Huawei Mate 8: Επίσημο με το κορυφαίο Kirin 950 SoC

Ο αντικαταστάτης του εξαιρετικού Huawei Mate 7 δεν θα είναι τελικά το Huwei Mate S που είδαμε λίγους μήνες πριν, αλλά το Huawei Mate 8 που μόλις ανακοινώθηκε. Και θα έχει για δυνατό του χαρτί το κτήνος επιδόσεων που ονομάζεται Kirin 950!

Huawei Mate 8 – Specs

Huawei Mate 8 Pic1

Ξεκινάμε από το SoC, που όπως είπαμε είναι ο Kirin 950, που όπως γράψαμε και στο άρθρο της ανακοίνωσης του, έρχεται αντιμέτωπος με τον επερχόμενο Snapdragon 820 σε επιδόσεις. Το chipset αποτελείται από 8 πυρήνες, οι τέσσερις εκ των οποίων είναι νέας τεχνολογίας Cortex A-72 χρονισμένοι στα 2,3GHz, με τους υπόλοιπους τέσσερις να είναι Cortex A-53 χρονισμένοι στο 1,8GHz και να προορίζονται για λιγότερο βαριές λειτουργίες. Επίσης θα υπάρχει και ο i5 coprocessor που αναλαμβάνει την λειτουργία κάποιων από τους αισθητήρες της συσκευής.

Το Huawei Mate 8 θα κυκλοφορήσει με 3 διαφορετικές εκδόσεις εσωτερικής χωρητικότητας, ξεκινώντας από τα 32GB που θα συνδυάζονται με 3GB μνήμη RAM. Αν όμως θέλετε να έχετε 4GB RAM, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο με χωρητικότητα είτε 64GB ή 128GB.

Huawei Mate 8 Pic2

Η οθόνη της συσκευής παραμένει στα επίπεδα του Mate 7 και έχει διαγώνιο 6 ίντσες και ανάλυση 1080p. Το γυαλί που την προστατεύει είναι τεχνολογίας 2,5D, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι ενισχυμένης αντοχής. Ακόμα, στο Huawei Mate 8 θα βρούμε μία από τις νεότερες Sony κάμερες, την IMX298 με ανάλυση 16MP, ενώ η selfie κάμερα θα είναι στα 8MP. Η μπαταρία παραμένει τεραστίων διαστάσεων, στα 4000mAh, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει και ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων από το πίσω μέρος του Huawei Mate 8.

Huawei Mate 8 – Σχεδίαση & Λογισμικό

Ο σχεδιασμός του Mate 8 παραμένει όμοιος των προηγούμενων μοντέλων, αλλά αυτό κάθε άλλο παρά κακό είναι αφού στη συσκευή κυριαρχούν τα πολύ μικρά πλαϊνά bezel, αλλά και το μέταλλο με το γυαλί. Αν σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε το Huawei Mate 8 τότε θα έχετε τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών χρωμάτων, Champagne Gold, Moonlight Silver, Space Gray και Mocha Brown.

Το λογισμικό του Mate 8 είναι το EMUI 4.0 και θα βασίζεται φυσικά στο Android και συγκεκριμένα στην έκδοση Android 6.0 Marshmallow.

Huawei Mate 8 –  Τιμή και Διαθεσιμότητα

Οι εκδόσεις 3GB/32GB, 4GB/64GB και 4GB/128GB θα κοστίζουν $480, $590 και $700 αντίστοιχα, αλλά αυτή η τιμή αφορά την αγορά της Κίνας, στην οποία ξεκίνησε και η διάθεση του Huawei Mate 8. Η παγκόσμια διαθεσιμότητα της συσκευής δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα πότε θα ξεκινήσει αλλά αυτό αναμένετε να γίνει στην επερχόμενη CES του Las Vegas τον Ιανουάριο του 2016.

πηγή

Sony