Indie video games, τα 10 πιο αναμενόμενα για το 2017

Το 2017 θα είναι μια εξαίρετη χρονιά για το χώρο των video games. Οι μηχανές ζεσταίνονται για την έλευση του νέου έτους, που πολλοί πιστεύουν πως θα είναι ένα από τα κορυφαία για τη gaming βιομηχανία. Ονόματα μεγάλα έχουν κλέψει ήδη τις εντυπώσεις, με το κόσμο να αδημονεί. Σημαντικοί τίτλοι θα βρουν το δρόμο προς τα ράφια των καταστημάτων. Αν μη τι άλλο, θα έχουμε μια γεμάτη χρονιά. Το ίδιο συμβαίνει και στη κατηγορία των Indie video games.

Πολλές φορές, στη σκιά αυτών των μεγαθήριων, κρύβονται διάφορα διαμαντάκια. Συνήθως τα περισσότερα από αυτά τυγχάνει να περνούν απαρατήρητα. Μετά από πολλή σκέψη και έχοντας μια μεγάλη αγάπη σε αυτή τη κατηγορία, αποφάσισα να δημιουργήσω αυτή τη λίστα. Πιστεύω πως είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσετε ακόμα περισσότερα παιχνίδια, που ίσως τραβήξουν τη προσοχή σας.

Τα Indie παιχνίδια είναι, θα λέγαμε, μια κάπως δύσκολη κατηγορία. Αρκετές φορές λόγω χαμηλού budget, κάποια καθυστερούν πολύ ή δε καταφέρνουν να φτάσουν στο κοινό. Οι ενημερώσεις δεν είναι τόσο συχνές, με αποτέλεσμα ο κόσμος να τα ξεχνάει μερικές φορές.  Στη παρακάτω λίστα, παρουσιάζονται 10 Indie video games του 2017.

Τα πιο πολλά από αυτά δεν έχουν ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας. Ωστόσο, αναμένονται όλα να κυκλοφορήσουν μέσα στο νέο έτος. Τουλάχιστον το ίδιο ελπίζουν και οι περισσότερες εταιρίες. Όσοι είστε λάτρεις της κατηγορίας ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη, διότι όλο και κάποιο θα μου έχει ξεφύγει. Καλό διάβασμα και καλή απόλαυση!

Indie video games


Indie Games of 2017

Rise and Shine

Από την Super Awesome Hyper Dimensional Mega Team, έχουμε το Rise & Shine. Ο τίτλος είναι ένα puzzle-platformer με αρκετή δράση και πολύ πιστολίδι. Πρωταγωνιστής είναι ο Rise και το όπλο του που μιλάει, ο Shine. Μη σας ξεγελάνε τα χαριτωμένα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού. Οι γρίφοι είναι πολλοί. Τα αντανακλαστικά σας πρέπει να είναι αρκετά καλά για να αντεπεξέλθετε. Ο τίτλος θα γίνει διαθέσιμος στις 13 Ιανουαρίου για Xbox One και PC.

Hello Neighbor

Ένας stealth/horror τίτλος όπου απώτερος σκοπός σας είναι να διαρρήξετε το σπίτι του γείτονα. Αυτό είναι το Hello Neighbor. Ένα καλά κρυμμένο μυστικό στο υπόγειο ανάβει φωτιές στον πρωταγωνιστή μας. Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση έχει. Για να φτάσετε στο υπόγειο, πρέπει να είστε πολυμήχανοι. Διότι ο γείτονας δεν είναι κανένας αφελής. Ένα από τα Indie video games που πραγματικά με έχει τραβήξει και το περιμένω πως και πως. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να πάτε εδώ. Έχει δρομολογηθεί για το καλοκαίρι του 2017 για PC.

Tacoma

Αρχικά, ήταν να κυκλοφορήσει το 2016. Όμως οι παραγωγοί αποφάσισαν να το σπρώξουν για την Άνοιξη του 2017. Το Tacoma είναι ένα first-person exploration παιχνίδι. Η ιστορία περιβάλλεται γύρω από την Amy Ferrier και τη πρώτη της μέρα στο Lunar Transfer Station Tacoma. Ο τίτλος έχει στοιχεία από AR (Augmented reality) και, αλληλεπιδρώντας με αυτά, θα ξετυλίγετε την ιστορία. Αναμένεται την Άνοιξη του 2017 για PC, Linux, Mac και Xbox One.

Kieru

Στο Kieru, τρία είναι τα χρώματα που επικρατούν. Μαύρο, άσπρο και κόκκινο. Το Kieru είναι ένα first-person deathmatch παιχνίδι. Υπάρχουν οι λευκοί και οι μαύροι ninja. Το χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι πως οι λευκοί ninja είναι αόρατοι στο φως. Αντίστοιχα και οι μαύροι, είναι αόρατοι στο σκοτάδι. Το περιβάλλον είναι φίλος σας. Σας δίνει τη δυνατότητα για να δημιουργήσετε τακτικές προς όφελός σας. Μπορεί να σας ξενίσει κάπως το artwork του παιχνιδιού. Θα μπορούσα να πω πως είναι από τα περίεργα Indie video games της λίστας. Το Kieru αναμένεται αρχές του 2017 για PC.

