Η huawei δεν θα μπορεί να αγοράσει πάνελ από Samsung και LG

Ακόμη ένα χτύπημα για την κινεζική εταιρία φαίνεται πως θα έρθει τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η Samsung Display και LG Display αναμένεται να σταματήσουν να εφοδιάζουν με οθόνες την Huawei στις 15 Σεπτεμβρίου. Αυτό οφείλεται στις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Αμερικανική κυβέρνηση στην εταιρία.

huawei panel οθόνης samsung lg

Τι θα γίνει με τις επόμενες συσκευές της Huawei;
Η Huawei ψάχνει ήδη εναλλακτικές με φήμες να λένε πως το Mate 40 Pro θα φοράει πάνελ της κινεζικής BOE, με κάποιες όμως συσκευές να φέρουν και τα τελευταία LG και Samsung πάνελ που προμηθεύτηκε η εταιρία. Σταδιακά ολόκληρη η γκάμα των συσκευών της Huawei θα εξοπλίζεται με οθόνες της BOE, ενώ κινεζικές εταιρίες όπως η Visionox και η CSOT ήδη έχουν στα σχέδιά τους την κατασκευή OLED οθονών για smartphones. Από την πλευρά της η LG ανέφερε πως δεν επηρεάζεται σημαντικά από την εξέλιξη, ενώ η Samsung δεν θέλησε να τοποθετηθεί.

Θυμίζουμε πως ταυτόχρονα η Huawei δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί την TSMC για να κατασκευάζει τα SoC της. Αυτό είχε και ως αποτέλεσμα την χρήση του ίδιου Kirin επεξεργαστή από την περσινή ναυαρχίδα της στην φετινή. Το πρόβλημα στον τομέα των SoC είναι ακόμη μεγαλύτερο σε σχέση με αυτό στις οθόνες, αφού καμία κινεζική εταιρία δεν μπορεί ακόμη να κατασκευάσει chip στα 7nm ή στα 5nm.

Τέλος, θυμίζουμε πως η εταιρία έχει υπό ανάπτυξη και το δικό της λειτουργικό, το HarmonyOS, με τον τελικό στόχο της να είναι η πλήρης ανεξαρτητοποίηση.

OnePlus Nord Android