Huawei P8 Lite Review, από τα πρώτα καλύτερα κινητά της Huawei

Το Huawei P8 Lite ακόμα και μετά από 2 χρόνια παραμένει καλή επιλογή για αγορά οικονομικού κινητού. Ειδικά τώρα που η εταιρεία έχει και το δικό της αποκλειστικό Huawei Service για την κάλυψη της εγγύησης ίσως είναι ένας ακόμη λόγος για να το επιλέξετε αν έχετε budget κάτω από 140€. Προφανώς και πλέον δεν είναι κελεπούρι και θα ήταν καλύτερα να κοιτάξετε για κάτι πιο καινούργιο.

Αν έχετε επιδότηση και υπάρχει σε stock από την εταιρεία κινητής σας τότε είναι καλή επιλογή μιας και έχουν αρκετά περιορισμένη ποικιλία κινητών. Παρόλα αυτά θα σας προτρέψω να διαβάσετε το άρθρο μας για τα καλύτερα κινητά που κυκλοφορούν για να επιλέξετε ακόμα πιο έξυπνα. Επίσης μη ξέχνατε να ρίχνετε μια ματιά και στην πιο HOT κατηγορία μας με τους οδηγούς! Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το Review του Huawei P8 Lite.

huawei p8 lite review greek ελληνικο καλυτερο κινητο

Huaweu P8 Lite Σχεδίαση

Αυτό είναι το Huawei P8 Lite Review παιδιά, αποτελείται εξολοκλήρου από πλαστικό και μην σας ξεγελά περιμετρικά που φαίνεται σαν μεταλλικό, πλαστικό είναι και εκεί. Σαν Ποιότητα κατασκευής μπορώ να πω, πως μου είναι πλήρως αδιάφορο και σε αυτή τη κατηγορία τιμής το Blade S6 υπερέχει αν και είναι και αυτό πλαστικό αλλά πιο όμορφο.

Τα bezels είναι μεγάλα, και το ύψος της συσκευής απαράδεκτο στα 143 χιλιοστά με μεγάλα περιθώρια πάνω και κάτω. Δεν έχει Gorilla Glass και είναι μεγάλο μειονέκτημα, όμως τουλάχιστον φοράει screen protector out of the box αλλά στην αφή βεντουζάρει πολλές φορές. Η αίσθηση που αφήνει το πλαστικό protector δεν είναι καλή. Τα κουμπιά είναι στη σωστή θέση και εύκολο να τα συνηθίσει κανείς.

Οθόνη

Η οθόνη όπως θα δείτε και στο Huawei P8 Lite Review video έχει καλές γωνίες θέασης, η φωτεινότητα είναι απλώς εντάξει, τίποτα ιδιαίτερο εδώ, αλλά θα την ήθελα λίγο πιο φωτεινή για τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα χρώματα είναι φυσιολογικά και δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασαν αλλά ούτε και με ενόχλησαν. Μετά από 2 χρόνια με τη τιμή να έχει πέσει στα 140€ η οθόνη του είναι μια χαρά αλλά και πάλι στα χρήματα αυτά βρίσκεται καλύτερα κινητά.

huawei p8 lite review greek οθονη

Huawei P8 Lite Επιδόσεις & Gaming Review

Το Huawei P8 Lite το περίμενα πιο γρήγορο, αλλά για καθημερινές διεργασίες όπως αποστολή μηνυμάτων και τυπικές εφαρμογές είναι εντάξει, ο Kirin 620 με 8 πυρήνες Cortex-A53 τα πηγαίνει καλά αλλά είναι ελαφρώς πιο αργός από τον SnapDragon 615.

Τώρα στο Gaming συγκριτικά με τον Adreno 405 που φοράει ο SnapDragon 615, το παλιό Mali-450 απλώς πιάνει πάτο, αν θέλετε κάτι για gaming καλύτερα να μην πάρετε Huawei P8 Lite. Ακόμα μερικές φορές παρατήρησα πως τη πρώτη φορά που ανοίγουν μερικές εφαρμογές, καθυστερούν 3-4 δευτερόλεπτα. Σίγουρα θα σας ενδιαφέρει να κοιτάξετε και το review του Blade S6.

huawei p8 lite review kalytero kinhto ellhniko greek

Εντόπισα και αύξηση θερμοκρασίας χωρίς εμφανή λόγο και χωρίς να παίζω κάποιο παιχνίδι, μόνο με serfarisma στο διαδίκτυο. Ο SnapDragon 615 δε μου έκανε τέτοια, τουλάχιστον όχι χωρίς να παίζω.

Huawei P8 Lite review greek

Huawei P8 Lite – Κάμερα Review

Εδώ οι εντυπώσεις είναι μόνο θετικές, ο αισθητήρας της πίσω κάμερας είναι 13MP βγάζει καθαρές φωτογραφίες χωρίς να τονίζει ιδιαίτερα τα φωτεινά σημεία. Η 5.0MP Selfie κάμερα επίσης δε πάει πίσω, το beaty mode έχει 10 σκάλες ώστε να καλύψει όλες τις ατέλειες που θα βρει στο πρόσωπο σας!

Huawei-P8-Lite-camera review

Huawei-P8-Lite-camera-2

Huawei-P8-Lite-camera3

Ήχος – αυτονομία – τιμή

και εδώ έχω θετικές εντυπώσεις, παρόλο που δεν έχει αναφερθεί η Huawei στο ηχείο του P8 Lite, είναι πολύ καλό, βγάζει λίγο μπάσο και έχει καθαρό και δυνατό ήχο, νομίζω είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει από smartphone της κατηγορίας του. Δεν είναι ανάγκη να μακρηγορώ, τα 270 ευρώ που ζητάει δεν τα αξίζει με τίποτα, τα 169 όμως της προσφοράς που είδαμε στη Vodafone, σίγουρα.

Η μπαταρία μπορεί να είναι μικρή με χωρητικότητα 2200mAh αλλά σίγουρα θα βγάλει μια μέρα με μέτρια χρήση. Παρόλα αυτά με τέτοιες διαστάσεις και τιμή θα μπορούσαν να είχαν βάλει μεγαλύτερη μπαταρία τουλάχιστον 2500mAh.

Huawei P8 Lite Review αυτονομια μπαταρια καλυτερο κινητο

Asus ZenFone 8 Android