Huawei P20 Pro: Η κάμερα στο επίκεντρο

Εδώ και κάποια χρόνια νομίζαμε πως ο πόλεμος των Megapixel είχε τελειώσει. Οι κατασκευαστές εστίαζαν στη βελτίωση της ποιότητας φωτογραφίας μέσω άλλων τομέων όπως το χαμηλότερο διάφραγμα, το μεγαλύτερο μέγεθος πίξελ κ.α. Η Huawei όμως είπε να θυμηθεί τα παλιά με το Huawei P20 Pro. Η νέα ναυαρχίδα των Κινέζων θα έχει βασική κάμερα στα 40MP καθώς επίσης και τρεις φακούς! Όχι μόνο περισσότερα MegaPixel δηλαδή αλλά και περισσότεροι αισθητήρες! Το πως θα δουλεύει όλο αυτό το σύστημα θα το αναλύσουμε παρακάτω.


Huawei P20 Pro χαρακτηριστικά

Huawei P20 Pro – Τεχνικά χαρακτηριστικά

Πριν εμβαθύνουμε στα της κάμερας, ας γνωρίσουμε τα υπόλοιπα, πολύ δυνατά, τεχνικά χαρακτηριστικά της ναυαρχίδας της Huawei. Ο επεξεργαστής θα είναι το γνωστό θηρίο από το Huawei Mate 10 Pro, ο Kirin 970. Παρέα του θα υπάρχουν 6GB RAM και 128GB εσωτερική μνήμη. Πολύ θετικό ότι και η μπαταρία παραμένει στα ίδια μεγέθη με το Mate 10 Pro, στις 4.000mAh δηλαδή.

Η οθόνη θα έχει ανάλυση 1080p+ (2244×1080) και είναι τεχνολογίας AMOLED με αναλογία πλευρών 18,7:9. Η διαγώνιος θα είναι στις 6,1 ίντσες αλλά στην κορυφή βρίσκουμε ένα πολύ πρωτότυπο notch για την κάμερα. Η Huawei μάλιστα κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να έχει και ένα αρκετά μεγάλο bezel στο κάτω μέρος στο οποίο τοποθετήθηκε ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Huawei P20 Pro χαρακτηριστικά

Αν όμως δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε το δακτυλικό σας αποτύπωμα η Huawei ενσωμάτωσε και τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στο νέο Huawei P20 Pro. Η θύρα στο κάτω μέρος είναι φυσικά Type-C, και θα υποστηρίζει την τεχνολογία γρήγορης φόρτισης της Huawei. Αυτό που λείπει δυστυχώς από την συσκευή, είναι η θύρα ακουστικών 3,5 χιλιοστών.

Huawei P20 Pro – Κάμερα

Huawei P20 Pro χαρακτηριστικά

Και περνάμε τώρα στην κάμερα, ή μάλλον στις κάμερες, τις οποίες το Huawei P20 Pro έχει τρεις. Οι τρεις αισθητήρες θα έχουν ανάλυση, 40, 20 και 8MP. Ο βασικός θα είναι φυσικά αυτός των 40MP f/1.8. Το οπτικό zoom θα φτάνει μέχρι το 3X, ενώ με την λειτουργία Hybrid Zoom θα μπορείτε να φτάσετε στο 5X. Το οπτικό ζουμ θα επιτυγχάνετε από τον φακό των 8MP ο οποίος μάλιστα θα έχει και OIS.. Δεν απουσιάζει φυσικά η δυνατότητα των ασπρόμαυρων φωτογραφιών από τον αισθητήρα των 20MP. Νέα δυνατότητα που προστέθηκε φέτος στα Huawei είναι το super slow motion βίντεο 960fps σε ανάλυση 720p.

Μεγάλη βάση δόθηκε και στις selfie του Huawei P20 Pro. Ο αισθητήρας που βρίσκεται στο notch στην κορυφή θα έχει ανάλυση 24MP και διάφραγμα f/2.0. Όλα τα οπτικά μέρη του Huawei P20 Pro είναι φυσικά ανεπτυγμένα σε συνεργασία με την Leica. Η πολύ επιτυχημένη συνεργασία που ξεκίνησε με το Huawei P9 δεν θα μπορούσε να μην συνεχιστεί, και τα αποτελέσματα είναι κάθε χρόνο και καλύτερα. Σίγουρα οι τρεις κάμερες και τα 40MP μοιάζουν υπερβολικά νούμερα, αλλά το αποτέλεσμα φαίνεται πως θα είναι εξαιρετικό για μία ακόμη χρονιά.

Huawei P20 Pro – Design

Αν εξαιρέσουμε το notch στην οθόνη τότε ο σχεδιασμός του Huawei P20 Pro μοιάζει εξαιρετικός. Το γυαλί κυριαρχεί μπροστά και πίσω και ανάμεσά του έχουμε πολύ στιβαρή κατασκευή από ανοξείδωτο ατσάλι. Το notch μάλιστα, αν σας ενοχλεί τόσο όσο εμένα, θα μπορείτε μέσα από τις ρυθμίσεις να το απενεργοποιήσετε, θα δείχνει δηλαδή μαύρο. Πού ενδιαφέρουσα προσέγγιση του θέματος από οτη Huawei. Κάτι που σπάνια μας έχει συνηθίσει η Huawei, αλλά υπάρχει στην νέα ναυαρχίδα, είναι η αδιαβροχοποίηση. Το Huawei P20 Pro θα είναι το πρώτο μοντέλα που θα έχει  πιστοποίηση IP67.

Πολύ ιδιαίτερα και κάποια από τα χρώματα που θα δούμε το P20 Pro. Το πιο εντυπωσιακό όλων είναι το twilight που αλλάζει απόχρωση ανάλογα με τη γωνία που το κοιτάς. Ακόμα, θα υπάρχει ένα ροζ/χρυσό που έχει ένα παρόμοιο. Τέλος, θα υπάρχουν και τα πιο κλασικό μαύρο, χρυσό και μπλε.

Huawei P20 Pro – Τιμή και κυκλοφορία

Η κυκλοφορία της συσκευής στην Ελλάδα αναμένεται στα μέσα Απριλίου, με τις προπαραγγελίες να έχουν ήδη ξεκινήσει. Η τιμή όπως είναι λογικό θα είναι κάπως τσουχτερή. Στη χώρα μας το Huawei P20 Pro θα κυκλοφορήσει στα €879.