Huawei P9 Lite χαρακτηριστικά, και Review Video σε white

Το Huawei P9 Lite είναι ένα καλό value for money smartphone που κοστίζει περίπου 200€ για την βασική έκδοση με τα 2GB RAM. Αν είστε σε αναζήτηση κινητού από την Ελληνική αγορά είναι ένα καλό κινητό, αλλά όχι και το καλύτερο για τα λεφτά ζητάει. Γιατί όποιος ξέρει 2 πράγματα παραπάνω και αγοράζει από Κίνα, είναι διπλά κερδισμένος. Ας δούμε όμως τι ανάγκες μπορεί να καλύψει μέσα από τη κριτική μας. Τα βασικά του χαρακτηριστικά μπορείτε να τα δείτε στο πάνω πίνακα.


Huawei P9 Lite White

Το Huawei P9 Lite White είναι όμορφη συσκευή και προσωπικά θα το προτιμούσα σε Black. Στις άκρες η οθόνη δεν είναι curved 2.5d όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε mid-range, αλλά το πλαστικό περιμετρικά της συσκευής προεξέχει και δεν το νιώθεις smooth όταν τα δάκτυλα φτάνουν στις άκρες. Το πάχος του είναι μόλις 7.5 χιλιοστά, η κάμερα στη πλάτη του κινητού δεν προεξέχει και νιώθω πως κρατάω μια ένα σχετικά λεπτό κινητό.

Συγκριτικά με το P8 Lite οι βελτιώσεις είναι πολλές, φέτος η οθόνη μεγάλωσε και είναι 5.2″ με τις διαστάσεις να είναι ελαφρώς βελτιωμένες. Προσωπικά δε με βόλεψε οριακά για χρήση με ένα χέρι αλλά ίσως βολέψει κάποιους χρήστες με πιο μεγάλα χέρια. Γενικότερα όμως τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι μέρα με τη νύχτα αυτές οι 2 συσκευές.

O fingerprint αισθητήρας στη πλάτη είναι ένα από τα πολλά δυνατά σημεία του. Είναι γρήγορος και τις πιο πολλές φορές ξεκλειδώνει με την πρώτη προσπάθεια. Φυσικά η τοποθέτησή του στη πλάτη είναι ακόμα ένα θετικό, αφού εκεί είναι το ιδανικό σημείο. Το home button που βλέπουμε πολλές φορές σε άλλα κινητά δεν βολεύει τόσο.

huawei p9 lite white

Huawei P9 Lite οθόνη και χαρακτηριστικά

H 5.2″ in-cell οθόνη είναι από τις καλύτερες που θα βρείτε σε αυτήν τη κατηγορία τιμής. Έχει ανάλυση FullHD με άψογες γωνίες θέασης και η οθόνη είναι πολύ φωτεινή για τις πιο ηλιόλουστες μέρες του καλοκαιριού.Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι η απουσία προστασίας Gorilla Glass που είναι σίγουρα ένα μεγάλο απαγορευτικό για την αγορά του.

Αυτονομία: Στα χαρτιά όταν διάβασα ότι έχει μπαταρία 3000mAh ενθουσιάστηκα αλλά στη πράξη όχι τόσο. Η μπαταρία μπορεί να βγάλει μια μέρα χωρίς έντονη χρήση, αλλά αν όντως η μπαταρία είναι 3000mAh τότε δεν έχει γίνει καθόλου καλή δουλειά. Το λογισμικό δε κάνει σωστή διαχείριση της μπαταρίας η οποία καταναλώνεται γρήγορα και καθόλου ικανοποιητικά για ένα chipset στα 16nm ( νανόμετρα ).

Huawei P9 Lite white

Απόδοση και UI: Φοράει ένα από τα πιο ανταγωνιστικά chipset και αυτή τη στιγμή είναι το μοναδικό mid-range smartphone με CPU κατασκευασμένο στα 16nm νανόμετρα. Στα χέρια μου έχω το μοντέλο με τα 2GB μνήμης RAM γιατί βγαίνει και με 3GB. Οι 8 Cortex-A53 πυρήνες του Huawei P9 Lite σε συνδυασμό  με το διπύρυνο Mali-T830 και ανάλυση FHD φαίνεται να ζορίζονται με πολλές εφαρμογές ανοιχτές και υπάρχουν μικρές καθυστερήσεις. Όταν όμως δεν πιέζεται ιδιαίτερα η συσκευή ανταποκρίνεται άμεσα. Αυτό είναι ένα σχετικά μικρής κλίμακας πρόβλημα που αντιμετωπίζει το P9 Lite αλλά και τα πιο πολλά κινητά της Huawei.

