Impact Winter, post-apocalyptic τίτλος σε λευκό φόντο

Αναμφίβολα υπάρχουν τόσες θεωρίες εκεί έξω σχετικά με το πως η ανθρωπότητα στο μέλλον θα εκλείψει. Μια από αυτές θέλει έναν αστεροειδή ή κομήτη να συμβάλλει σε αυτό. Παρατεταμένο κρύο και μεγάλη ποσότητα από σκόνη, στάχτη και άλλων υλικών, μπλοκάρουν την ακτινοβολία του ήλιου. Η θερμοκρασία του πλανήτη πέφτει δραστικά. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται, Impact Winter και σίγουρα αποτελεί μια καλή πηγή για τη δημιουργία ενός post-apocalyptic κόσμου. Έτσι θα ονομάζεται και ο τίτλος που αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ Mojo Bones και Bandai Namco.

Impact Winter


Impact Winter

Ναι καλά διαβάσατε. Είναι αλήθεια ότι η εταιρία δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια projects. Πάνω σε αυτό, ο Hervé Hoerdt της Bandai δήλωσε πως, “Αντιληφθήκαμε νωρίς την ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού. Αυτή η εναλλακτική εμπειρία επιβίωσης σε συνδυασμό με το καλλιτεχνικό στιλ, θα αποτελέσει μια μοναδική περιπέτεια για τους παίχτες.”

Από την άλλη, ο Stuart Ryall της Mojo Bones είπε, “Σχηματιστήκαμε το 2011. Σκοπός μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τη δημιουργική μας ελευθερία. Να εξερευνήσουμε και να σχεδιάσουμε μοναδικές ιδέες και concepts. Το Impact Winter αντιπροσωπεύει το φιλόδοξο βήμα μας σε αυτό το ταξίδι. Παιχνίδια, ταινίες, μουσική και λογοτεχνία αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για να συνθέσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία επιβίωσης.”

Πάμε στα του παιχνιδιού. Όπως αναφέρω και στην εισαγωγή, ο τίτλος πραγματεύεται τη θεωρία του Impact Winter. Η ιστορία τοποθετείται στο 2018, μετά τη πρόσκρουση ενός αστεροειδή στην επιφάνεια της γης. Το δριμύ ψύχος και το χιόνι που δεν σταματά να πέφτει, δημιουργούν αφιλόξενες συνθήκες για τους έμβιους οργανισμούς. Στο ρόλο του πρωταγωνιστή, βρίσκεται ο Jacob Solomon.

Ο Jacob είναι ο αρχηγός μιας ομάδας που αποτελείται από τέσσερα άτομα. Μια μυστηριώδης ραδιομετάδοση γεννά την ελπίδα πως η πολυπόθητη βοήθεια θα βρίσκεται κοντά τους σε 30 μέρες. Μέχρι τότε, ο Jacob μαζί με τους συντρόφους του, θα πρέπει να κάνουν ότι είναι δυνατό για να αντέξουν.

Σε αυτού του είδους τα παιχνίδια, η συγκέντρωση προμηθειών είναι απαραίτητη. Το δύσκολο κομμάτι είναι η διατήρηση αυτών, καθώς μέρα με τη μέρα θα μειώνονται. Εσείς θα χειρίζεστε τον Jacob, όμως βοήθεια θα συνεισφέρουν και τα υπόλοιπα τέσσερα μελή της ομάδας. Το κάθε μέλος θα διαθέτει δικές του ικανότητες. Επίσης θα έχετε για σύντροφο σας ένα ρομπότ, τον Ako-Light.

Το Impact Winter αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχές του 2017. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το τίτλο, μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα του στο Steam.

Impact Winter

Impact Winter

Impact Winter

Πηγή