Στον «πάγο» το Instagram Kids μετά από εισηγήσεις ειδικών

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις που προέκυψαν από νομικούς, παιδοψυχολόγους αλλά και την τεχνολογική κοινότητα, το Facebook αναγκάστηκε να ματαιώσει την διάθεση του Instagram Kids. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα-εφαρμογή θα ήταν μία παραλλαγή του Instagram η οποία θα απευθυνόταν σε παιδιά κάτω των 13 ετών, με περιεχόμενο «κατάλληλο» για την ηλικία τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο το παραπάνω εκνεύρισε πάρα πολύ κόσμο, από απλούς φίλους της τεχνολογίας μέχρι ειδικούς. Η πρόσβαση σε μία τέτοια πλατφόρμα από τόσο μικρή ηλικία θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την ψυχολογία των παιδιών και θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ άσχημα φαινόμενα. Ανάμεσά τους, ψυχολογικές και διατροφικές διαταραχές, αλλά μέχρι και τάσεις αυτοκτονίας. Το Facebook από την άλλη, ανέφερε πως η κίνηση έχει στόχο να προστατέψει τα παιδιά δίνοντας πρόσβαση σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Βέβαια η κατακραυγή ήταν τέτοια που οδήγησε το Facebook να υποχωρήσει και να βάλει στον πάγο την συγκεκριμένη εφαρμογή. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Facebook, παρόλο που πιστεύουν πως το Instagram Kids είναι κάτι σωστό, παύουν την ανάπτυξή του. Στον κενό αυτό χρόνο θα έρθουν σε επαφή με γονείς, ειδικούς και νομοθέτες για να αποδείξουν την αξία της πλατφόρμας. Εμείς ελπίζουμε η κατακραυγή να μεγαλώσει και να μην δούμε ποτέ κάτι αντίστοιχο σε κυκλοφορία.

I can only show you the door...