Τα Huawei Mate 30 θα ανακοινωθούν 19 Σεπτέμβρη. Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Σε λίγες ημέρες στο Βερολίνο θα διεξαχθεί η IFA 2019. Η μεγάλη τεχνολογική έκθεση συγκεντρώνει πολλούς μεγάλους κατασκευαστές που ανακοινώνουν διάφορες νέες συσκευές. Ανάμεσα στις εταιρίες που θα διοργανώσουν keynote στην έκθεση είναι και η Huawei. Το Huawei Mate 30 όμως, που πολλοί περιμένουν, θα απουσιάζει από την IFA καθώς θα ανακοινωθεί αργότερα.

Στις 6 Σεπτεμβρίου, όταν και θα ξεκινήσει επίσημα η φετινή IFA, η Huawei δεν θα παρουσιάσει τα νέα Mate, αλλά, τον επεξεργαστή Kirin 990. Ο νέος της επεξεργαστής θα αποτελέσει την βάση για τις επερχόμενες ναυαρχίδες της Huawei, μεταξύ αυτών και τα καινούργια Mate. Η ανακοίνωση των Huawei Mate 30 δεν αργεί πάντως, αν ανυπομονείς για αυτά.

Η Huawei ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία του event για την παρουσίαση τη σειράς Mate 30. Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την παρουσίαση του Kirin 990, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστούν επίσημα τα Huawei Mate 30 και Huawei Mate 30 Pro. Η πρεμιέρα των νέων συσκευών δεν θα γίνει πολύ μακριά από εκεί που θα ανακοινωθεί ο Kirin 990. Το event θα διεξαχθεί και πάλι στη Γερμανία, απλά από το Βερολίνο μεταφέρεται τώρα στο Μόναχο.

Τι ξέρουμε μέχρι τώρα για τα Huawei Mate 30

Πέρα από τον επεξεργαστή, που θα είναι σίγουρα ο Kirin 990, δεν έχουμε πολλές επιβεβαιωμένες πληροφορίες. Το μόνο που φαίνεται να έχει διαρρεύσει είναι ο σχεδιασμός των νέων συσκευών. Τα νέα Mate 30 θα έχουν κυκλικό εξόγκωμα κάμερας στην πίσω πλευρά, το οποίο θα περιλαμβάνει – τουλάχιστον – 3 αισθητήρες. Στην μπροστινή πλευρά θα υπάρχει και φέτος ένα notch το οποίο είναι – περιέργως – μεγαλύτερο από αυτό στα Huawei P30 και P30 Pro.

Huawei Mate 30 Series Launch - leak

Το πιο φλέγων ζήτημα όμως για τη Huawei είναι αν οι νέες συσκευές της θα μπορούν να τρέξουν Google Services ή ακόμα και Android. Η Huawei έχει εξασφαλίσει παράταση στη συνεργασία της με αμερικάνικες εταιρίες, οπότε, όπως όλα δείχνουν, τα νέα Huawei Mate 30 θα τρέχουν κανονικά Android. Υπάρχει όμως η πιθανότητα να μην έρχονται με προεγκατεστημένα τα Google Services. Έτσι, οι χρήστες, ίσως χρειαστεί να κατεβάσουν χειροκίνητα το Play Store και άλλες υπηρεσίες της Google.

Πέρα από τα Huawei Mate 30 και Huawei Mate 30 Pro, η σειρά Mate περιλαμβάνει παραδοσιακά και τη “Lite” έκδοση. Στο Μόναχο όμως δεν περιμένουμε να δούμε το Huawei Mate 30 Lite. Η οικονομικότερη Mate συσκευή λογικά θα ανακοινωθεί αργότερα χωρίς να γίνει κάποιο event.

Για να δούμε αν τελικά θα επιβεβαιωθούν οι φήμες θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα μερικές ημέρες. Στις 19 Σεπτεμβρίου θα αποκαλυφθούν όλες οι λεπτομέρειες των νέων Huawei Mate 30.

Sony