Επίσημο, η huawei συνεργάζεται με “κλέφτες” (techmaniacs) στην Ελλάδα

Από τη μέρα που το TechValue ξεκίνησε δεν έχουμε ασχοληθεί με τις τακτικές που πολλά site εφαρμόζουν και αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους. Για αρχή δεν είναι δική μου δουλειά ή σκοπός του TechValue να ανοίξει τα μάτια κανενός για το ποια site είναι αντικειμενικά ή όχι και γιατί βάζουν πάνω από όλα τους επί πληρωμή συνεργάτες τους. Το TechValue δημιουργήθηκε για να αναδείξει τα πιο ανταγωνιστικά gadget και όχι μόνο. Γι’ αυτό ακριβώς προωθούμε αρκετά την Xiaomi τα τελευταία 2 χρόνια και τώρα που ανέβασαν τιμές, τους κατακρίνουμε όταν αυτό χρειάζεται! Παρόλα αυτά η υπομονή έχει και τα όρια της.

Πρόσφατα δημοσίευσα ένα άρθρο για το αν μπορείς να εγκαταστήσεις Play Store σε huawei κινητά. Εκεί ανέφερα 7 λόγους γιατί ΔΕΝ είναι καλή ιδέα να το κάνεις, εκτός και αν προφανώς σου αρέσουν τα κινητά της huawei, είσαι προχωρημένος Android χρήστης με βασικές γνώσεις χειρισμού Η/Υ και έχεις ελεύθερο χρόνο να ασχοληθείς. Ο techmaniacs αποφάσισε να υπερασπιστεί την huawei γράφοντας εναντίον στα λεγόμενα του TechValue… Βέβαια το παράδοξο είναι ότι αναφέρθηκε μόνο σε 1 λόγο και άφησε τους άλλους 6 ασχολίαστους… Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε και προσπάθησε να αμφισβητήσει με ειρωνεία και ανεπίτρεπτους σχολιασμούς μόνο το παρακάτω επιχείρημα του TechValue:

Δεν αναφέρεται πουθενά αν η εγγύηση θα ισχύει μετά την εγκατάσταση των GMS, αφού η διαδικασία είναι hardcore και περιλαμβάνει χειροκίνητο flash ανεπίσημου backup.

Το παραπάνω ισχύει, δεν αναφέρεται πουθενά στους όρους της huawei αν η εγγύηση θα ισχύει μετά από μία τέτοια ανεπίσημη διαδικασία. Το flash ανεπίσημου αρχείου δεν είναι σαν την εγκατάσταση ενός apk. Μπορεί μέχρι και να καταστρέψει την συσκευή (brick) αν δεν γίνει σωστά ή αν κάτι πάει στραβά.

techmaniacs

Γιατί “κλέφτης” ο techmaniacs όμως;

Τι αξία έχει αν κάποιος αποκαλέσει τον ανταγωνιστεί του “κλέφτη”; Σχεδόν καμία σωστά; Γι’ αυτό ακριβώς στο σημείο αυτό ζητήσαμε τη βοήθεια της Google.

Πιο συγκεκριμένα καταθέσαμε καταγγελία στην online πλατφόρμα της Google για κλεμμένο περιεχόμενο! Τι εννοώ με αυτό; Ο techmaniacs έχει επανειλημμένα κλέψει ολόκληρα άρθρα του TechValue (αντιγραφή επικόλληση) χωρίς άδεια ή έστω ενεργό link. Οι δύσπιστοι παρακάτω μπορείτε να δείτε το σχετικό link όπου κέρδισα τη “καταγγελία” για κλεμμένο περιεχόμενο με τη “σφραγίδα” της Google και μπορώ στον τίτλο αυτού του άρθρου να χαρακτηρίσω τον υπεύθυνο του techmaniacs gr “κλέφτη”.

Επειδή ίσως κάποιοι από εσάς να μην έχετε καταλάβει την βαρύτητα του να σου κλέβουν περιεχόμενο και τη δουλειά σου, φανταστείτε να δουλεύετε εσείς για να πληρώνεται κάποιος άλλος. Θα μπορούσα να συνεχίσω μέχρι αύριο, αλλά δεν χρειάζεται να τα βγάλω όλα στη φόρα σε ένα άρθρο. Τέλος, να έχετε το νου σας και τα υπόλοιπα site που αντιγράφετε δημοσιεύσεις του TechValue χωρίς άδεια και κυρίως χωρίς ενεργό do follow link όπως αρμόζει.