Η Huawei και το τεράστιο ψέμα για τα Huawei P10 και P10 Plus

Μπορεί τα πιο γνωστά Ελληνικά sites να μην αναμεταδώσουν αυτή τη σημαντική είδηση. Δεν πειράζει όμως! Εμείς είμαστε εδώ για να σας ανοίξουμε τα μάτια και όχι για να χαϊδεύουμε αυτάκια. Ας μπούμε όμως στο ψητό και πάμε να δούμε γιατί δεν αξίζει ούτε καν να σκέφτεστε την αγορά Huawei flagship κινητού με chipset HiSilicon, μετά από αυτό που έγινε.


EDIT 18/4/2017: Official Answer From Huawei Hellas:

Δυστυχώς δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε copy paste κείμενα από οπουδήποτε, ώστε να υπάρχει 100% μοναδικό περιεχόμενο στη σελίδα μας. Οπότε θα σας μεταφέρω αναλυτικά την επίσημη απάντηση της Huawei που μας ήρθε μέσω e-mail.

[alert-announce]

Η Huawei χρησιμοποίησε πολλούς και διαφορετικούς προμηθευτές για τη δημιουργία flash μνήμης για το Huawei P10, αλλά και P10 Plus. Οι εντατικοί έλεγχοι, όπως μας είπαν, δεν απουσιάζουν ώστε να εξασφαλίσουν τη καλύτερη δυνατή ποιότητα για όλα τους τα εξαρτήματα. Η επιλογή των εξαρτημάτων έγινε βάσει απαιτήσεων, αλλά και διαθεσιμότητας. Η Huawei όπως πάντα εγγυάται τη καλή λειτουργία όλων των προϊόντων της για μια άψογη εμπειρία χρήσης. Τα Huawei P10 έχουν λάβει θετικές κριτικές από όλο το κόσμο για τον όμορφο σχεδιασμό τους, αλλά και τις εξαιρετικές φωτογραφικές τους δυνατότητες.

[/alert-announce]

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η Huawei δεν αρνείται τίποτα και, όντως, ολόκληρη η είδηση είναι αληθινή. Παρακάτω είναι και το email σε screenshot, που μας έστειλε η Huawei Hellas.

huawei offical answer


Huawei P10 και P10 Plus με πολύ κατώτερα chipset από αυτά που διαφημίζονται

Η Huawei, λοιπόν, τοποθέτησε και στα 2 κινητά πολύ πιο φτηνά chip μνήμης και RAM. Το αποτέλεσμα είναι, οι άτυχοι κάτοχοι αυτών των κινητών, να μην μπορούν να πιάσουν ούτε καν τα 300MBps μεταφορά δεδομένων, ταχύτητες δηλαδή που πιάνουν κινητά με τιμή κάτω από 200€ και τα κινητά να έχουν lag που δεν έπρεπε να υπάρχει. Κανονικά, το hardware με το οποίο ανακοινώθηκαν P10 και P10 Plus μπορεί με άνεση να ξεπεράσει τα 700MBps, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο για τους “τυχερούς”, ας το πω, κατόχους των P10 & P10 Plus.

Huawei P10 προβλημα

Τώρα, εσείς, αλλά και εμείς, αρχικά υποθέσαμε πως αυτό θα συμβαίνει για τα πιο οικονομικά μοντέλα P10. Εντάξει, οικονομικά με αρχική τιμή 649€ για P10 δε τα λες… Όμως ακόμα και για το Huawei P10 Plus με τα 6GB RAM και τιμή στο θεό, τόλμησαν να τοποθετήσουν κατώτερη μνήμηΓια την ακρίβεια, έχουν τοποθετήσει μνήμη LPDRR3 που μόνο σε μεσαίας κατηγορίας smartphone βλέπουμε. Όλες οι ναυαρχίδες τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούν LPDDR4 και είναι αυτονόητο… Αλλά για τη Huawei μάλλον όχι.

[button-blue url=”https://techvalue.gr/huawei-p10-review-18922/” target=”_blank” position=”center”]Το Review του Huawei P10 εδώ.[/button-blue]

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τι συνδυασμούς RAM και μνήμης έχει τοποθετήσει η Huawei στα P10 και P10 Plus. Η πρώτη, με eMMC 5.1 και LPDDR3, είναι ο χειρότερος και πιο αδύναμος συνδυασμός. Όσο κατεβαίνει η λίστα, ο συνδυασμός RAM και μνήμης είναι πιο δυνατός. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλα τα P10, εφόσον είναι ναυαρχίδες της Huawei, έπρεπε να είχαν LPDDR4 με UFS 2.1.

LPDDR3 με eMMC 5.1
LPDDR3 με UFS 2.0
LPDDR3 με UFS 2.1
LPDDR4 με eMMC 5.1
LPDDR4 με UFS 2.0
LPDDR4 με UFS 2.1

Τέλος, η πηγή αυτής της είδησης υποστηρίζει πως τα review units που στέλνουν στα site / youtubers, είναι αυτά με το καλύτερο συνδυασμό μνήμης, ώστε να βγαίνει μια πιο θετική αξιολόγηση προς το κόσμο. Εμάς η συμβουλή μας είναι να αποφύγετε την αγορά του, αφού δεν υπάρχει τρόπος να μάθετε ποιο συνδυασμό μνήμης θα έχει το κινητό πριν το αγοράσετε. Σχετικά με το νέο αποκλειστικό Huawei Service για κάλυψη εγγύησηςαλλά και πιο πολλές πληροφορίες σχετικά με το θέμα, μπορείτε να βρείτε στο link.

Huawei P10 και P10 Plus

πηγή – από

Asus ZenFone 8 Android