμε το PowerShell ως διαχειριστές.

post

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τρέξουμε την εντολή ipconfig /flushdns. Αρκεί να τη γράψουμε και να πατήσουμε Enter. Αν η διαδικασία έχει πραγματοποιηθεί σωστά, τότε θα εμφανιστεί το σχετικό μήνυμα. Ο υπολογιστής μας αρχικά θα καθυστερεί να ανοίξει γνωστές ιστοσελίδες, αφού η μνήμη cache θα πρέπει να ξαναγεμίσει με τις σχετικές πληροφορίες. Ωστόσο, σύντομα όλα θα είναι καλύτερα!

Μιας και φτάσαμε ως εδώ αξίζει να αναφερθούμε και στις παρακάτω εντολές:

  • ipconfig /renew : Ο υπολογιστής μας θα πάρει μία νέα IP διεύθυνση από το router
  • netsh winsock reset: Θα πραγματοποιηθεί μία επανεκκίνηση στα Winshock πρωτόκολλα που χρησιμοποιεί ο υπολογιστής μας. Το παραπάνω είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι συνεχώς στο διαδίκτυο. Η συγκεκριμένη εντολή απαιτεί και μία επανεκκίνηση του συστήματος.

Εκτελώντας συχνά τις παραπάνω εντολές, ο υπολογιστής μας θα βρίσκεται σε όσον το δυνατόν καλύτερη κατάσταση σε ότι αφορά σύνδεσή του με το διαδίκτυο. Πρόκειται για μία απλή ρουτίνα που μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας! Τέλος, μπορείς να δοκιμάσεις με το SpeedTest την ταχύτητα του internet.

Asus ZenFone 8 Android