Το δωρεάν ίντερνετ έρχεται στην Ελλάδα;

καλά νέα έρχονται από το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής. Το νέο έργο που “βαφτίστηκε” ως WiFi4GR σκοπεύει να τοποθετήσει σχεδόν 3000 σημεία για ασύρματη και δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ. Τα σημεία θα είναι νησιά, τουριστικοί προορισμοί, χώροι αναμονής, πλατείες και γενικότερα πολυσύχναστα σημεία, αλλά και σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας όπως η Αθήνα.


Μην ξεχνάς να ελέγχεις τακτικά την ταχύτητα του ίντερνετ για να γνωρίζεις αν ο πάροχος, σου δίνει τις υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνεις. Τρέξε το Speed Test!


smartphone

Ναι αλλά θα ολοκληρωθεί το έργο;

Η αλήθεια όμως είναι ότι κάτι μας θυμίζει αυτή η ανακοίνωση. Στο παρελθόν υπήρξε ξανά παρόμοιο πρόγραμμα (προεκλογικό;) το οποίο δεν υλοποιήθηκε ποτέ ή ολοκληρώθηκε σε πολύ μικρό βαθμό με ελάχιστους χρήστες να χαίρονται το δωρεάν ίντερνετ!

Ένας αρχικός στόχος είναι μέχρι τα τέλη Μαΐου να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση δωρεάν ασύρματου ίντερνετ σε όλα τα λεωφορεία και τρόλεϊ του ΟΑΣΑ. Το αποτέλεσμα θα είναι οι επιβάτες να μην καταναλώνουν τα MB από το πρόγραμμα τους, και να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε αυτά τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.

Περιορισμός χρόνου;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής θα υπάρχει χρονικός περιορισμός μία ώρας και στην συνέχεια θα πρέπει να γίνεται πάλι χειροκίνητη είσοδος. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε πιο πολλές λεπτομέρειες.

Asus ZenFone 8 Android