Το Huawei Mate 20 Pro είναι ίσως η πληρέστερη συσκευή της αγοράς

Με την σειρά Mate η Huawei συνήθως έφερνε στην αγορά τον καλύτερο επεξεργαστή της. Άφηνε όμως την βελτίωση της κάμερας για την σειρά P που θα ακολουθούσε. Με το Huawei Mate 20 Pro όμως οι Κινέζοι αποφάσισαν να μην “συγκρατηθούν”. Εξόπλισαν την νέα συσκευή όχι μόνο με τον Kirin 980, αλλά και με νέο σύστημα τριπλής κάμερας. Δεν σταμάτησαν εκεί αφού το νέο Huawei Mate 20 Pro έχει σχεδόν ότι μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα high-end κινητό. Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του.

Huawei Mate 20 Pro Χαρακτηριστικά

Huawei Mate 20 Pro Χαρακτηριστικά

Στην καρδιά του Mate 20 Pro βρίσκεται φυσικά ο Kirin 980. Ο νεότερος επεξεργαστής της Huawei είναι ο πρώτος που κατασκευάζεται στα 7nm και αποτελείται από 8 πυρήνες. Οι πυρήνες αυτοί χωρίζονται σε 2×2,6GHz, 2×1,92GHz και 4×1,8GHz. Ο επεξεργαστής του Huawei Mate 20 Pro θα συνοδεύεται από 6GB RAM και 128GB ROM. Ο αποθηκευτικός χώρος θα είναι επεκτάσιμος μέσω της hybrid SIM slot, αλλά αντί για microSD η Huawei λανσάρει στην αγορά τις NM ή NanoMemory κάρτες. Στην ουσία πρόκειται για μία microSD στο μέγεθος της nanoSIM.

Όπως και στο περσινό Mate 10 Pro, έτσι και φέτος, η Huawei επιμένει σε AMOLED οθόνη για την Pro σειρά της. Για πρώτη φορά όμως αυτή θα έχει ανάλυση 2K αλλά και υποστήριξη HDR. Το πάνελ του Huawei Mate 20 Pro έχει ανάλυση 3120×1440 αν και κάποια πίξελ λείπουν λόγω του notch στην κορυφή. Το notch δεν στεγάζει μόνο την μπροστινή κάμερα αλλά και επιπλέον αισθητήρες για την αναγνώριση προσώπου αλλά και το ακουστικό. Οι εκπλήξεις συνεχίζονται κάτω από την οθόνη αφού εκεί θα βρούμε τον οπτικό αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η Huawei γίνεται έτσι ο πρώτος κατασκευαστής που φέρνει αυτό το χαρακτηριστικό σε παγκόσμια κλίμακα.

Huawei Mate 20 Pro Χαρακτηριστικά

Το πολύ δυνατό πακέτο χαρακτηριστικών συμπληρώνει μία μεγάλη μπαταρία 4.200mAh. Αυτή θα μπορεί να φορτίσει εξαιρετικά γρήγορα μέσω της SuperCharge τεχνολογίας της Huawei. Σε συνδυασμό με τον φορτιστή των 40W που θα περιλαμβάνεται στην συσκευασία το Huawei Mate 20 Pro θα μπορεί να φτάσει το 70% φόρτισης σε μόλις 30′. Αν όμως προτιμάτε κάτι πιο αργό τότε θα μπορείτε να φορτίσετε το Huawei Mate 20 Pro μέσω Qi ασύρματου φορτιστή. Το εντυπωσιακό είναι πως η ασύρματη φόρτιση θα μπορεί να δουλέψει και αμφίδρομα. Το Huawei Mate 20 Pro θα μπορεί να φορτίσει άλλες συσκευές ασύρματα.

Huawei Mate 20 Pro – Κάμερα

Η κάμερα του P20 Pro είναι ήδη από τις κορυφαίες της αγοράς. Η Huawei αποφάσισε όμως να πάει ένα βήμα παραπέρα με το Mate 20 Pro. Οι αισθητήρες στην πλάτη της συσκευής παραμένουν τρεις στον αριθμό, αλλά ο μονόχρωμος αισθητήρας αντικαταστάθηκε πλέον με ένα υπερευρυγώνιο των 20MP, παραπέμποντας σε LG ναυαρχίδα. Οι άλλοι δύο αισθητήρες παραμένουν στα 40 και 8MP αντίστοιχα. Η νέα τριάδα αισθητήρων προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στις κινητές λήψεις με την προσθήκη του υπερ ευρυγώνιου αισθητήρα. Οι νυχτερινές λήψεις παραμένουν πολύ καλές με τον αισθητήρα των 40MP ενώ δεν λείπει και το οπτικό ζουμ με την κάμερα των 8MP.

