Η huawei αφήνει τους hisilicon kirin για χάρη της MediaTek;

Ο Zhao Ming, πρόεδρος της Honor, δήλωσε πως η εταιρία του ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει chip της Mediatek στο μέλλον. Σύμφωνα με τον ίδιο, η MediaTek είναι ένας αξιόπιστος συνεργάτης της Huawei εδώ και χρόνια, αφού η εταιρία έχει χρησιμοποιήσει προϊόντα της MediaTek σε πάρα πολλές συσκευές. Το παραπάνω, έρχεται σε μία περίοδο που η Huawei βρίσκεται σε δύσκολη φάση, μετά το διαζύγιο με την Google, κάτι που έχει αντίκτυπο στις πωλήσεις των συσκευών της και συνεπώς και στους Kirin επεξεργαστές που η ίδια κατασκευάζει. Με βάση τα προηγούμενα, η επιλογή της MediaTek φαίνεται κάθε άλλο παρά έκπληξη.

Huawei MediaTek

Λίγες ώρες αργότερα από την εν λόγω δήλωση, μία νέα συσκευή της Huawei εμφανίστηκε στο GeekBench. Αυτή χρησιμοποιεί Dimensity 800 SoC της MediaTek και έχει κωδική ονομασία DVC-AN00. Η νέα αυτή συσκευή έρχεται με Android 10 και 6GB μνήμης RAM. Όσον αφορά το chipset της, χρησιμοποιεί το MT6873 της MediaTek.

Για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την συγκεκριμένη συσκευή. Παράλληλα δεν γνωρίζουμε αν η Huawei θα υποστηρίξει άλλα 5G SoC της MediaTek, όπως τα Dimensity 1000/1000+ και Dimensity 820. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η τεχνολογία 5G και η υποστήριξή της με συσκευές είναι ένα από τα κύρια μελήματα της κινεζικής εταιρίας, αφού κατασκευάζει κεραίες και εξοπλισμό για νέας γενιάς δίκτυα τηλεπικοινωνιών.

Αν έχεις huawei κινητό χωρίς GMS διάβασε τον απόλυτο οδηγό εγκατάστασης Play Store!