Huawei P30 Χαρακτηριστικά – Φέτος η Samsung γελάει…

Το Huawei P30 ανακοινώθηκε με πολλές περικοπές και ελλείψεις συγκριτικά με το P30 Pro το οποίο αρχικά θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι καλό, αφού θα έχει πιο χαμηλή τιμή. Δυστυχώς όμως η τιμή του P30 είναι στα ύψη χωρίς καμία λογική για αυτά που προσφέρει. Ας το γνωρίσουμε.

Huawei P30 ανακοίνωση

Πώς η Samsung γλεντάει την Huawei με το Galaxy S10e;

Παρόλο που η τιμή είναι υψηλή λοιπόν, η Huawei αποφάσισε να το σχεδιάσει πιο φτωχό ώστε να μεγιστοποιήσει το κέρδος. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από τα μειονεκτήματα που εντόπισα σε σύγκριση με το ήδη πιο οικονομικό Galaxy S10e.

  • Το Huawei P30 δεν είναι πλήρως αδιάβροχο (IP68) σε αντίθεση με τον ανταγωνιστή του το Galaxy S10e που είναι.
  • Δεν έχει γίνει γνωστό αν φοράει Gorilla Glass 5 όπως το S10e.
  • Η σχεδίαση είναι μία από τα ίδια, P30 και P30 Pro απλά πήραν την πλάτη του iPhone και το notch του Essential Phone.
  • Δεν υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση, αλλά και ούτε μπορεί να φορτίσει ασύρματα άλλες συσκευές σε αντίθεση με το Galaxy S10e που μπορεί!
  • Galaxy S10e και Huawei P30 έχουν το ίδιο chip γραφικών (Mali-G76) με τη διαφορά ότι αυτό της Samsung έχει 12 πυρήνες, ενώ της Huawei 10.
  • Το S10e έχει συνολικά καλύτερη οθόνη από το P30. Το πρώτο χρησιμοποιεί πάνελ Dynamic Amoled ενώ το P30 ένα τυπικό oled.
Huawei P30 vs Galaxy S10e
Galaxy S10e

Huawei P30

Η οθόνη έχει διαγώνιο 6.1″, είναι τεχνολογίας AMOLED και έχει ανάλυση FHD+. Στο εσωτερικό του κινητού για άλλη μια φορά δεν τοποθετείται Chipset της Qualcomm, αλλά ο kirin 980 που ας ελπίσουμε ότι θα διαχειρίζεται σωστά την μπαταρία αυτή τη φορά.

Huawei P30 χαρακτηριστικά

Κάμερες

Η βασική κάμερα είναι 40MP με ειδικά τροποποιημένο αισθητήρα RYG και όχι RGB, που όπως υποστηρίζει η Huawei έχει καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η δεύτερη κάμερα στην πλάτη είναι 8MP και προσφέρει οπτική εστίαση x3. Τέλος, η τρίτη και τελευταία κάμερα ορθός είναι ευρυγώνια.

Στην πλάτη του Huawei P30 επίσης υπάρχει laser AF και διπλό led flash.Η εμπρόσθια κάμερα που κρύβεται στο άσχημο notch της οθόνης είναι 32MP και όπως αναφέρουν οι πηγές έχει σταθερή εστίαση, δηλαδή δεν έχει AF…

Huawei P30

Τα μόνα 2 θετικά που έχει το Huawei P30 είναι η σχετικά μεγάλη μπαταρία με χωρητικότητα 3650mAh που θα ξεζουμίσει γρήγορα ο “μέτριος” kirin 980. Δεύτερο θετικό είναι η ύπαρξη παραδοσιακής θύρας ακουστικών που πλέον δεν βλέπουμε σε πολλά flagship κινητά.

Η αρχική τιμή του Huawei P30 έχει διαμορφωθεί περίπου στα 750€ για το βασικό μοντέλο με τα 6GB RAM και 64GB ROM. Αυτό όμως που μετράει, είναι πως το Samsung Galaxy S10e προσφέρει πολλά παραπάνω και μάλιστα με τιμή που ήδη πλησιάζει τα 600€ αυτή τη στιγμή.

Asus ZenFone 8 Android