Το “νέο” Huawei P40 Lite έρχεται Ευρώπη χωρίς Play Store

Από την Ισπανία ξεκίνησε η “απόβαση” της σειράς P40 της Huawei, με την κυκλοφορία του mid-range Huawei P40 Lite. Αν και πρόκειται για μία συσκευή που μόλις κυκλοφόρησε, αυτή δεν είναι τελείως άγνωστη καθώς είναι σχεδόν ίδια με το Huawei nova 6 SE. Είναι διαθέσιμο στην αγορά της Κίνας, αλλά και το Huawei nova 7i όπως είναι γνωστό στην Μαλαισία.

Η Huawei εξόπλισε τη νέα της συσκευή με το EMUI 10, μία έκδοση του Android, βασισμένη στο Android 10.Η οποία όμως έρχεται χωρίς Google Services και συνεπώς χωρίς Google Play.

Στο εσωτερικό του P40 Lite βρίσκεται ο Kirin 810 μαζί με 6GB RAM και 128GB κύριας μνήμης. Η οθόνη του είναι 6.4 ιντσών, με ανάλυση FullHD+, ενώ η μπροστινή 16MP κάμερα βρίσκεται σε μία μικρή punch hole στην πάνω αριστερή γωνία της συσκευής. Όσον αφορά την πίσω κάμερα, έχουμε μία διάταξη τεσσάρων αισθητήρων με τον κύριο να είναι 48MP, τον ultrawide 8MP, ενώ έχουμε και δύο αισθητήρες για macro και βάθος.

Η συσκευή έρχεται με υποδοχή 3.5mm και με μία μπαταρία χωρητικότητας 4.200 mAh, με υποστήριξη ενσύρματης φόρτισης, μέσω θύρας USB-C, έως και 40W. Παράλληλα ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων είναι “κρυμμενος” στο πλαϊνό power button.

Τέλος η συσκευή αυτή την στιγμή διατίθεται για προπώληση στα €299, με τους πρώτους κατόχους να λαμβάνουν ως δώρο τα ασύρματα ακουστικά Freebuds 3.

OnePlus Nord Android