Η Huawei θα κυκλοφορήσει smartphone με το δικό της HarmonyOS το 2021

Η αλήθεια είναι πως η Huawei έχει φτάσει σε ένα δύσκολο σημείο, έχοντας αποκλειστεί μετά την τεράστια μάχη της με την Κυβέρνηση των ΗΠΑ, που οδήγησε και στην αφαίρεσε των Google Play Services από τις συσκευές της.

Οδηγίες για εγκατάσταση Play Store

Η εταιρία θέλοντας να μπορέσει να ορθοποδήσει και να ανεξαρτητοποιηθεί, εξετάζει νέες στρατηγικές και μία από αυτές είναι η κυκλοφορία συσκευών με δικό της λειτουργικό σύστημα.

Η αποκάλυψη του HarmonyOS έγινε πέρυσι κατά την διάρκεια του Huawei Developer Conference και σύμφωνα με πληροφορίες φέτος θα δούμε την 2.0 έκδοσή του.

huawei με harmonyos

Σύμφωνα με φήμες η εταιρία μέσα στην επόμενη χρονιά, το 2021, θα είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει το πρώτο smartphone που θα τρέχει το δικό της λειτουργικό σύστημα.

Παράλληλα, αναμένεται να κυκλοφορήσουν tablet, laptop, wearables και άλλα προϊόντα που θα πατάνε στο νέο λειτουργικό της εταιρίας. Μάλιστα μέχρι το τέλος της χρονιάς ίσως να δούμε το πρώτο smarwatch με HarmonyOS.

Η παραπάνω κίνηση έχει στόχο να μετατρέψει την Huawei σε μία εταιρία που θα είναι αυτόνομη και θα εξαρτάται σε μικρότερο ποσοστό από άλλες, στα πρότυπα της Apple. Βέβαια η δημιουργία ενός νέου λειτουργικού και η επιτυχία του στην αγορά δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, όπως έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν. Τα Android και iOS είναι δοκιμασμένα εδώ και αρκετά χρόνια, με τεράστια υποστήριξη σε θέμα εφαρμογών.

OnePlus Nord Android