Η ARM SnapDragon σειρά ideapad της lenovo ενδέχεται να είναι η πιο οικονομική

Σε μία νέα προσθήκη προχώρησε η lenovo για την νέα οικονομική σειρά laptop ideapad. Η σειρά περιλαμβάνει περισσότερα από 4 laptop, αλλά αυτό που θα μας απασχολήσει για την ώρα είναι φυσικά αυτό με τον επεξεργαστή ARM της Qualcomm.

lenovo ideapad 14" 5G snapdragon

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα δούμε laptop με chipset της Qualcomm, αλλά είναι πολύ πιθανό το νέο lenovo ideapad 14″ 5G να είναι το πιο οικονομικό που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Μάλιστα η lenovo όπως ανακοίνωσε θα βγάλει στην αγορά και δεύτερη πιο οικονομική έκδοση με 4G/LTE που θα φοράει τον SnapDragon 8c, αντί για τον 8cx που φοράει η 5G έκδοση.

ideapad lenovo 14" snapdragon

Η ανακοίνωση είναι ακόμα φρέσκια και δυστυχώς δεν ανακοινώθηκαν πολλές λεπτομέρειες, αλλά η σειρά ideapad της lenovo είναι από τις πιο οικονομικές. Πρόκειται για ένα laptop με οθόνη 14″ IPS FHD έως 300nits, με 8GB RAM LPDDR4X, έως 512GB SSD και ζυγίζει μόλις 1.2 κιλά.

Όπως γίνεται συνήθως με τα ARM laptop η αυτονομία ενδέχεται να ξεπερνάει τις 20 ώρες και οι native εφαρμογές τρέχουν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά. Όπως συμβαίνει και στα κινητά έτσι και εδώ δεν υπάρχει ανεμιστήρας. Αναμένουμε για την τιμή.