https://www.youtube.com/watch?v=mKb2KwzHuRU

Old Man’s Journey

Ένα παιχνίδι γεμάτο χρώμα και υπέροχο artwork! Eye-catching, όπως λένε και στην Αγγλία. Το trailer σε αιχμαλωτίζει από τη πρώτη στιγμή με τα όμορφα pastel χρώματά του. Αν θέλετε δράση, το Old Man’s Journey, δεν είναι αυτό που ψάχνετε. Είναι ένα παιχνίδι για τη ζωή, την απώλεια και την ελπίδα, όπως αναφέρει και η εταιρία Broken Rules. Ένας κόσμος ανακαλύπτεται μέσα από τα μάτια ενός συμπαθητικού γεράκου. Ο πρωταγωνιστής μας χρειάζεται να ξαποσταίνει που και που. Σε κάθε στάση, ξετυλίγεται η ιστορία του. Αν ψάχνετε για όμορφα Indie video games, τότε ένα από αυτά είναι το Old Man’s Journey. Το περιμένουμε το 2017, άγνωστο όμως σε ποιες πλατφόρμες.

Below

Άλλο ένα όμορφο παιχνίδι που μας έρχεται από την εταιρία Capybara Games. Επίσης, είχε ανακοινωθεί για το 2016, αλλά τελικά αποφασίστηκε η κυκλοφορία του για το 2017. Το Below είναι ένα top-down adventure παιχνίδι. Ο μικροσκοπικός μας ήρωας βρίσκεται σε ένα νησί που μεταβάλλεται συνεχώς. Αυτό που κάνει ιδιαίτερο αυτόν το τίτλο, είναι το στοιχείο του permadeath (permanent death). Αυτό σημαίνει πως το παιχνίδι μας θα έχει ένα μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Η ομάδα ελπίζει πως δεν θα υπάρξει άλλη καθυστέρηση. Αν όλα πάνε καλά, θα κυκλοφορήσει το νέο έτος για PC και Xbox One.

Cuphead

Λίγο πολύ, όλοι έχουμε δει πως ήταν τα cartoons τη δεκαετία των 30’s. Το Cuphead λοιπόν, μας στέλνει πίσω σε αυτή την εποχή. Στο trailer θα δείτε πως είναι βαθιά επηρεασμένο από την αισθητική των 30’s. Αρκεί μόνο να σας πω πως ήχος και εικόνα έχουν βασιστεί πάνω στις ίδιες τεχνικές εκείνης της εποχής. Ένα από τα Indie video games που αξίζουν τη προσοχή σας. Το Cuphead είναι ένα run and gun action παιχνίδι με πρωταγωνιστές τους Cuphead και Mugman. Θα είναι single player, αλλά θα έχει και co-op επίσης. Όπως μας ενημερώνει και το επίσημο site, το Cuphead θα έχει πολλά. Παράξενοι κόσμοι, νέα όπλα, δυναμικές κινήσεις και μυστικά. Αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2017 για Xbox One, Windows 10 και στο Steam.

Frostpunk

Η 11 Bit Studios επιμένει στη θεματολογία της επιβίωσης. Είναι η εταιρεία που μας χάρισε το This War of Mine. Ξαναχτυπά με νέο τίτλο, όπου θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι steampunk στα χιόνια. Σε έναν παγωμένο, άρα και επικίνδυνο κόσμο, η τεχνολογία βασίζεται στην ατμοκίνηση. Όπως αναφέρει ο Michal Drozdowski, creative director, η ανθρώπινη φύση μπαίνει στο μικροσκόπιο. Με άλλα λόγια, πραγματεύεται το τι είναι ικανός να κάνει κάποιος για να μείνει ζωντανός. Το Frostpunk θα κυκλοφορήσει το 2017 για PC.

Aven Colony

Ορίστε και ένα παιχνίδι για τους φίλους της sci-fi κατηγορίας. Το μοτίβο είναι κλασικό, όπως και στα περισσότερα του είδους. Σκοπός σας είναι να δημιουργήσετε έναν νέο πολιτισμό. Έξω από το ηλιακό μας σύστημα, σε ένα περιβάλλον με πολύ χαμηλό οξυγόνο. Ένα νέο σπίτι για την ανθρωπότητα, που πρέπει να χτίσετε σε αντίξοες συνθήκες. Φυσικά, θα συναντήσετε και τους ντόπιους εξωγήινους κάτοικους. Η κατασκευή κτιρίων, συγκομιδή τροφής και η διαχείριση του οξυγόνου είναι μέσα στα καθήκοντά σας. Το Aven Colony αναμένεται το 2017 στο Steam.

Impact Winter

Για το τέλος σας άφησα το Impact Winter. Ίσως αποτελεί μια εξαίρεση στη λίστα, μιας και συμβάλλει η Bandai Namco. Όμως, η ιδέα ανήκει ξεκάθαρα στην εταιρία Mojo Bones. Η πρόσκρουση ενός αστεροειδή στην Γη το 2018, προκαλεί το φαινόμενο Impact Winter. Τα πάντα παγώνουν και η επιβίωση με κάθε τρόπο αποτελεί προτεραιότητα. Η μέγιστη πρόκληση είναι η διατήρηση των προμηθειών για 30 μέρες, μέχρι την έλευση κάποιας βοήθειας. Για περισσότερα, δείτε εδώ. Η κυκλοφορία του Impact Winter αναμένεται για αρχές του 2017 για PC.