Η InfoQuest θα εισάγει 2 Xiaomi smartphones στην Ελλάδα

Μόλις πριν μερικές μέρες, μάθαμε πως τα Xiaomi smartphones θα έρθουν επίσημα στην Ελληνική αγορά. Αυτό που δε ξέραμε είναι ποια εταιρεία θα τα εισάγει, αλλά και ποια μοντέλα θα επιλέξει να φέρει για αρχή. Πλέον, όμως, έχουμε σε αποκλειστικότητα αυτές τις 2 σημαντικές πληροφορίες! Xiaomi + InfoQuest, δυστυχώς ή ευτυχώς θα είναι 2 λέξεις που θα ακούμε συχνά.

infoquest xiaomi

Η InfoQuest, λοιπόν, έχει αναλάβει την εισαγωγή των Xiaomi κινητών για την Ελληνική αγορά. Τα πρώτα μοντέλα που αποφάσισε να εισάγει στην Ελληνική αγορά είναι το Xiaomi Redmi Note 3, που το είδαμε αναλυτικά τον περασμένο Φεβρουάριο, και το Xiaomi Redmi 3S, που είναι πιο μικρό και έχει οθόνη 5.0″.

infoquest xiaomi

Μέχρι εδώ όλα φαντάζουν ιδανικά, αλλά τι τελικά σημαίνει εισαγωγή και service; Τι διαφορά θα έχει από τις εισαγωγές που κάνει το e-shop.gr εδώ και μήνες με Xiaomi Smartphones και μάλιστα σε τιμές που πλησιάζουν αυτές της Κίνας, αλλά και με service; Στη πράξη όπως μάθαμε τελικά δεν θα έχει καμία διαφορά.

[alert-success]

Αυτό που σίγουρα θα θέλαμε να δούμε, εάν όντως πρόκειται για επίσημο service της Xiaomi από την InfoQuest, είναι να υπάρχει η σίγουρη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών εγγύησης για όλα τα Xiaomi με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και όχι μόνο για αυτά που εισήγαγε και πούλησε η InfoQuest. Όπως, εξάλλου, γίνεται και με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη. Για παράδειγμα, εάν πάρεις ένα LG κινητό από την Γαλλία, στην Ελλάδα ισχύει κανονικά η εγγύηση, όπως και σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

[/alert-success]

infoquest xiaomi

Αν κάτι τέτοιο τελικά δεν ισχύει και όντως η InfoQuest έχει αποφασίσει να παρέχει υποστήριξη μόνο στα δικά της Xiaomi, τότε δεν διαφέρει σε τίποτα ακόμα και από το πιο μικρό e-shop, που εισάγει Xiaomi κινητά δέκα-δέκα και τα υποστηρίζει κανονικά με εγγύηση.

Το μόνο σίγουρο είναι πως μέσα στις επόμενες μέρες θα μάθουμε τι τελικά σημαίνει για τον τελικό καταναλωτή η κίνηση αυτή. Για όσους δεν γνωρίζουν, η ACS και το you.gr ανήκουν στον όμιλο Quest. Η πληροφορία ήρθε από το plaisio, όπου η InfoQuest έχει ήδη στείλει την προσφορά της για τα 2 Xiaomi smartphones.

Asus ZenFone 8 Android