Θεωρητικά για ένα chipset σαν και αυτό δεν έπρεπε να υπάρχουν κολλήματα για βασικές διεργασίες και οφείλετε στο βαρύ UI της Huawei, δηλαδή το EMUI το οποίο δεν με έχει βολέψει. Βέβαια είναι θέμα συνήθειας και αυτό δεν είναι πρόβλημα εκτός αν είστε φίλος με stock android. Δυστυχώς για τους φίλους του Pokemon Go δεν έχει gyroscope η συσκευή και δεν μπορείτε να πιάσετε Pokemon με το AR ανοικτό.

Huawei P9 Lite white

Κάμερα: Για τον mid-range χαρακτήρα του, αμέσως μετά την οθόνη και τον Fingerprint αισθητήρα το δυνατό του σημείο είναι και η κάμερα. Έχει 13MP αισθητήρα με BSI και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού οι φωτογραφίες παραμένουν σχετικά καθαρές. Δείγματα από τη κάμερα του Huawei P9 Lite μπορείτε να βρείτε στο video review που βρίσκετε στο πάνω μέρος του άρθρου.

Ακόμα στα πλεονεκτήματα της κάμερα θα προσθέσω το Object Tracking και το PRO Photo Mode που δίνει την επιλογή στο χρήστη για χειροκίνητο focus και πολλές άλλες ρυθμίσεις για προχωρημένους. Πλέον δεν είναι και ότι καλύτερο αν θέλετε καλή κάμερα από το κινητό σας αλλά δεν είναι και κακή επιλογή.

Huawei P9 Lite white

Κριτική: Με το P9 Lite έμεινα ευχαριστημένος, στο τομέα του hardware είναι καλό και σίγουρα χρειάζεται ακόμα δουλειά με το λογισμικό, για να μπορεί να αξιοποιηθεί στο έπακρο το υλικό. Πλεονεκτήματα του είναι η καλή κάμερα, η φωτεινή FHD οθόνη και ο fingerprint αισθητήρας στη πλάτη για όσους τον χρειάζονται. Με ταβάνι τα 170€ είναι καλή επιλογή αλλά εννοείται πως θα ήταν ακόμα καλύτερα να κοιτάγατε για κάτι από Κίνα.

Huawei P9 Lite white

Το Huawei P9 Lite εδώ στο TechValue.gr θα μας απασχολήσει αρκετά το 2016, όπως ακριβώς έκανε και το P8 Lite το 2015. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από την Huawei, αλλά οι πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής αρκούν για να ξέρουμε τι να περιμένουμε από αυτό. Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με το P9 Lite και σύντομα θα έρθουν και οι σχετικές κριτικές.


Huawei P9 Lite

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πως το Huawei P9 Lite θα έχει οθόνη 5.2″ ανάλυσης Full HD IPS, που σίγουρα είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός από την HD ανάλυση που έχει το παλιό P8 Lite. Φοράει το νέο chipset HiSilicon Kirin 650 που είναι κατασκευή της Huawei, για την ώρα δεν μπορώ να κρίνω το chipset, θα δούμε στη πράξη.

Η RAM θα παραμείνει 2GB, αλλά υπάρχουν πληροφορίες πως θα βγαίνει και με 3GB, με τον αποθηκευτικό χώρο να παραμένει μάλλον στα 16GB. Η κύρια κάμερα θα έχει αισθητήρα 13MP και η selfie μπροστινή 5MP, περιμένω πολλά από τις φωτογραφικές του δυνατότητες. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες του P9 Lite, θα υπάρχει και fingerprint που πλέον φαίνεται σιγά σιγά να γίνεται μόδα στα πιο δυνατά mid-ranges.

Ακόμα, γνωρίζουμε πως θα έχει 3.000mAh που για μια οθόνη 5.2″ FHD είναι πολύ καλά, ειδικά αν αναλογιστούμε την αυτονομία των flagship Android smartphones. Φυσικά, θα τρέχει Android Marshmallow 6 με το άσχημο UI της Huawei από πάνω, το EMUI.

Huawei P9 Lite τιμή και διαθεσιμότητα

Από λάθος διέρρευσε σε γνωστό Ευρωπαϊκό κατάστημα πως η αρχική τιμή του Huawei P9 Lite θα ξεκινάει στα 299€. Είναι σίγουρα πολλά για μια τέτοια συσκευή, αλλά έτσι ακριβώς ξεκίνησε και το P8 Lite και τελικά κατέληξε στα 179€ μέσα σε ελάχιστους μήνες. θα βγαίνει σε μαύρο, λευκό και χρυσό χρώμα. Σύντομα, θα είναι διαθέσιμο στο Βέλγιο.

Asus ZenFone 8 Android