Huawei Nova 4 Χαρακτηριστικά | Ότι χειρότερο έχουμε δει στα 400€

Μετά τα slider phones που είναι πιο αποδεκτά από το κοινό έρχονται και αυτά με οπή ή αλλιώς τρύπα στην οθόνη για την selfie κάμερα. Το Huawei Nova 4 είναι το πρώτο κινητό της εταιρείας με οπή και θα προσπαθήσει να ξεχωρίσει με τα πολλά Mega Pixel της κύριας κάμερες που στην ουσία δεν σημαίνουν σχεδόν τίποτα…

Huawei Nova 4 Χαρακτηριστικά

Huawei Nova 4 Χαρακτηριστικά

Η οθόνη του Nova 4 έχει διαγώνιο 6.4″, είναι τεχνολογίας IPS LCD και έχει ανάλυση FHD+. Θετικό πως έρχεται με Android Pie 9 το οποίο από “πάνω” του έχει το EMIU 9.0.1 της Huawei που σε πολλές περιπτώσεις κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά η Huawei θα δεν θα επιλέξει chipset της Qualcomm όπως ιδανικά προτιμώ, αλλά θα βάλει δικό της. Έτσι, το Nova 4 φοράει τον HiSilicon Kirin 970 σε συνδυασμό με 8GB RAM και 128GB ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης που αρκετά για απροβλημάτιστο multitasking.

Η μπαταρία του Huawei Nova 4 έχει μεγάλη χωρητικότητα 3750mAh και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση έως 18W. Κοιτώντας τις μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες στα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά του Nova 4 δεν αναφέρεται προστασία Gorilla Glass όπως για παράδειγμα έχει το Xiaomi Mi A2 (Review) και κοστίζει τα μισά χρήματα.

Οι φωτογραφικές δυνατότητες σύμφωνα με το κόστος του αναμένεται να είναι πολύ καλές. Παρόλα αυτά δεν μου αρέσει που προσπαθεί να εντυπωσιάσει με τα Mega Pixel που στην πραγματικότητα δεν μπορούν να αντικατοπτρίσουν την πραγματικότητα, παρά μόνο να εντυπωσιάσουν αρχάριους χρήστες που δεν γνωρίζουν.

Συνολικά θα υπάρχουν δυο εκδόσεις του Nova 4 με την βασική διαφορά να βρίσκεται στην κύρια κάμερα. Η “High Version” όπως φαίνεται να ονομάστηκε… θα έχει 48MP κάμερα και η “Standar” 20MP. Η selfie κάμερα που κρύβεται κάτω από την οθόνη έχει αισθητήρα 25MP.

Huawei Nova 4 Τιμή

Για την αγορά της Κίνα η τιμή για την έκδοση με τα 48MP διαμορφώθηκε στα 435€ και για την έκδοση με τα 20MP στα 400€. Κάτι τέτοιο μεταφράζεται σε τουλάχιστον 499€ τιμή Ελλάδος και μας κάνει να απορούμε γιατί κάποιος να μην προτιμήσει το OnePlus 6Τ για αγορά από Κίνα μέσω GearBest ή Banggood ή και πολλά άλλα πιο ανταγωνιστικά κινητά τηλέφωνα; Είναι αρκετή μία τρύπα στην οθόνη για να κάνει κάποιος τόσο μεγάλες υποχωρήσεις στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά;

Official Huawei Specs Link

Asus ZenFone 8 Android