Πώς το incognito mode των Google Maps μπορεί να προστατεύσει το απόρρητό σου;

Η επιλογή Incognito mode που υπάρχει στην εφαρμογή χαρτών των Google Maps είναι μια λειτουργία προστασίας προσωπικών δεδομένων που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν μέρη και να λαμβάνουν οδηγίες χωρίς να αποθηκεύεται το ιστορικό αναζήτησης και τοποθεσίας από την Google. Όταν ενεργοποιείτε η λειτουργία Incognito, η δραστηριότητά εντός της εφαρμογής δεν θα αποθηκεύεται στο λογαριασμό της Google και δεν θα χρησιμοποιείται για την εξατομίκευση της εμπειρίας στους χάρτες.

Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για τη διατήρηση του απορρήτου όταν αναζητάτε ευαίσθητες τοποθεσίες, όπως ιατρικές κλινικές ή κυβερνητικά κτίρια, ή για τη διατήρηση των δεδομένων τοποθεσίας σε ιδιωτικό επίπεδο όταν το smartphone χρησιμοποιείται και από άλλους.

incognito mode σε google maps χάρτες

Ακολουθούν ορισμένες πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Incognito mode των Google Maps:

  • Όταν η λειτουργία Incognito είναι ενεργοποιημένη, η εικόνα του προφίλ σας θα αντικατασταθεί με το εικονίδιο Incognito (ένα καπέλο και γυαλιά).
  • Οι αναζητήσεις σας, τα μέρη στα οποία έχετε πάει και οι οδηγίες που έχετε λάβει δεν θα αποθηκεύονται στο λογαριασμό ή το κινητό.
  • Η δραστηριότητά εντός της εφαρμογής δεν θα χρησιμοποιηθεί για την εξατομίκευση της εμπειρίας στο χάρτη, όπως με προτεινόμενα μέρη και διαφημίσεις.
  • Τα δεδομένα της τοποθεσίας σας δεν θα κοινοποιούνται σε άλλες υπηρεσίες της Google.
  • Εάν έχει ενεργοποιηθεί η παρακολούθηση τοποθεσίας, θα απενεργοποιηθεί με την λειτουργία Incognito.
  • Η λειτουργία Incognito επηρεάζει μόνο τη δραστηριότητά σας εντός της εφαρμογής Google Maps και δεν θα επηρεάσει τη δραστηριότητά σε άλλες εφαρμογές ή υπηρεσίες της Google.

Εύρεση και εντοπισμός κινητού με την βοήθεια των Google Maps


Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, αν και η λειτουργία Incognito μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του απορρήτου εντός της εφαρμογής, δεν εγγυάται πλήρη ανωνυμία. O πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) και οι ιστότοποι που επισκέπτεστε θα εξακολουθούν να είναι σε θέση να παρακολουθούν τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο.