Μπορείς τελικά να βάλεις Play Store και GMS σε Huawei κινητό;

Τραγική έχει γίνει σχεδόν η κατάσταση για την Huawei με τις πωλήσεις κινητών να μειώνονται συνεχώς. Πιο συγκεκριμένα η Huawei βρίσκεται σε τόσο μεγάλη απόγνωση που συνεργάζεται με YouTubers ανά τον κόσμο, ακόμα και στην Ελλάδα. Με στόχο να δημοσιεύουν παράνομες οδηγίες για το πως μπορεί κανείς να εγκαταστήσει Google Mobile Services και Play Store χειροκίνητα.

Τα πιο πολλά site στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κυρίως αυτά που συνεργάζονται επί πληρωμή με την Huawei όταν αναφέρονται στα κινητά τους απλά λένε ότι δεν υποστηρίζουν Google Mobile Services. Υπονοώντας ότι με μία απλή εγκατάσταση των GMS και του Play Store όλα θα είναι καλά. Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι.

Huawei Play Store GMS

Τι δεν σου λένε…

  • Η εγκατάσταση των GMS δεν είναι εύκολη, απαιτεί βασικές τεχνικές γνώσεις και εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο που να συνδέεται με το κινητό.
  • Ακόμα και μετά την σωστή εγκατάσταση ενδέχεται να μην έρχονται ειδοποιήσεις από εφαρμογές αφού η Huawei δεν έχει επίσημη πρόσβαση.
  • Δεν λειτουργούν όλες οι εφαρμογές. Αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι οι χάρτες Google Maps που δεν δούλευαν για πολύ καιρό. Προσοχή όμως γιατί με οποιοδήποτε update της εφαρμογής μπορεί να μην λειτουργούν ξανά. Αυτό ισχύει και για άλλες εφαρμογές.
  • Δεν αναφέρεται πουθενά αν η εγγύηση θα ισχύει μετά την εγκατάσταση των GMS, αφού η διαδικασία είναι “hardcore” και περιλαμβάνει χειροκίνητο flash ανεπίσημου “backup”.
  • Τι γίνεται με τα update; Μετά από μία μεγάλη αναβάθμιση θα υπάρχουν μέσα τα GMS; Θα λειτουργούν;
  • Η Huawei έχει πρόσβαση στα Android Security patches μόνο όταν γίνουν open source διαθέσιμα, γεγονός που καθιστά τα κινητά τους λιγότερο ασφαλές.
  • Όλες οι λύσεις για εγκατάσταση των GMS και του Play Store είναι προσωρινές αφού διώκονται ποινικά.

Τα μειονεκτήματα του να μην υποστηρίζει επίσημα ένα κινητό GMS είναι περισσότερα, παραπάνω αναφέρω μόνο μερικά από αυτά. Όποιος παρουσιάζει μέλι γάλα την απουσία GMS και προτείνει χειροκίνητη εγκατάσταση χωρίς να αναφέρει συνέπειες…

Asus ZenFone 8 Android