Huawei Mate 20 Pro Χαρακτηριστικά

Η μπροστινή κάμερα είναι μόνο μία αλλά θα ικανοποιήσει την πλειοψηφία των χρηστών. Διαθέτει ανάλυση 24MP με διάφραγμα f/2.0 ενώ υπάρχουν και αισθητήρες για 3D σάρωση προσώπου που εξυπηρετούν την λειτουργία face unlock.

Huawei Mate 20 Pro – Design

Huawei Mate 20 Pro Χαρακτηριστικά

Το Huawei Mate 20 Pro κατάφερε να βελτιωθεί ακόμα και στον τομέα του σχεδιασμού σε σχέση με τους προκατόχους του. Για αρχή το σύστημα κάμερας με τους τρεις αισθητήρες είναι στο κέντρο και περικλείεται από ένα τετράγωνο συμμετρικό σχήμα. Στο μπροστά μέρος τώρα, η οθόνη ακολουθεί το σχεδιασμό των Samsung S των τελευταίων ετών καθώς οι άκρες είναι κυρτές. Με την προσθήκη του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη η Huawei κατάφερε επιτέλους να μικρύνει αισθητά το κάτω bezel και να κάνει το Mate 20 Pro ακόμα πιο bezel-less. Η κατασκευή του Huawei Mate 20 Pro είναι φυσικά από γυαλί και αλουμίνιο.

Το πολύ δημοφιλές twilight χρώμα παραμένει σαν επιλογή αλλά έχει αλλάξει απόχρωση. Στο Mate 20 Pro είναι πιο σκούρο, αφού κυριαρχούν το μπλε και το μαύρο. Ακόμα, στην Ελλάδα θα δούμε το μαύρο χρώμα αλλά και το μπλε. Για το μπλε συγκεκριμένα η Huawei έχει δημιουργήσει μία πλάτη με διαφορετική αίσθηση στο άγγιγμα. Η πλάτη είναι πιο μαλακή και η μπλε συσκευή είναι ευκολότερη στο κράτημα.

Huawei Mate 20 Pro Χαρακτηριστικά

Τέλος, η Huawei φρόντισε να περάσει το Mate 20 Pro από τις απαραίτητες δοκιμές που του έδωσαν πιστοποίηση IP68. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει ένα αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο αδιαβροχοποίησης για να σας προστατεύσει από τυχόν ατυχήματα με νερό και άλλα υγρά.

Huawei Mate 20 Pro – Μειονεκτήματα έχει;

Μέχρι τώρα το Huawei Mate 20 Pro ακούγεται η τέλεια συσκευή αλλά ποτέ κάτι δεν είναι τέλειο. Βασικό μειονέκτημα είναι η απουσία θύρας 3,5mm. Το πρόβλημα αυτό βελτιώνεται κάπως από το γεγονός ότι η συσκευασία θα περιλαμβάνει τόσο αντάπτορα USB Type-C σε 3,5mm jack, όσο και ακουστικά Type-C. Επίσης, το EMUI μπορεί να αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για αρκετούς χρήστες, καθώς το επίπεδο παρέμβασης της Huawei επάνω στο Android είναι πολύ μεγάλο. Τουλάχιστον η έκδοση EMUI που έρχεται με το Huawei Mate 20 Pro είναι βασισμένη στο νεότερο Android 9.0 Pie. Το σημαντικότερο όμως μειονέκτημα όλων είναι η τιμή της συσκευής.

Huawei Mate 20 Pro Χαρακτηριστικά

Huawei Mate 20 Pro – Διαθεσιμότητα

Το νέο Huawei Mate 20 Pro είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελία στην χώρα μας. Η τιμή του είναι μόλις 1049€! Είναι προφανές πως η Huawei πάει να χτυπήσει το κομμάτι της αγοράς που αυτή τη στιγμή καταλαμβάνει μόνο το Note9 και τα νέα iPhone XS. Παρότι το Huawei Mate 20 Pro είναι μία υπερπλήρης συσκευή η τιμή αυτή θεωρώ πως δεν δικαιολογείται. Και φυσικά δεν δικαιολογείται για κανένα smartphone όχι μόνο για το νέο Mate. Αν όμως είστε κάποιος που δεν τον νοιάζει η τιμή και θέλει την πληρέστερη συσκευή της αγοράς αυτή τη στιγμή τότε το Huawei Mate 20 είναι πιθανότατα η καλύτερη επιλογή για εσάς. Και αν το προπαραγγείλετε θα πάρετε δώρο και το νέο smartwatch της Huawei, το Watch GT.

Sony