Η Huawei αποκαλύπτει την δικιά της εφαρμογή για χάρτες και έγγραφα

Συνεχίζοντας στο μοναχικό δρόμο που έχει χαράξει η Huawei αποκάλυψε την δική της εκδοχή των Google Maps και Google Docs. Ο λόγος για τα Petal Maps και Huawei Docs που έρχονται να συνοδεύσουν το Petal Search στην προσπάθεια “αυτονομίας” της εταιρίας.

Εφαρμογή υπολογισμού κόστους ταξιδιού

petal maps

Το Petal Maps θα κυκλοφορήσει σύντομα μέσω του App Gallery και θα υποστηρίζει περισσότερες από 140 χώρες. Όπως είναι λογικό θα έχει δυνατότητα πλοήγησης και αναζήτησης επιχειρήσεων και τοποθεσιών. Ταυτόχρονα η πλοήγηση μπορεί να γίνει σε 2D περιβάλλον, όμως σε κάποιες μεγάλες πόλεις υπάρχει η δυνατότητα για 3D προβολή. Φυσικά σε μεγάλες πόλεις θα υπάρχει ζωντανή πληροφόρηση για την κίνηση στους δρόμους και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Εύρεση συσκευής με Google Maps

Όσον αφορά το Huawei Docs, αυτό θα υποστηρίζει περισσότερους από 50 τύπους αρχείων. Η εφαρμογή θα μπορεί να ανοίξει αρχεία PDF, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα επεξεργασίας αρχείων κειμένου (doc), παρουσιάσεων (ppt) και υπολογιστικών φίλων. Το Huawei Docs θα υποστηρίζει συγχρονισμό μέσω cloud αλλά και κοινή χρήση αρχείων με πολλούς χρήστες. Αρχικά θα γίνει διαθέσιμο μέσω του App Gallery σε περισσότερες από 100 χώρες.

huawei docs

Τέλος, αναβαθμίσεις έρχονται και στο Petal Search. Εδώ η εταιρία έβαλε στο στόχαστρο το Google Lens και με το νέο της “visual search” εργαλείο μας επιτρέπει να ψάξουμε πληροφορίες για πράγματα στοχεύοντας την κάμερά μας προς αυτά. Αρχικά το visual search θα υποστηρίζει αναζήτηση ανθρώπων, ζώων, αξιοθέατων, φαγητού και αργότερα θα προστεθούν και άλλες κατηγορίες.

OnePlus Nord Android