Huawei MatePad Pro: Flagship tablet χωρίς Play Store και με punch-hole οθόνη

Μπορεί η Huawei να αντιμετωπίζει εδώ και καιρό τις κυρώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, δεν έχει σταματήσει όμως να παρουσιάζει νέες συσκευές. Νεότερή της δημιουργία το Huawei MatePad Pro, ένα tablet το οποίο ανήκει στη flagship κατηγορία.

Huawei MatePad Pro - 01

Huawei MediaPad Pro: Χαρακτηριστικά

Ως ναυαρχίδα, η νέα ταμπλέτα της Huawei εξοπλίζεται με το Kirin 990 SoC το οποίο εκτός του οκταπύρηνου επεξεργαστή, περιλαμβάνει επίσης 6 ή 8GB RAM και 128 ή 256GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Το ίδιο high end είναι και η οθόνη του Huawei MatePad Pro η οποία διαθέτει ανάλυση 2560×1600 και είναι τεχνολογίας IPS LCD. Το περίεργο με την οθόνη είναι πως έχει κόψιμο για τη selfie κάμερα σε μορφή punch hole! Είναι το πρώτο tablet που χρησιμοποιεί τέτοια σχεδίαση (από ότι θυμόμαστε τουλάχιστον) και αυτό έχει γίνει φυσικά για να μικρύνουν τα bezel. Το κατά πόσο είναι χρηστικό να μικρύνουν τα bezel ενός tablet βέβαια, είναι άλλη υπόθεση.

Huawei MatePad Pro - 02

Η κάμερα η οποία βρίσκεται στο punch hole έχει ανάλυση 8MP ενώ η πίσω πλευρά φιλοξενεί δύο αισθητήρες. Η βασική κάμερα είναι ανάλυσης 13MP και ο δεύτερος φακός συνδυάζεται με αισθητήρα 5MP. Τα χαρακτηριστικά συμπληρώνει η μπαταρία των 7250mAh η οποία μπορεί να αναπληρώσει ενέργεια πολύ γρήγορα μέσα από τη φόρτιση 40W που υποστηρίζει.

Ο λόγος που το Huawei MatePad Pro δεν έχει Play Services

Το Huawei MatePad Pro έρχεται με Android 10 και EMUI 10, αλλά δεν έχει Google Play Services και αυτό οφείλεται στο SoC. Ο Kirin 990 είχε σχεδιαστεί και υλοποιηθεί μετά το ban, οπότε, δεν μπορεί να περάσει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις που θέλει η Google για να δώσει έγκριση χρήσης των Google Services.

Huawei MatePad Pro - 03

Το γεγονός πως το νέο Huawei MatePad Pro δεν διαθέτει Google Play Services σημαίνει πως η συσκευή μάλλον θα κυκλοφορήσει μόνο στην Κίνα. Η τιμή του νέου tablet ξεκινάει από τα $470 για το μοντέλο Wi-Fi 6/128GB και φτάνει μέχρι και τα $640 για το LTE 8/256GB. Η συσκευή έχει υψηλή τιμή, αλλά, βάσει χαρακτηριστικών δεν είναι τρομερά ακριβή. Το πρόβλημα είναι η απουσία των Play Services. Και να σου αρέσει το νέο Huawei MediaPad Pro λόγω των specs, δεν αξίζει χωρίς Play Store. Το πιθανότερο είναι πάντως πως δεν θα κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά, οπότε, δεν θα μπεις σε σκέψεις απόκτησής του.

Sony