Η Ελλάδα κατέχει την χειρότερη ταχύτητα internet στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ποιος πέφτει από τα σύννεφα; Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διεξήγαγε έρευνα για τις ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η χώρα μας τα πήγε «περίφημα». Πριν περάσουμε στα αποτελέσματα των speed test αξίζει να σημειωθεί πως η έρευνα ξεκίνησε γιατί φέτος ήταν μία σημαντική χρονιά.

Europe internet speeds rank 2021

Η πανδημία, έδειξε την σημασία της συνδεσιμότητας, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Miapetra Kumpula-Natri. Αυτός είναι και ο λόγος που για την περίοδο 2021-2027 το 20% των διαθέσιμων κεφαλαίων θα χρησιμοποιηθεί για ψηφιακές χρήσεις. Ανάμεσα στους στόχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι μέχρι το 2025 όλα τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση σε ταχύτητες τουλάχιστον 100Mbps. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει 5G κάλυψη σε όλες τις αστικές περιοχές.

Ανάμεσα στις 27 χώρες η Ελλάδα είναι προφανώς τελευταία. Η μέση ταχύτητα της χώρας μας είναι στα 29Mbps, νούμερο που απέχει αρκετά από τις συνδέσεις των περισσοτέρων. Προφανώς κάποιες «ακραίες» τιμές προς τα πάνω, επηρεάζουν τον συνολικό μέσο όρο. Προτελευταία είναι η συγγενική μας Κύπρος, με ταχύτητα 35Mbps. Στην κορυφή της λίστα δεσπόζουν οι συνήθεις ύποπτοι, χώρες όπως η Δανία (140Mbps) ή Γαλλία, η Ισπανία και η Ολλανδία.

I can only show you the door...