Huawei P20, χαρακτηριστικά, Μικρός αδερφός του Pro χωρίς τριπλή κάμερα

Η τακτική των δύο “P” μοντέλων μέσα στην χρονιά συνεχίζεται και φέτος από την Huawei. Και μπορεί για το 2018 να μην έχουμε Plus αλλά Pro μοντέλο, όμως, ο μικρός αδερφός δεν άλλαξε όνομα και θα είναι φυσικά το Huawei P20. Σε σχέση με το μεγάλο P20 Pro θα έχει κάποιες σημαντικές διαφορές όπως θα διαβάσατε παρακάτω, αλλά, θα κρατήσει μια σχετικά καλή τιμή για την κατηγορία του.


Huawei P20 χαρακτηριστικά

Huawei P20 χαρακτηριστικά

Όλα ξεκινούν από τον επεξεργαστή. Εκεί το Huawei P20 κρατά τον πολύ δυνατό Kirin 970, όπως δηλαδή και το P20 Pro. Μαζί με τον επεξεργαστή έρχονται πακέτο 4GB RAM και χώρος αποθήκευσης 128GB. Στην μνήμη είχαμε μία μικρή έκπτωση αλλά αυτό δύσκολα θα επηρεάσει την απόδοση της συσκευής.

Άλλη μία διαφοροποίηση μεταξύ των δύο ναυαρχίδων της Huawei είναι φυσικά το μέγεθος. Αυτό έχει δύο συνέπειες. Το Huawei P20 διαθέτει μικρότερη οθόνη αλλά και μπαταρία. Η οθόνη έχει διαγώνιο 5,8 ίντσες με περίεργη αναλογία πλευρών 18,7:9. Η ανάλυσή της είναι FullHD+ και δεν λείπει το notch από την κορυφή. Δεν είναι όμως μόνο το μέγεθος της οθόνης που διαφέρει αλλά και ο τύπος της. Η Huawei επέλεξε να μην εξοπλίσει το Huawei P20 με AMOLED πάνελ αλλά με LTPS LCD. Η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα 3.400mAh, που είναι ένα πολύ ικανοποιητικό μέγεθος.

Huawei P20 χαρακτηριστικά

Η σημαντικότερη όμως διαφορά μεταξύ των μοντέλων είναι ξεκάθαρα η κάμερα. Εκεί που το P20 Pro θα έχει τριπλή κάμερα στο πίσω μέρος και μέγιστη ανάλυση 40MP, το Huawei P20 θα έχει το κλασικό και έμπιστο σύστημα με δύο φακούς όπως και στο Mate 10 Pro. Ο ένας αισθητήρας θα είναι RGB 12MP, ενώ ο δεύτερος είναι μονόχρωμος στα 20MP. Πέρα από αυτή την αλλαγή όμως τα υπόλοιπα δυνατά στοιχεία υπάρχουν και στο P20. Θα μπορείτε να τραβήξετε super slow motion βίντεο 960fps σε 720p ανάλυση, ενώ η selfie κάμερα είναι η ίδια των 24MP που υπάρχει και στο Pro. Υπάρχει φυσικά και η δυνατότητα οπτικού ζουμ αλλά περιορίζεται στο .

Huawei P20 – Design

Η κατασκευή και ο σχεδιασμός είναι ίδιος στα Huawei P20. Και εδώ έχουμε πολύ στιβαρή κατασκευή από ανοξείδωτο ατσάλι το οποίο υπάρχει ανάμεσα σε δύο κομμάτια γυαλιού Gorilla Glass 5. Αυτό βέβαια σημαίνει πως το μικρό αδερφάκι του P20 Pro κρατάει και τα αρνητικά αφού ούτε εδώ συναντάμε θύρα ακουστικών, και έχουμε και notch στην οθόνη.

Huawei P20 χαρακτηριστικά

Το πανέμορφο “twilight” χρώμα κάνει και εδώ την εμφάνισή του, όπως και το πολύ ιδιαίτερο ροζ/χρυσό. Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα δεν θα κυκλοφορήσει στα twilight και ροζ/χρυσό χρώματα. Αν το επιλέξετε θα πρέπει να αρκεστείτε στα πιο συμβατικά χρώματα όπως μαύρο, χρυσό και μπλε.

Huawei P20 – Κυκλοφορία και τιμή στην Ελλάδα

Η κυκλοφορία έχει προγραμματιστεί στη χώρα μας για τις 29 Μαρτίου για το Huawei P20. Η τιμή του στην Ελλάδα είναι στα €699. Το ποσό είναι αρκετά υψηλό αλλά αν αναλογιστούμε τις τιμές άλλων εταιριών, τότε η τιμολογιακή πολιτική της Huawei έχει μείνει σε σχετικά λογικά επίπεδα. Κάτι τέτοιο είχε γίνει και πέρσι με το P10 και είναι θετικό ότι συνεχίζεται και φέτος.

πηγή

Sony